torstai 12. joulukuuta 2013

Syksypuuhia

Vieläkö teillä on lunta? Täältä kaikki lumi on kadonnut vauhdilla ja vettä sataa. Ensi yöksi lupailtua myrskyä odotellaan... Taskulamput on taas etsitty ja kädet on ristissä, että nyt selvittäisiin vähemmille tuhoilla kuin viimeksi. Siis koko Suomessa. Eino-myrsky koetteli meitä vain katkaisemalla sähköt kahdeksitoista tunniksi mutta muualla tässä lähistölläkin sattui sitäkin enemmän.

Lumettomat maisemat muistuttivat mua kuvista, jotka jäivät laittamatta blogiin mun "teknisen" tauon aikana. Nytpä ne pääsevätkin eetteriin. Kävin alkusyksystä keräämässä metsästämme sammalta, jäkälää, vanamoa ja puolukan varpuja ja vääntelin niistä kransseja ja "istutin" jäkälää ja sammalta saviruukkuihin. Mustikan varvut ovat viimevuotisia ja ihanasti ruskettuneita, joten ne löysivät uuden paikan vanhoista laatikoista ja jäivät koristamaan terassia kärrynpyörän viereen :)


Haluan vielä muistutella teitä jokamiehen oikeuksista ja velvollisuuksista. Ilman maanomistajan lupaa et saa ottaa sammalta, jäkälää, maa-ainesta tai puuta toisen mailta. Lupa on helppo ja vaivaton kysyä. En usko, että moni vastustaa sitä, että naapuri hakee vähän sammalta ja jäkälää syyskoristeita varten. Oma mielikin on parempi, kun hakee luvalla eikä vain omalla luvalla :) Jokamiehen oikeuksia voit palautella mieleen täällä (klik).

Kodin Terrasta löysin ihania tähtivaloja (toimivat paristoilla) ja ne pistin ruukkuun ikivihreiden kukkien ja vanamojen sekaan. Nuo tähtivalot ovat tosi kivat ja kaveriltani kuulin, että ne oli jossain vaiheessa, ainakin täältä Kokkolasta, myyty loppuun. Onneksi tuli hamstrattua niitä kolme pakettia - kerrankin mun hurahtamisesta oli hyötyä :DNyt oottelemaan myrskytuulia.. Hyvää yötä!

Jane

p.s. Käykäähän osallistumassa lahjakorttiarvontaan!! Sinne pääset klikkaamalla tästä!

6 kommenttia:

 1. Voi miten ihanat valot, tahtoo kans! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo nämä oli ihanat! Niissä on sellainen tosi ohut kuparilangan tyyppinen tuo "johto", joten sen pystyi kääntämään noiden kukkien sekaan ihan piiloon. Toivottavasti näitä tulee lisää Terraan. En oo käynyt siellä pitkään aikaan, joten en yhtään tiedä, onko niitä tilattu lisää.

   Poista
  2. Mä ostin samanlaiset valot Prismasta!

   Poista
  3. Voi hyvä tietää! Täytyypä kysyä kaverilta, vieläkö se niitä haluaisi niin voisin käydä hakemassa :) Kiitos :)

   Poista
 2. Onpa kivat valot! Toivottavasti myrsky laantuu Suomeen tullessaan...Täällä sen pitäisi olla vasta aamulla, hirvittää koulumatkalaiset, meilläkin on isoja puita tuossa kaiken matkaa koululle asti,huih!
  Jokamiehenoikeuksista tulee mieleeni yksi loppukesän päivä, kun eräs henkilö tuli marjaretkelle lapsensa kanssa meidän takapihalle ihan pihapiiriin. Mun oli ihan pakko siitä hieman huomauttaa...Ei asiasta tässä sen enempää, mutta aina ei ymmärrä...
  Mukavaa viikonloppua sinulle! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No onpa hassua, että tullaan oikein pihalle mustikkaan. Ihan kuin muualla ei olis mustikkapaikkoja.. Toivottavasti se laantuu ja koululaiset, kerholaiset ja työmatkalaisetkin pääsee turvallisesti perille :)
   Mukavaa viikonloppua sinnekin!

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)