keskiviikko 14. elokuuta 2013

Koulupöytä ja vinkki lukittautumiseen :)

Yksi tämän kesän "pakollisista" projekteista valmistui viikonloppuna. Lupasimme tytöille koulupöydät ennen kesän loppua ja valmista tuli juuri parahiksi koulun alkuun mennessä :)
Tämä projekti lähti mun piirustuksesta ja mittauksista ja mies toteutti sen täydellisesti. Jopa paremmin kuin mitä mä piirsin :) Pöytä tuntuu olevan sekoitus tietyistä Ikean ja Muuramen pöydistä mutta omanlainen kuitenkin. Jotenkin ne ovat tainneet lehdistä alitajuntaan jäädä.

Tässä siis valmiit tuotokset ja vihdoinkin myös kauan sitten hankitut työtuolit pääsivät paikalleen :)

Pöydät: K75, L125 ja S60. Laatikot: K19, L40, S50.

Esikoinen sai pöydälleen jo työskentelyvalon, sillä ekaluokan ope on kuulemma luvannut läksyjä joka päivälle :)
Tässä sitten se lukittautumisvinkki sulle, joka teet itse tai tilaat työpöydän. Huomaatko ylimmäisen laatikon raosta pilkistävän valkoisen jutun? Se on magneettilukko. Mä en ollut koskaan moisesta kuullutkaan. Esikoinen toivoi lukollista laatikkoa ja mä toivoin, että lukko ei näkyisi etusarjassa ja tuskailin, että miten sen vois toteuttaa. Miehellä oli heti ratkaisu - magneettilukko, ja mä tykkään! Etusarjaan ei siis tuu ollenkaan lukkopesää :)


Avaimen sijasta lukko avautuu magneetilla. Se voi olla mikä tahansa magneetti mutta lukon mukana tulee tuollainen valkoinen vetimen näköinen mötikkä. Se painetaan laatikon etusarjaan kiinni ja lukko aukeaa. Oon kyllä jo miettinyt, millainen ongelma tämä on teini-iässä, kun pikkuveli pääsee käsiksi lukitussa laatikossa oleviin tavaroihin omalla magneetillaan :D Mutta murehditaan sitä sitten :)

Magneetin voi jättää etusarjaan paikalleen, jos haluaa.

Tässä lukko lukittuna

Ja tässä aukinaisena.

Mun mielestä tosi näppärä, yksinkertainen, helppokäyttöinen ja siisti ratkaisu! Sopii tosi hyvin lapsille juuri sen takia, ettei haittaa vaikka "avain" menisi hukkaan, kun laatikon saa muillakin magneeteilla auki. Suosittelen!

Koko projektin ainoa miinus oli meidän yläkerran matalalle laitetut ikkunat. Olin suunnitellut huoneet niin että työpöydät voisi sijoittaa ikkunan ääreen. No, ikkunat olivat vain n. 60cm lattiasta, joten pöydät olisivat tulleet suoraan ikkunan eteen. Tämä oli kyllä tiedossa, kun aloimme tehdä pöytiä mutta emme olleet kiinnittäneet asiaan huomiota ennen kuin aloimme mittailla ja suunnitella pöytiä. Todella suuri miinus Kreivi-Talon paketissa. Ehkä siihenkin on syynsä mutta nainen ihmettelee silti katon ja ikkunan yläreunan väliin jäävää suurta hukkatilaa. Pitäisi saada aikaiseksi palautelista Kreiville. Tämä tulee siihen mukaan ehdottomasti!


Vaikka nyt kurjasta asiasta viimeiseksi kirjoitankin, ollaan täällä tosi onnellisia ihanista pöydistä! Niiden myötä tytöt menivät nukkumaan omiin huoneisiinsa (ovat siis aiemmin nukkuneet yhdessä) ja toistaiseksi kaikki on mennyt hyvin :)

 Mä ja perhe toivotellaan kaikille koulunsa/opiskelunsa aloittaville tai jatkaville oppimisen iloa ja enkeleitä koulumatkalle!

8 kommenttia:

 1. Hienot pöydät! Itse tehden saa juuri sellaiset kuin haluaa :-)
  Nuo magneettilukot on tuttu juttu vanhuspuolelta, miksei ihan käyttökelpoinen keksintö myös pikkulapsiperheessä.
  Itse asiassa tehtiin erään lapsiryhmän kanssa töitä tiloissa, jotka oli suunniteltu vanhusten palvelutalon sisälle kerhotiloiksi tms. Siellä oli keittiötilassa joissain kaapeissa nämä magneettilukot. Tosin me blokattiin ne pois käytöstä, kun ovien hankala avattavuus haittasi hieman jokapäiväistä toimintaa :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä jäinkin miettimään, että mihinköhän niitä oikein oikeasti käytetään - en tietenkään hoksannut kysyä mieheltä :D

   Poista
 2. Hienot pöydät !! Terkkuja perheelle!!

  VastaaPoista
 3. Mulle tuli heti kans mieleen magneettivyöt mitä käytetään mm. vanhuspuolella :D Hieno idea noihin pöytiin ja pöydät on kyllä tosi ihanan näköiset! :) Kyllä tyttöjen kelpaa :)

  Meillä alakerran kammarissa on kans ikkuna matalalla, mutta silti meidän tietokonepöytä on sen edessä, eikä ole ihan hullun näköinen ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä luovutin kokeilematta sen ikkunan kanssa. Taidanpa testata sitä seuraavan siivouspäivän aikaan :) Tuuletusikkunaa ei vaan sitten saa auki..

   Poista
 4. Ihanat pöydät. Mäkiiin haluun ekaluokkalaiselle tollasen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos! Ei muuta kuin pöytä työn alle :)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)