perjantai 23. toukokuuta 2014

Milano - Quadrilatero d'Oro

Iso kiitos edelliseen ja äitienpäiväpostaukseen tulleista kommenteista! En jostain syystä pääse tällä hetkellä vastaamaan niihin tai jättämään käynneistäni viestiä muiden blogeihin... Once again tää ohjelma ei vaan toimi. Huoh. No, siitä huolimatta päätin kirjoitella seuraavan Milano-postauksen! Näiden kuvien myötä pääsette mukaan Quadrilatero d'Oroon eli Kultaiseen Neliöön, jonne on keskittynyt huippumuodin suurimmat nimet ja sieltä löytyy ne "kultaiset" hintalaputkin ;)


Quadrilatero d'Oro on Via Della Spiga-, Via Monte Napoleone-, Via Borgospesso- ja Via Sant' Andrea-kadun väliin jäävä alue. Mulla ei ollut varaa kuin näyteikkunaostoksille mutta ehdottomasti kävelyn arvoinen paikka. Näyteikkunoiden asetelmat olivat toinen toistaan hulppeampia ja onhan se hienoa nähdä huippusuunnittelijoiden töitä livenä eikä vain lehtien sivuilla :)

Tällä alueella tuntui siltä, etten kuulunut ollenkaan joukkoon :D Muut mustissa/tummissa vaatteissa, ruskeine silmineen ja tummine hiuksineen ja minä valkoisessa kesämekossa, vaaleiden hiusteni ja sinivihreiden silmieni kanssa siellä seassa :DD&G:n liike oli hurjan suuri! Tämä allaoleva kuva on otettu just sen takia, että näkee, kuinka valtava se liike oikein oli. Ensimmäiset näyteikkunat ovat tuolla kaukana näkyvän nosturin kohdalla!! Suurin piirtein puolesta välistä oli kulku rakennuksen sisäpihalle ja sen yli oli kulku liikehuoneistosta toiseen punaista mattoa pitkin - siinä kohtaa jo vähän hymyilytti.. ;)


Näyteikkunoiden esillepanossa kuin myös myymälöiden sisustamisessa olisi suomalaisilla kyllä kovasti opittavaa. Tuntuu, että helpolla saisi näyteikkunoista vähän kutsuvammat. Tässä alla olisi yksi hyvä idea sellaiseen!Moni tietää, että mä rakastan kenkiä. Yksiäkään design-kenkiä ei mun kaapista löydy mutta monessa värissä sitten muita :) Miu miun kegät oli upeita (kuten monetmonet muutkin) mutta enpä käynyt yksiäkään sovittamassa. Visa ei olisi kestänyt sellaista reissua :D Nämä oli pakko kuvata <3Jostain syystä minä, jolle kukkakuosit on melkeinpä aina liikaa, tykästyin tähän mekkoon t o d e l l a!!!


Missonilta löytyi mun ehdoton suosikki! Tämän mekon olisin voinut ottaa mukaan heti. Vaikka vaihtaa saman tien päälleni enkä ikinäikinä antaa pois :) Harmiharmi, että näyteikkuna heijastaa kuvassa noin paljon mutta tämä oli aivan i h a n a.Nämä mekot tulevat jakamaan ykköslempparin paikkaa tai sitten hyväksi kakkoseksi! Ihaniaihania nämäkin :) Mietin kauan, että kenenkäs nämä oli mutta käsilaukut kertovat (ainakin mulle), että Prada on kyseessä. Sanokaa, jos oon väärässä :)


Kultaisen neliön jälkeen kävelin Corso Vittorio Emanuele II:lle eli "tavisten" ostoskadulle. Sieltä löytyikin pari outlettia, kirjakauppoja, Mango, Zara ja paljon paljon kaikkea muuta. Niitä ihania kenkäkauppoja myös ;) Kadun päässä on Piazza del Duomo ja Duomo (Milanon tuomiokirkko) tuolla takana näkyykin! Tässä kuvanottopaikan vieressäkin oli kirkko, San Carlo. Siellä oli todella hiljaista ja rauhallista ympärillä olevasta hulinasta huolimatta! Ihana hengähdyspaikka keskellä kaikkea kiirettä :)
Jos italialaiset panostavat näyteikkunoihin niin myös monien perusketjujen liikkeet olivat todella upeasti sisustettuja! Osaatko arvata, mistä liikkeestä kolme seuraavaa kuvaa on otettu?
No, vastaushan sieltä löytyykin toisesta kuvasta eli H&M:n myymälä on kyseessä. Vaikka kyseessä oli iso liike niin se tuntui pieneltä putiikilta, vaatteet olivat todella kauniisti esillä eikä "rytkykasoina" niin kuin täällä meilläpäin. Liike ei näyttänyt perushenkkamaukalta vaan sopi hienosti vieressä olevien kalliimpien liikkeiden seuraan.

Myös Zaran liikkeen sisääntuloaulaan oli panostettu!

1Liikkeet muutenkin kutsuivat sisälle jo sen perusteella, miltä ne näyttivät ulos. Näyteikkunoita ei tarvinnut täyttää mallinukeilla ja koristeilla, kun myymälä muuten jo oli aivan upean näköinen! Vai mitä mieltä olette seuraavista kuvista?Menisin tänne paljon mieluummin kuin Intersportiin tai Sportiaan :)

Joskus nuoruudessa Lontoon kautta Edinburghiin matkatessa pääsin Heathrown kentällä Disney Shop:iin - ja se oli rakkautta ensi silmäyksellä. Sen jälkeen Venetsian ja nyt Milanon liikkeet on kierretty (useampaan kertaan :D) ja täytyy sanoa, että täällä tuli suurin koti-ikävä. Olis ollut ihana viedä lapset tuonne <3 Aivan ihana satumainen paikka :) Tällä kertaa Frozen-hylly oli aika tyhjä, joten tuliaiset lapsille ostettiin muualta mutta kummipojalle täältä lähti synttäripaketti matkaan :) Hän kun on Spiderman-fani :)

Kuvat on otettu meidän tyttösiä varten <3
Lähellä Piazza del Duomoa oli vielä lisää huippumuotia! Sieltä löytyy Galleria Vittorio Emanuele II, joka on 1800-luvulla rakennettu ristin muotoinen galleria; sisällä kahdeksankulmainen keskusaukio ja 47-metriset lasikupolit ja mosaiikit. Paljon kahviloita, ravintoloita ja luksusliikkeitä - ehdottomasti näkemisen arvoinen paikka! Nämä viimeiset kuvat ovat sieltä :)


Milanossa kävellessä tulee väistämättä mietittyä historiaa. Kuka näissä upeissa taloissa on oikeasti asunut, kuka ne on siihen aikaan osannut rakentaa (esim. Duomoa on aloitettu rakentamaan jo 1300-luvulla!), millaisissa vaatteissa ja kengissä näitä katuja on kuljettu, millaiset ilot ja surut ne ihmiset ovat omanneet... Se tunne kulkee mukana ihan joka paikassa! Ja just se tekee tästäkin kaupungista käymisen arvoisen - se, että historia on läsnä, ihan käsinkosketeltavissa :)

Aurinkoa viikonloppuusi!


4 kommenttia:

 1. Oih, melkein iskee kateus näitä kuvia katsellessa.....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Matkustaminen on kyllä ihanaa! Mutta onneksi kuvien mukanakin pääsee reissuun :)

   Poista
  2. Matkustaminen on kyllä ihanaa! Ja matkailla ihan omin päin monien kotivuosien jälkeen - luksusta!

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)