tiistai 20. toukokuuta 2014

Streets of Milan - Milanon kadut!

Sain yllättäen mahdollisuuden lähteä mukaan miehen työreissulle Milanoon! Pääsette nyt virtuaalimatkailemaan ainakin parin postauksen verran! Rakastan matkustamista ja tällä kerralla kaikki jotenkin napsahteli kohdalleen: vanhempani saivat järjestettyä arkivapaat ja viikonlopun menonsa niin että pystyivät ottamaan lapset hoitoon, lennot ja majoitus järjestyi ja kirjastosta löytyi vielä uuden karhea Milano-opaskirjakin :) Emme ole mieheni kanssa olleet yhtä aikaa erossa lapsistamme kuin yhden yön, joten tämä to-su-reissu tuntui todella extremeltä! Itsellä ikävä oli pahin kotimatkalla - lennot tuntuivat kestävän ikuisuuden ja muutama kyynelkin vierähti miehen olkapäähän. Reissussa oli kuitenkin hyvä ja rento olla - oli täysi luotto siihen, että lapset pärjäävät mummin ja ukin luona hyvin!

Etukäteen luin Milanosta niin netin matkailusivuilta, keskustelupalstoilta kuin opaskirjastakin. Onnistuimme valitsemaan hotellimme hyvin - siitä oli helppo kulkea joka paikkaan :) Odotukset olivat vähän jännittyneet, sillä monilla keskustelupalstoilla Milanoa moitittiin tylsäksi, yhden päivän kiertelyn arvoiseksi ja suositeltiin lähtemään päiväretkille, esimerkiksi Bergamoon, Veronaan tai vaikka Lago di Comolle. Como oli mun/meidän listalla jo ennen keskustelupalstoilla käymistä mutta uskallan julistaa keskustelupalstojen väitteet vääräksi - Milanossa on paljon nähtävää, jos on avoimin mielin liikkeellä! Mä olen matkailijana kaikkiruokainen; tykkään kiertää kirkkoja, kävellä pitkin katuja, pysähdellä kahviloihin tai pieniin putiikkeihin ja kiertää sitten vielä niitä shoppailukatuja ja varsinaisia turistikrääsäpaikkojakin :)

Mutta nyt ensimmäisen päivän tunnelmiin yläilmoista käsin :)

Tässä aloitettiin laskeutuminen Milanoon!

Mä kävelin joka päivä  t o d e l l a  paljon! Mun mielestä kaupungin näkee näin paljon paremmin ja kun lukee vielä karttaa onnistuneesti väärin niin löytää itsensä ihanaakin ihanammista paikoista! Patisseriet ja gelateriat löytyy melkein joka kadulta, joten kauaksi herkuista ei kävele, vaikka harhailemaan lähtisikin :D Olin lentokoneessa kerännyt listalle paikat, jotka ehdottomasti halusin nähdä ja heti torstaina suuntasin keskustaan ja Quadrilatero d'Oroon eli kultaiseen neliöön, josta löytyy Milanon huippumuodin suurien nimien liikkeet - Prada, Gucci, Armani, Dolce&Gabbana, Missoni jne. Kultainen neliö ansaitsee oman postauksensa vaikka mun pokkarikuvat ei ihan parhaimpia olekaan :)

Ihan suurimman vaikutuksen minuun teki Milanon upeat kadut! Sieltä löytyi niin paljon katsottavaa ja suurin osa mun kuvistakin on rakennusten julkisivuista :) Nämä ensimmäiset kuvat on läheltä meidän hotellia. Sieltä löytyi myös todella ihana puisto - keidas keskellä kaupunkia! Muutenkin Milanosta jäi mulle sellainen olo, että kaikkien moittimista saasteista ja saastepilvistä huolimatta, kaupungissa oli helppo hengittää. Kaupunki oli vihreä ja vehreä. Hieman ehkä sotkuinen mutta Kreikassa matkustaneen silmälle ei ollenkaan paha ;)
Mutta nyt niitä kuvia - enjoy!Kartanlukuvirheet (tai paremminkin unohdus, kun olettaa vaan menevänsä oikeaan suuntaan) vei mut parin päivän aikana ihanille piazzoille ja kaduille. Seuraavan kuvan piazza on juuri sellainen ja löysin sieltä ihanan suklaapuodin! Nuo puotikuvat on omistettu mun Ystävälle, joka jakaa suklaarakkauden mun kanssa <3
Hiukanko herkullisen näköistä!
 


  
 


Tähän postaukseen tuli nyt kuvia oikein urakalla - ja mä ihan oikeasti karsin niistä jo osan! Toivottavasti jaksoitte niitä katsella! Suosittelen siis enemmän kuin lämpimästi pakkaamaan reissuille mukaan hyvät kengät ja kävelemään metron sijaan :) Paljon jää näkemättä, jos vaan suhauttaa paikasta toiseen maan alla, vaikka aikaa siinä säästäisikin. Ratikkaakaan en tullut kokeilleeksi - haaveilin ja harhailin sivukaduilla niiden ulottumattomissa :)

Loppuun vielä pakolliset lentokonemaisemakuvat - Alpit jaksaa hämmästyttää a i n a . Kanssamatkustajia saattoi hieman hymyilyttää, kun hihkuin miehelle ja ihastelin maisemia. Niin kaunista <3 Ja kun nuo pilvet on tuolla vuorien seassa niin aluksi näyttää siltä, että nuo lumihuiput on pilviä nekin! Sekin oli upean näköistä, kun paksun pilvivaipan keskeltä nousi esiin upeita lumisia vuorenhuippuja - siitä harmi vaan en hoksannut ottaa kuvaan. Olin niiiiin suu auki sen näyn edessä!Vielä parin postauksen verran matkustellaan ja sitten palataan kevääseen ja pihapuuhiin. Ihanan lämmintä nyt on ollutkin! Pihallakin on vihreää jo ihan eri tavalla kuin ennen meidän reissua. Toivottavasti jaksat matkustaa mun mukana!


8 kommenttia:

 1. Oiii, ihania kuvia ja mikä onni, että saitte reissun järkkääntyyn ♡ Lisäkuvia odotellessa :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä oli kyllä onnea matkassa - ja ihanat isovanhemmat <3

   Poista
 2. Ihania kuvia! Niin alkoi tehdä mieli Italiaan, Milanossakin on tullut käytyä melkein läpimenotyyliin. Paljon on sielläkin näkemättä, pitäisi joskus mennä ihan vaan sinne yksistään. Aina on mukamas kiire ajaa eteenpäin, joko etelämpään Italiassa tai Ranskaan.
  Ihastuttavan rönsyileviä ikkuna- ja parvekeistutuksia! Lisäkuvia odotellaan täälläkin!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Milano olis varmasti hyvä paussi ennen etelämpään menoa. Mä ainakin tykkäsin!

   Poista
 3. Oi mikä reissu!! Varmaankin aivan ihana paikka ja magee tuo kuva Alpeista :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oltiin kyllä onnekkaita, että päästiin kahdestaan reissuun :)

   Poista
 4. Onnentyttö kun pääsit tuonne :) On kyllä henkeäsalpaavat näkymät lentokoneesta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sanos muuta! Harvinaista herkkua tällaiset reissut :) Alpit oli kyllä uskomattoman upeat!

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)