maanantai 17. kesäkuuta 2013

Gone to the beach


Ulkomailla? No melkein. Kalajoen Hiekkasärkät sykähdyttää. Maisemat vetää hiljaiseksi ja niin kuin edellisessä postauksessa sanoinkin: Nautin suunnattomasti hiljaisuudesta ja rauhasta. Lapset rakastaa läträtä vedessä ja täällä ranta on niin matala, että saa kävellä todella kauas ennen kuin pääsee kunnolla uimaan. Todella lapsiystävällinen ranta! Videolta näkee, kuinka kauempana merellä on hiekkaa ihan merenpinnassa. Vähän kahlaamalla rannasta pääsee "dyynille", jota pitkin voi helposti kävellä "keskelle merta" :)

Toinen lemppariranta on Ohtakari Lohtajalla. Sieltä otinkin kuvia viime syksynä mutta en oo muistanut niitä tänne laittaakaan. Mun merirakkautta haittaa ainoastaan punkit, joita kammoksun yli kaiken. Käärmeet ja punkit ovat mun hirvityslistan kärjessä. Rakastan myös talvista merta. Silloin meren hiljaisuus ja rauha on ihan erilainen <3
p.s. Tää oli muuten eka videopostaus tässä blogissa! Ääntä ei kuvaajasta vielä tullut mutta ehkä joskus rohkaistun siihenkin. Halusin vain, että pääsette mukaan tuonne maisemaan. Siksi video oli nyt paikallaan :) Kuvasin parkkipaikan reunalta ja siellä tuuli oli aika kova mutta rannassa oli lämmin eikä tuuli ottanut sinne juuri oikeastaan ollenkaan :) Aurinkokin meni pilveen vasta, kun pääsimme lohilammikolle ja saimme onget käteen. Hyvin ajoitettu rantaretki :)

7 kommenttia:

 1. Oletteko käyneet Karhin Hakunnissa? Se on lähempänä ja siellä on aina lämmintä vettä ja vähemmän porukkaa. Itse en oikein Ohtakarin rannoista välitä, kun siellä aina tuulee kylmästi ja on kylmää vettä. Hakunnissa on lämmin :) ja samanlaiset mahtavat hiekkarannat ja matalaa pitkästi. Sinne ei vain ihan aina pääse kun on armeijan alue.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Johanna, ei olla! Laitapa mulle ajo-ohjeita tänne tai fb:n puolelle :) Mies ja lapset ovat retkeilleet jollain näkötornilla Karhissa mutta uimassa ei olla vielä siellä käyty. Ruotsalossa pyörähdettiin aina Rytikarissa.

   Poista
  2. Eli käännytte veikontorin jälkeen Karhiinpäin ja ajatte tietä n. 6.5 km. Vasemmalle kääntyy pikkutie: Ojalantie. Sitä ajatte niin piktästi että oikealla tulee ekopiste. ennen sitä käännytte. muistaakseni siinä on kyltti uimaranta. siihen on viime kesänä tehty parkkipaikka.

   Poista
  3. tulipa mulle hirveesti kirjoitusvirheitä :/

   Poista
  4. Kiitos :) Täytyypä ajella sinne heti kun ilmat taas lämpenee :)

   Poista
 2. Ihania paikkoja molemmat, aivan samaa mieltä <3 Kyllä siellä rauhassa sielu lepää =)

  Tuolla Hakunnissa täytyy ehdottomasti käydä =) Kunhan muistaa ajoittaa niin ettei joku maastopukunen tule het hätyttelemään kotia =)

  Ihanaa Juhannusaikaa teidän tupaan! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa juhannusta teillekin! Me aiotaan testata tuo Johannan suosittelema ranta heti kun taas lämpenee :)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)