tiistai 10. joulukuuta 2013

Paluu kesään

Nyt kun lunta on tullut oikein kunnolla, onkin aika palata takaisin loppukesään - vai mitä? Ehkä nämä kuvat katkaisee vähän tätä pimeää. Tässäpä kuvia meidän kesän uurastuksesta.

Nurmikko oli syksyllä jo hyvässä kasvuvauhdissa. Kukkapenkki alkoi täyttyä perennoista ja riippaherneet löysivät paikkansa portaiden vierestä. Tuolla ihan takana näkyy lasten leikkialue :)

Tästä kuvasta tuli ihan hurja kesäikävä!

Aiemmin esittelin teille pienen osan mustalla katteella peitetystä pihareunasta. Tässä vähän katealue on aika lailla valmis. Tuonne keskellä olevalle hiekka-alueelle tulee pieniä pyöreitä rantakiviä ja katealueen läpi pikkukivipolku. Sinne laitan sitten penkin, jolla voi hengähtää tai ottaa lukua kuumana kesäpäivänä. Ehkäpä kesäkukkakorikin löytää tiensä sinne :)
Pihan vasemmassa reunassa on lasten leikkipaikka. Siellä on ihanaa pehmeää hiekkaa. Ihan kuin leikkis rantahiekassa :) Tänne tulee vielä ainakin kiikut ja jotain kiipeilyjuttuja mutta ne on ensi kesän hommia. Tuo vihreä möykky hiekka-alueen keskellä on meidän kilpikonnahiekkakasa ja sinne säilötään hiekkalelut :)


Takapihan nurtsia

Nurmikon kylväminen olikin vähän haastavaa. Tarvittiin monta kuormaa multaa, monta kaivinkonetuntia ja sitten vielä tasoittelua käsin. Onneksi miehen setä tuli kaveriksi ja yhdessä mieheni kanssa he saivat tasoitettua pihan ja kylvettyä vielä nurtsinkin. Pari päivää kylvön jälkeen satoi aivan kaatamalla ja nurmikonsiemenet kulkeutuivat vähän sinne tänne. Näissäkin kuvissa näkyy vielä laikut siellä, mistä vesi virtasi isoina "puroina" metsään :) Kesä ja syksykin oli lämmintä niin laikutkin ehti täyttyä ennen talven tuloa. Ja sitten jotain mitä en olekaan täällä aiemmin esitellyt - meidän etupihan oikea sivu. En meinannut millään saada siihen hyvää suunnitelmaa. Tuntui, että mikään ei tuu siinä toimimaan. Alue oli liian iso kukkapenkille enkä halunnut siihen nurmikkoakaan. No, sitten iski pengerrysajatus ja siitä pikku hiljaa muotoutui koko nurkkaus :)

Tässä työt ihan alussa.
Etupihalle päin
Kodinhoitohuoneen päätyterassi

Vähän ennen ensilunta tämä nurkkaus valmistui ja sain istutettua viimeiset taimet maahan. Ja tykkäämme siitä kovasti! Alueen poikki menee pieni polku niin etuovelta voi oikaista kasvimaalle :) Ensi kesänä istutan tähän vielä ainakin kaksi syyshortensiaa ja pari riipparaitaa. Ja ihteni tuntien aivan varmasti jotain muutakin :)Alueen keskellä on pieni hiekkalaatikko, jossa lapset on paremmin silmien alla, mikäli me teemme töitä autotallilla tai kasvimaalla.Ja tältä meidän koti näytti ennen lumien tuloa. Saa nähdä, katoaako ne seuraavien parin päivän aikana. On luvattu niin lämmintä. Ihan ihmekeliä kyllä. Olkaahan varovaisia - kohta on taas liukasta!Piristystä pimeään!

Jane

4 kommenttia:

 1. Kiitos piristävästä kesäpostauksesta kaiken joulutohinan keskellä! :-) Siellä se piha odottaa lumen alla ensi kesää, ja se hei tulee taas pian!! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lumi ja talvi oli kyllä ihan tervetullut. Alkoi jo tuntua nuo pihahommat vähän puuduttavilta. Nyt onkin sitten mukava ahertaa sisällä. Talveksikin on kovasti hommaa :)

   Poista
 2. Kesää kohti :) Valkoinen talvi miellyttäisi kyllä enemmän kuin tulevat loskakelit..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä :) Toivotaan, että lumet katoa just ennen joulua. Täällä ainakin sataa paraikaa vettä..

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)