keskiviikko 26. maaliskuuta 2014

Samettisen pehmeä kääretorttu

Ihan liian kauan mennyt viimeisestä postauksesta! Anteeksi kovasti <3 Aika on ollut kortilla, kun täällä on sairasteltu (kevyt oksutauti ja flunssaa) ja vieläkin lapset yskii komeasti ja niiskuttaa. Onneksi parempaan suuntaan ollaan jo menossa :) Toivon todella, etten itse sairastu nyt. Viikonloppuna olisi suunnitelmissa Jyväskylän reissu! Olisi treffit ihanien opiskeluajan ystävieni kanssa <3

Sairastelun lomassa ollaan myös leivottu - yllätysyllätys! Mutta äidin herkkulakko vielä pysyy. Pienen maistiaisen vain otin tyttären 4H-kerholeipomuksista. Niitä ei voi olla maistamatta - se on äidin velvollisuus herkkulakosta huolimatta. Ihan aikuisten oikeasti. Ja onneksi maistoin! Oli parasta kääretorttua mitä olin ikinä maistanut. Aluksi ajattelin, että kylläpä herkkulakko saa makean maistumaan todella hyvältä mutta muut olivat samaa mieltä.

Kerholeipomusten innoittamana meidän 7vee halusi tehdä kotiinkin kokonaisen kääretortun ja sitä tarjoiltiinkin mummille ja ukille, kun tulivat sopivasti kylään. He myös kehuivat tyttäreni leipomuksia. Ihan tosi pehmeän makuinen se kyllä oli. Ja tämän reseptin haluan jakaa teillekin! Sulkuihin kirjoittelin mun omia vinkkejä. Here we go!


Samettisen pehmeä kääretorttu

4 kananmunaa
1 dl sokeria
1 dl vehnäjauhoja
½ dl perunajauhoja
1 tl leivinjauhetta

Täytteeksi mansikkahilloa ja kermavaahtoa :)

Laita uuni kuumenemaan 225 asteeseen. Vatkaa kananmunat ja sokeri kuohkeaksi vaaleaksi vaahdoksi. Sekoita toisessa kulhossa vehnäjauhot, perunajauhot ja leivinjauhe. Lisää jauhot vaahtoon siivilän läpi. Sekoita varovasti. Levitä taikina leivinpaperin päälle uunipellille (taikinaa tulee ohuelti mutta se nousee upeasti uunissa). Paista uunin keskiosassa n. 5 min. Kumoa torttu sokeroidulle leivinpaperille (tai voit levittää sokerin tortun päälle heti silloin kun se on vielä pellillä ja jättää leivinpaperin sokeroimatta). Sivele leivinpaperin pintaa kylmällä vedellä (käytä vaikka pullasutia tähän) niin paperi irtoaa hienosti.

Anna pohjan jäähtyä hetki ja levitä hillo ja kermavaahto pohjan päälle. Kääri torttu rullalle, jätä saumakohta alaspäin. (Voit laittaa tortun joksikin aikaa pakkaseen, vaikka tunniksikin, niin kermavaahto kohmettuu paksuksi eikä pääse valumaan tai sulamaan. Tarjoile tai siirrä jääkaappiin maustumaan.)


Tästäpä ihana viikonloppuherkkuvinkki! Nyt nukkumaan :) Öitä!




2 kommenttia:

  1. Oot sä ahkera leipuri! Meillä tuo 11v leipois myös koko ajan :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä oon yrittänyt vähän hillitä :D Mutta se on vaan mukavaa puuhaa, niin yksin kuin lasten kanssa :) Meilläkin saa apua aina samantien, kun vähän vihjaisee leipomisesta. Nyt vanhin tytöistä alkaa innostua leipomaan ihan yksin :)

      Leipominen on ihanaa, jos on väkeä, joka ne leipomukset pistelee poskeensa. Petollista olla kotona, kun pakastin tai kaapit on täynnä herkkuja ;D

      Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)