maanantai 14. huhtikuuta 2014

Patjakasaa ja keittiöpyyhetyynyjä

Tämä maanantai on ollut ihmeen leppoinen! Ja hyvä niin, oon ehtinyt ommella ihan hurjan paljon - pari patjanpäällistä, kolme tyynyä, yhden kaitaliinan ja kahdet verhot :D Ei paha vai mitä! Ja kaikki tämä kuopuksen päikkäreiden aikana :) Alan ihan selvästi olla kunnossa. Viime viikon hurja yskä ja nuhatauti alkavat helpottaa ja nyt onkin miehen vuoro olla kipeä. Huomaan olevani kateellinen noista miehen saikkupäivistä - niitä olisi itsekin viime viikolla kaivannut! Mutta olipa kotiäidin olo minkälainen vaan niin arkitouhuja ei niin vaan pysäytetä. Nyt oon tosi onnellinen, että sain noin paljon aikaiseksi - siitä tulee niin hyvä fiilis!

Verhot odottaa vielä verhotankoja, joten tässä postauksessa vähän kuvia (mini)patjakasasta ja valmiista tyynyistä :) Olin jo aiemmin ostanut Annon keittiöpyyhkeitä ja yhden valmiin tyynyliinan sekä nuo kuvan alimmaiset kankaat patjakasaa varten ja nyt sitten vihdoinkin pääsin ompelemaan!


Keittiöpyyhetyynyistä tuli n. 30x48-50cm -kokoisia. En halunnut ommella niihin vetoketjuja, neppareita tai nappeja niin käänsin niihin "tyynyliinataitokset" ja näin sisätyyny pysyy hyvin paikallaan tyynynpäällisen sisällä.

Ensiksi silitin pyyhkeet ja sitten aloin taitella. Taitoin alareunasta 27cm ja yläreunasta sen mukaan, että kokonaiskorkeudeksi tuli 30cm. Ja ei kun ompelemaan. SaumuriTässä valmis tyyny takaapäin, jotta tuo "tyynyliinataitos" näkyy hyvin :) Sisätyynyt ovat nyt uutena niin muhkeita, että taitos vähän irvistää mutta eiköhän tuo ole "vaiva", josta pääsee eroon ajan kuluessa :)


Alimman kuvan mustat tyynyt ovat myös keittiöpyyhkeistä tehdyt ja tuo salmiakkiruutuinen on Annon valikoimasta :) Tyynyt ovat sitten meidän minipatjakasan päällä. Kahden pinnasängyn patjan päälle tein päälliset ja ne ovat tuolla kasassa leikkihuoneen lattialla. Tytöt ovat odottaneet tätä tosi kovasti ja kylläpä tuo meidän kuopuskin siellä kuperkeikkoja heitteli :D Patjoja saisi olla ainakin kolme lisää :) Yksi meillä on vielä käytössä, joten pari vielä pitäisi löytää. Niiden päälliset tulevat sitten jostain levollisemmasta kankaasta - meinaa alkaa vilkkua silmissä, kun tuijottelee kasaa liian pitkään :D Oon myös ilmeisesti tosi perusteellinen siivoaja, kun yksi vanha mustavalkoinen tyynynpäällinen on ihan hukassa. Toivottavasti se ei ole muuttanut meiltä UFFin laatikkoon.. Sen paikka on myös tuolla kasassa, kunhan se jostain löytyy :)Tällaisia ompeluksia tällä kertaa - sormet syyhyää jo uusien juttujen tekoon! Virkkausten tosin. Mutta sitä ennen täytyy saada verhot paikalleen ja kodari kuntoon. Ja lapset nukkumaan :)

Iloista alkanutta viikkoa!

6 kommenttia:

 1. Ihanan pirtsakoita nuo keltaiset tyynyt! ☆

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mä tykkään kans tuosta keltaisen sävystä! Ihanan syvä ja tuo ruudukko <3 Annolla olis ollut valmiina keltavalkoisia tyynyjä salmiakkikuviolla mutta kun näin nuo ruutupyyhkeet, en huolinut enää muuta :D

   Poista
 2. Vau mikä tehopakkaus sä ootkaan, ihania ompeluksia :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Piti pistää vauhtia, kun tiesin, että unien aikana oli pakko tulla valmista. Ja kun tytöistä nuorimmainenkin touhusi omiaan eikä halunnut äitiä leikkeihin niin sain rauhassa ommella :) Kerrankin oli helppo olla tehokas :)

   Poista
 3. Upeita ompeluksia olet tehnyt, wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Välillä iskee ompelubuumi ja silloin on vaan istuttava ja tehtävä tuttavuutta ompelukoneen kanssa :D Kokeilemallahan sitä oppii, vai mitä ;)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)