maanantai 24. kesäkuuta 2013

Vanhat ovet

 Meidän sunnuntain askareisiin liittyvät nämä kaksi ihanaa vanhaa ovea. Pariovet mieheni kotipaikkakunnan vanhasta pappilasta. Toiselta puolelta keltaiset ja toiselta valkoiset. Niin ihanat <3


Mä haaveilin jo raksa-aikana vaatekomerosta, jossa olisi vanhat pariovet. Ovet löytyivätkin yhtäkkiä ja pystyimme alkaa suunnitella komeroa oikein vakavissaan. Tänään vihdoinkin pääsimme toteutukseen saakka. Tai siis mieheni pääsi. Mä ehdin autella kuopuksen päikkäreiden ajan :)

Runko ja ovet

Sivuseinän ja katon laudat

Sivuseinä ja runko pohjamaalattuna
Ja puolenyön aikaan meillä näytti tältä. Keskenhän se vielä jäi mutta en malttanut olla laittamatta kuvia tänne. Tästä on hyvä jatkaa! Sisällä ei ole vielä hyllyjä, laatikoita tai tankoa, ovet pitää vielä hioa ja maalata (mutta välttävät nyt näin) ja runko ja laudoitus pitää vielä kertaalleen maalata. Kaikki ajallaan :)


Olen tosi tyytyväinen eikä aulakaan mennyt tukkoon niin kuin pelkäsimme. Tästä tulee hyvä!

Jaksuja alkavaan viikkoon! Toivottavasti se käynnistyy pitkien vapaiden jälkeen mukavasti :)maanantai 17. kesäkuuta 2013

Gone to the beach


Ulkomailla? No melkein. Kalajoen Hiekkasärkät sykähdyttää. Maisemat vetää hiljaiseksi ja niin kuin edellisessä postauksessa sanoinkin: Nautin suunnattomasti hiljaisuudesta ja rauhasta. Lapset rakastaa läträtä vedessä ja täällä ranta on niin matala, että saa kävellä todella kauas ennen kuin pääsee kunnolla uimaan. Todella lapsiystävällinen ranta! Videolta näkee, kuinka kauempana merellä on hiekkaa ihan merenpinnassa. Vähän kahlaamalla rannasta pääsee "dyynille", jota pitkin voi helposti kävellä "keskelle merta" :)

Toinen lemppariranta on Ohtakari Lohtajalla. Sieltä otinkin kuvia viime syksynä mutta en oo muistanut niitä tänne laittaakaan. Mun merirakkautta haittaa ainoastaan punkit, joita kammoksun yli kaiken. Käärmeet ja punkit ovat mun hirvityslistan kärjessä. Rakastan myös talvista merta. Silloin meren hiljaisuus ja rauha on ihan erilainen <3
p.s. Tää oli muuten eka videopostaus tässä blogissa! Ääntä ei kuvaajasta vielä tullut mutta ehkä joskus rohkaistun siihenkin. Halusin vain, että pääsette mukaan tuonne maisemaan. Siksi video oli nyt paikallaan :) Kuvasin parkkipaikan reunalta ja siellä tuuli oli aika kova mutta rannassa oli lämmin eikä tuuli ottanut sinne juuri oikeastaan ollenkaan :) Aurinkokin meni pilveen vasta, kun pääsimme lohilammikolle ja saimme onget käteen. Hyvin ajoitettu rantaretki :)

perjantai 14. kesäkuuta 2013

Uintireissu(t) kaupunkiin

 Meri se vaan vetää puoleensa. Aina uudestaan. Käytän lapsia mielelläni kaupungissa asti uimassa, koska mä pääsen nauttimaan upeista maisemista rannalta käsin ja lapset pääsevät leikkimään ihanalle hiekkarannalle.
Merimaisemassa on jotain, mikä rauhoittaa. Rakastan aukeita paikkoja - on tilaa ja ilmaa hengittää :)

Kokkolassa Vanhansataman rannassa on myös ihana leikkipuisto, pieni jalkkiskenttä, beach volley-kentät, skeittirampit sekä iso nurmikenttä frisbeegolfia yms. varten. Mun mielestä tämä paikka on suunniteltu todella ihanasti koko perhettä varten. Viereinen leirintäalue tuo oman tarjontansa, mm. minigolfradat, vielä lisäksi.

Kuvia meidän tyttöjen lempparipaikasta, Meripuistosta.

Leirintäalueen uimaranta. Tämä on lapsille suunnattu matala ranta ja tänne ohjautuu lämmintä pintavettä merestä, joten vesi on ollut jo tosi lämmintä! Uimarantaa vastapäätä on Meripuisto.

Vanhan sataman ranta on isompi, hyvin hoidettu ranta aivan edellisen uimarannan vieressä. Täälläkin on lasten kanssa helppo olla, koska mereen on laitettu puomit kohtiin, joissa vesi alkaa syvetä. Matalaa rantaa on pitkästi.

Meri <3

Tuota isoa uimarantaa vastapäätä on Kokkolan asuntomessualue. Upea, rauhallinen ja kaunis. Alue on muuttunut edukseen messujenkin jälkeen. Tänne rakennetaan edelleen. Kuulin huhuja, että Kannustalon messukoti olis myytävänä edelleen. Tämä siis vinkiksi, jos jonkun sydän jäi messuilla käydessä Kokkolaan ;)
Esikoinen nappasi vielä ihanan kuvan ilta-auringosta meren pinnasta. Liikkuvasta autosta vielä. Miksi sitä ei itse onnistu koskaan näin?
 Kokkolan kesässä on paljon muutakin ihanaa - iltatorit, Neristanin kesäillat ja kierrokset, shoppailuyö ja eurooppalainen ruokatori. Näistä kaikista ehdin toivottavasti postailla pitkin kesää.

Kokkolasta pohjoiseen löytyy muuten ihana ja tunnelmallinen Toivosen kotieläinpuisto. Meidän löytää sieltä kesäisin melkein päivittäin :D Suosittelen tutustumaan Visit Kokkolan ja Neristanin ilmoitustaulu fb-sivuihin, jos suuntaatte kesälomalla tännepäin :)

Rentouttavaa viikonloppua!


tiistai 11. kesäkuuta 2013

Aina ei mee niin kuin Strömsössä

 ja täytekakkupohja näyttää tältä :D Ensimmäistä kertaa ikinä sain pohjan epäonnistumaan näin totaalisesti. Juurikin silloin, kun olisi pitänyt olla tehokas. Kuinkas muuten. No, ei muuta kuin uusi pohja uuniin :)


Sain ystävältäni oppitunnin ruusujen teosta ja niitä väsätessä menikin pari iltaa :) Vielä täytyy treenata - vaikeaa puuhaa! Siis terälehtien teko ei ole vaikeaa mutta se, että saa kukasta ruusunnäköisen oli varsinainen mission impossible mulle :D Joistakin ruusuista tuli tosi suuria ja ei ehkä niin ruusun oloisia. Täytyy siis vielä harjoitellaharjoitellajaharjoitella.

Kakut tuli kummisetäni 60-vuotissyntymäpäiville ja onneksi maistuivat kaikille. Kakkujen sisällä oli mansikka- ja suklaamoussea. Pursotukset on tehty Flora Vispillä, ruusut ovat sokerimassaa ja lehdet marsipaania. Koristeiden päälle sirottelin vielä tomusokeria ennen tarjoilua.

Kakun koristeluideat on varastettu kaveriltani. Hänellä on ihana blogi nimeltä Talo Tähtitaivaan Alla. Suosittelen <3

Nuppuja kakun sivuilla

Kerma näytti vähän keltaiselta, kun kukat olivat kirkkaanvalkoisia. Näissä kuvissa väri vääristää vielä enemmän kuin luonnossa.


Jos Kikke luet tätä niin varaan pursotustunnin seuraavaksi! Se on kans niin vaikeaa.. Ja mitähän muuta mä vielä haluaisin oppia ;)

Makeaa loppuviikkoa!