perjantai 14. kesäkuuta 2013

Uintireissu(t) kaupunkiin

 Meri se vaan vetää puoleensa. Aina uudestaan. Käytän lapsia mielelläni kaupungissa asti uimassa, koska mä pääsen nauttimaan upeista maisemista rannalta käsin ja lapset pääsevät leikkimään ihanalle hiekkarannalle.
Merimaisemassa on jotain, mikä rauhoittaa. Rakastan aukeita paikkoja - on tilaa ja ilmaa hengittää :)

Kokkolassa Vanhansataman rannassa on myös ihana leikkipuisto, pieni jalkkiskenttä, beach volley-kentät, skeittirampit sekä iso nurmikenttä frisbeegolfia yms. varten. Mun mielestä tämä paikka on suunniteltu todella ihanasti koko perhettä varten. Viereinen leirintäalue tuo oman tarjontansa, mm. minigolfradat, vielä lisäksi.

Kuvia meidän tyttöjen lempparipaikasta, Meripuistosta.

Leirintäalueen uimaranta. Tämä on lapsille suunnattu matala ranta ja tänne ohjautuu lämmintä pintavettä merestä, joten vesi on ollut jo tosi lämmintä! Uimarantaa vastapäätä on Meripuisto.

Vanhan sataman ranta on isompi, hyvin hoidettu ranta aivan edellisen uimarannan vieressä. Täälläkin on lasten kanssa helppo olla, koska mereen on laitettu puomit kohtiin, joissa vesi alkaa syvetä. Matalaa rantaa on pitkästi.

Meri <3

Tuota isoa uimarantaa vastapäätä on Kokkolan asuntomessualue. Upea, rauhallinen ja kaunis. Alue on muuttunut edukseen messujenkin jälkeen. Tänne rakennetaan edelleen. Kuulin huhuja, että Kannustalon messukoti olis myytävänä edelleen. Tämä siis vinkiksi, jos jonkun sydän jäi messuilla käydessä Kokkolaan ;)
Esikoinen nappasi vielä ihanan kuvan ilta-auringosta meren pinnasta. Liikkuvasta autosta vielä. Miksi sitä ei itse onnistu koskaan näin?
 Kokkolan kesässä on paljon muutakin ihanaa - iltatorit, Neristanin kesäillat ja kierrokset, shoppailuyö ja eurooppalainen ruokatori. Näistä kaikista ehdin toivottavasti postailla pitkin kesää.

Kokkolasta pohjoiseen löytyy muuten ihana ja tunnelmallinen Toivosen kotieläinpuisto. Meidän löytää sieltä kesäisin melkein päivittäin :D Suosittelen tutustumaan Visit Kokkolan ja Neristanin ilmoitustaulu fb-sivuihin, jos suuntaatte kesälomalla tännepäin :)

Rentouttavaa viikonloppua!


4 kommenttia:

 1. Meri on aina meri, ei sille voi mitään!! Ihana paikka viettää päivää muksujen kanssa!
  Kokkolasta ei ole muuta kuin asuntomessukokemus ja sekin pelkästään positiivinen! Messut oli erinomaiset ja kaupunki erityisen kaunis ja ihmiset ystävällisiä. Jos olisi lähempänä, tulisi varmaan käytyä useamminkin...Mutta onneksi meillä on Porvoo ja Loviisa n. Tunnin ajomatkan päässä kotoa, pääsee nauttimaan wanhasta tunnelmasta ja merestä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi oon päässyt kerran käymään Porvoossa ja silloinkin ihan lyhyesti - ja rakastauin samantien. Loviisassa en oo käynyt vielä mutta sinnekin haluaisin. Siellä on joku sellainen vanhojen talojen ja pihojen avoimet ovet-tapahtuma. Sinne tahtoisin! Ootko sä käynyt?

   Poista
 2. Voi miten kauniisti onnistuit kuvailemaan kotikaupunkiamme,niin sanoin kuin kuvinkin <3

  Pitäis joku kerta lähteä oikein porukalla tuonne meripuistoon,lapset sais leikkiä yhessä ja me äipät parantaa maailmaa ;).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo lähdetään yhdessä! Oliskin tosi kivaa :) Eväät mukaan ja kuopukset päikkäreille niin saatais rauhassa jutella, kun isommat leikkii :)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)