sunnuntai 27. huhtikuuta 2014

Tien päällä

Pääsiäisreissulla suuntasimme rannikkoa pitkin Naantaliin. Olimme matkassa reissufiiliksillä ja teimme trangiassa ruokaa Vaasan hoodeilla ja pysähdyimme Porin jälkeen termarikahveille Luvialla. Jostain syystä päätimme ajella kahville Laitakarin satamaan vaikka jouduimmekin koukata päätieltä jonkin verran sivuun. Ja kannattihan se! Keli on kurja ja surruinen niin kuin kuvista näkyy mutta kaunista oli silti! Merimaisemassa on sitä jotain <3

Laitakari on vielä varsin hiljainen. Suurin osa veneistä odotteli vielä pressujen alla parempia kelejä ja ihmisiä näkyi vain kourallinen mutta voin vain kuvitella, millainen hulina tuollaisessa paikassa on kesällä!Niin kaunista ja siistiä!Sieltä löytyi kivannäköinen ruokapaikka, venepaikkoja oli vaikka kuinka ja sopivan kokoinen uimarantakin "testattiin". Hiekka oli oikein pehmeää ;)Laitakariin ajeltiin Luvian keskustan läpi ja ihastuin heidän kauniiseen kirkkoonsa. Jokin näissä kivikirkoissa viehättää tällaista puukirkkoalueen tyttöä. N i i n  upeita. Seuraavassa postauksessa näettekin sitten Naantalin kirkkoa suunnasta jos toisesta. Se on vielä kauniimpi kuin tämä!


Matka meni kyllä todella mukavasti ja lapset nauttivat retkireissaamisesta. Ruokakin oikeasti maistui heille paremmin kuin huoltoasemalla. Ja onhan retkiruokailu moninkerroin halvempaakin - suosittelen! Me ainakin aiomme jatkaa trangiaruokailua. Positiivinen yllätys! Matkustatteko te yhden pysähdyksen taktiikalla vai poikkeatteko matkoilla uusiin paikkoihin? Meillä ainakin tuntuu yleensä olevan kiire päästä perille, joten pysähdyksiä ei ole pakollisia enempää mutta nyt olimme varanneet matkustamiseen koko päivän eikä kiirettä ollut :)

Seuraava postaus viekin teidät Naantaliin ja sitten paistaa takuuvarmasti aurinko! Kauniimpaa kesäkaupunkia saa hakea :)


4 kommenttia:

 1. Tosi kivoja kuvia teidän matkan varrelta. Retkireissaaminen kuulostaa ihanalta, meillä matkat taittuu aina pysähdyksillä tutuilla hyviksi havaituilla ABC-huoltamoilla, aina on muka niin kiire määränpäähän, ettei ehdi pysähtyä enempää katselemaan paikkoja matkan varrella. Nyt kun lapset ovat jo niin isoja, ettei tarvitse enää vaipanvaihtoja ja syömisiä hoitaa tuolla huoltoasemilla niin tästä innostuneena taidamme kyllä kesän Pohjanmaan reissun tehdä retkieväiden kera :) t:Helena

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Suosittelen kyllä! Oli tosi kivaa vaikka syötiinkin mennessä tihkusateessa. Paluumatkalla kokkailtiin auringonpaisteessa Särkänniemen parkkiksella ja sen jälkeen vietiin lapset yllärinä delfinaarioon.

   Poista
 2. Näyttääpä tosi ihanalta paikalta tuo Laitakari.

  Meijän perheen haave ois,että joku kerta reissuilla ei olisi mihinkään kiire.Voisi vain ajella ja pysähtyä silloin kun siltä tuntuu ja sitten kun joku paikka näyttää kivalta :) . Liian usein tulee reissuille laadittua liian tiukka ja kiireinen aikataulu. Silloin ku lähdetään eteläänpäin koitetaan sovitella pysähdyspaikaksi mummola. Sitten ku lähetään toisaalle mennään tilanteen mukaan.
  Kesäreissuja on täällä jo vähän mietiskelty ja suunniteltu :)
  Mukavaa puuhaa!

  Tuota Naantali-postausta jään odottelemaan innolla. Ihana nähdä tuttuja paikkoja,Turun ajoilta sieltä on monta mukavaa muistoa.Rakkain muisto kaikista on se kun vaihdettiin kihlat Naantalin kauniissa maisemissa <3 <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllähän se kiire yleensä painaa, varsinkin lyhyillä reissuilla. Haluaa jo perille, kun muuten olis niin vähän aikaa viettää perillä. Ehkä tuollainen monien pysähdysten reissu sopii parhaiten silloin, jos on tiedossa useamman päivän reissu ja vähän lyhyempi matka? Silloin voisi testata jokaisen leikkipuiston ja kurvailla muita teitä kuin pääteitä.

   Naantali on niin kaunis! Mä en tiennytkään, että ootte menneet siellä kihloihin <3 Ihan täydellinen paikka sellaiselle <3

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)