sunnuntai 11. elokuuta 2013

Viikonlopun puuhia sisällä ja ulkona

Viime viikolla valmistauduin miehen siskon häihin pihatöiden parissa. Mustat kynnenalukset, mustat multapölyt poskilla. Onneks olin varautunut tähän ja varasin kampaajan ja ajan kosmetologille hyvissä ajoin :)
Tällä viikolla oon jatkanut samalla häävalmistautumisteemalla. Kaverin häät ovat viikon päästä!


Ei mun kädet ole oikeasti noin ryppyiset!!

Tätä on siis levitetty isompi satsi. Ja siis käsin. Fiksumpi olisi hakenut työhanskat käteen ;)
Käytimme hiilenmustaa koristekatetta ison täytemaa-alueen peittoon ja alle laitoimme mustaa maisemointikangasta. Tähän isoon "kukkapenkkiin" sijoittelimme jo aiemmin kaivurilla isoja kiviä, joiden viereen istutin särkyneitä sydämiä. Lajike on Alba eli kukat ovat valkoisia. Nämä kivet olin bongannut perustusten kaivuun aikana ja ne ovat siis jo pari vuotta odottaneet tämän alueen valmistumista.
Ihan valmista ei vieläkään kyllä tullut, sillä koristekate loppui vähän kesken. Laitamme myös nurmikon ja kukkapenkin väliin "kivikaistaleen", jota pitkin sadevesi pääsee kulkemaan pihasta pois päin. Toisella kertaa sitten kuvia koko alueesta :)

Takana olevalle hiekka-alueelle tulee aikuisten "jäähypenkki". Ihan yksinkertainen penkki istumista ja kesäkukkia varten. Tuohon hiekan päälle tulee valkoinen maisemointikangas ja päälle jonkinlaista koristekiveä. Sinne myös tehdään polku koristekatealueen läpi.
 On ollut tosi ihana päästä tekemään yhdessä miehen ja lasten kanssa. Vihdoinkin jotain, jota mä osaan tehdä ja jossa pääsee käyttämään mielikuvitusta ja ideoitahan tulee enemmän kuin ehtii kirjata ylös. Tietysti jos lompakko olisi kunnolla paksu niin niiden ideoiden toteuttaminenkin kävisi sujuvammin :) Mä olin suunnitellut pihan tekoa seuraavalle kesälle mutta asiat ei aina mee niin kuin suunnittelee ja nyt ollaan tässä. Mun suunnitelmissa on vielä terassin ja parvekkeen tekoa mutta miehen loma loppuu jo nyt, joten saa nähdä, ehditäänkö kaikkea tänä vuonna. Mä luotan siihen, että lumi tulee maahan vasta joulukuussa, joten siihen asti ehtii hyvin vielä rakentaa ;)

Mites siellä ruudun toisella puolella? Ootko sä viherpeukalo vai nouseeko sulla tuskanhiki otsalle heti, kun puhutaan pihatöistä?

Seuraavassa postauksessa enemmän koulun alkuun valmistumisesta :)

Iloista alkavaa viikkoa!

8 kommenttia:

 1. Oih, tuostahan tulee hieno ku mikä!! =)

  Tarvinneeko tuota sanoa, mutta taidan olla sitä viherpeukalo-sorttia, tai keskisormi, tai jokin muu, mutta kovasti ainaki haluan oppia =) Ja nautin mullassa kaivelusta!

  Kyllä kesään on aina osannu kummasti suunnitella paljon enemmän kun kerkiää toteuttamaan, mutta aivan kuten sanoit, kyllä tässä on vielä monta kuukautta tämän vuoden puolella aikaa niitä suunnitelmia toteuttaa =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun vastauksen kyllä olisin arvannut! Taidat olla kauttaaltaan vihreä - niin ihania kuvia oot blogiisi laittanut ;) Täytyy laulella miehelle "Vielä on kesää jäljellä" :D

   Poista
 2. Teillähän on siellä hommat jo hyvin mallillaan!Ootte ollu reippaita :)!
  Pitää tulla joku hetki kattomaan ja ihastelemaan oikein paikan päälle.

  Täällä meinaa pukata hikeä,siis tuskanhikeä, siitä kun ei riitä aika eikä lompakon paksuus pihapuuhiin :/.Viime kesä meni isolla vattalla ilman puutarhatöitä ja tämä kesä...en tiedä missä :O???Suunnitelmia olis ja monta ideaakin,kunhan vain sais toteutettua.
  Onneksi on vielä kesää jäljellä...tai toivotaan ainakin niin :)!Tai sitten edes lämmintä ja kuivaa syksyä,niin ehtis vielä jotakin puuhastella.

  Iloa teijän alkaneeseen viikkoon ja halaus pikkukoululaiselle <3.
  Uskon,että koululaiset kyllä pärjää,mutta entäs me niiden äidit.... :´/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tulkaa vaan käymään! Oliskin mukavaa :)
   Vielä ehtii tehdä paljon - ja omassa tahdissa. Meillä ei ollut pihaa raksabudjetissa, joten siihen meni miehen lomarahat, kaikki ylimääräinen ja vielä tulevat veronpalautuksetkin. Mutta tietääpä, mihin on rahansa hassannut ;D

   Kiitos halauksista. Koulussa oli kuulemma ollut ihan kiva päivä :)

   Poista
 3. Voi että pihatyöt olette päässeet aloittamaan! Meillä käytiin just läpi suunnitelmaa. Pitää vissiin laittaa lottoa vetämään, jotta saadaan kaikki tehtyä....Toisaalta en tiedä juuri ketään, jonka piha olusi valmistunut yhdessä kesässä täysin valmiiksi...tai kahdessa. Aina siellä on jotain puuhattavaa, joten suotta stressata sen asian kanssa :-)

  Juu, en ole puutarhaihminen, mutta se on varmaan tullutkin jo blogista ilmi :-) Toisaalta on ilo katsella kauniita ja hyvinhoidettuja pihoja, meillä ei vaan sellaista tule koskaan olemaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, rahaa kyllä uppoaa pihaan ihan hurjasti, joten lottoamaan vaan! Niin kuin Kikelle tuossa edellä kirjoitin, meillä meni tilit tyhjäksi ja vähän tuleviakin rahoja :D

   Teidän piha on Eeva ihana! Metsä on niin lähellä!

   Poista
 4. Täällä ei ole viherpeukalo ihan keskellä kämmentä, mutta aika helpolla yritän yleensä päästä eli yksinkertaisia ja helppohoitoisia ratkaisuja :)

  http://ladyblueisinthehouse.blogspot.fi/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Helppohoitoisuus on kyllä must! Ihan koko kesää ei jaksa kukkapenkkien tai nurtsin parissa viettää :)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)