maanantai 27. toukokuuta 2013

Leikkimökki-inspistä

Tytöt ovat suunnitelleet leikkimökkiä jo kauan. Minä myös. Tytöt haaveilevat vaaleanpunaisesta, punaisesta tai valkoisesta mökistä, jossa on näköalatorni ja parvi. Mä haaveilen leikkimökistä, joka ajan kuluessa muuttuisi kesähuoneeksi/osittaiseksi kasvihuoneeksi eikä jäisi tyhjilleen tontin nurkalle. Tytöillä on ajatuksissa talomainen leikkimökki, äidillä paljon ikkunaa ja ehkä modernimmalla tyylillä toteutettuna tai sitten ihan romanttisella tyylillä
- n i i n  v a i k e a a   p ä ä t t ä ä . . .

Valkoisen Harmajan leikkimökki on Kannustalon mallistosta, perusmallia hieman isompi ratkaisu. Pari vuotta sitten Kannustalolla oli tehtaan pihalla "leikkimökkipäivät" eli monen monta leikkimökkiä eri tavoilla sisustettuna. Kävimme siellä ja minä ihastuin tähän ja yhteen perinteiseen malliin. Kuvan alla olevasta linkistä löydät lisää kuvia Valkoisen Harmajan leikkimökistä ja Suvin tekemästä upeasta sisustuksesta!

Valkoisen Harmajan leikkimökki

Seuraava kuva löytyi google-haulla ja vei mut tutustumaan ihan uuteen blogiin: Roosan talon elämää . Tässä leikkimökissä on ihanaa nuo vanhat ikkunat! Tilaakin on vaikka kuinka - käy vilkaisemassa blogista. Leikkimökin toisessa päähän on tehty lapsille koulu ja toisessa päässä on tilaa kotileikeille :) Upea tämäkin!

Roosan talon leikkimökki

Googlen kautta löysin myös seuraavan leikkimökin! Täältä löytyi parvi, ihanasti tilaa ja sisustus sopii sekä tytöille että pojille niin kuin Valkoisen Harmajan leikkimökin sisustuskin.

Tämä leikkimökki löytyy Keltaisessa talossa

Ja sitten oikein Karkkien Karkki - voisin vannoa, että tämä on ulkonäöllisesti meidän tyttöjen unelma! Unelmien Talo&Koti 04/2013-lehdessä esitelty upea, ihana ja pinkki leikkimökki ilmeisesti lisäkuvien muodossa varustettuna löytyi Krista Keltanen Photography blogista. Jos et muita linkkejä jaksa aukaista niin tämä kannattaa kurkata - niin ihana sisältä ja ulkoa ja miten upeasti kuvattuna! Mä mietin täällä, että uskallanko näyttää näitä kuvia tytöille.. Vaaleanpunaisesta maailmasta on vaikea palata takaisin ;D

Krista Keltanen Photography

Ja viimeisenä niitä kesähuonehaaveita Rappurallin Tainan keräämien kuvien muodossa. Jaan Tainan haaveet ja unelmat - tälläinen paikka keskelle puutarhaa on must. Mikäli sulla on muutenkin puutarhaunelmia niin suosittelen vilkaisemaan Tainan blogia. Heillä on pihasuunnitelman toteutus hyvässä vauhdissa!

Kuva lainattu Rappurallista.

Jään tänne pähkäilemään ja otan kiitollisena vinkkejä vastaan. Mikä teillä on toiminut ja mitä tekisitte nyt eri tavalla? Onko teillä leikkimökki hiekaton ja kengätön alue vai saako siellä tehdä rapakakkuja?
Suunnittelemme itse pihaa tällä hetkellä, joten toivon vinkkejä myös lasten leikkipaikan suhteen :) Meillä on ajatuksissa hiekkakasa (ehkä laiva tms.), leikkimökki, kukkia ja mansikkaa, kiipeilyteline yms. Nurmikkoa en leikkipaikalle halua vaan jotain muuta, mutta mitä?

Aurinkoa!

4 kommenttia:

 1. Ihania mökkejä! Erityisesti tuo ensimmäinen ja toinen viehättää omaa silmää. Ja sitten nuo viimeisen kuvan valkoiset lasimajat, ah!

  Mie olen aina haaveillut kesähuoneesta/kesäkeittiöstä, toteuttamatta on jääneet. Mulla oli sellaiselle paikkakin katsottuna edellisen kodin pihasta. Nyt on vähän haasteellista, kun piha on jäämässä metsäpohjalle, mutta takaterassin viereen näkösuojaksi lähimpään naapuriin visioin sellaista juuri viikonloppuna. Isäntä ei ottanut mitään kantaa asiaan, mulkoili vaan oudosti ;)

  Kunnon kokoinen mökki vaan pystyyn niin, että siellä pystyy yöpymään kesäusin. Mikäs sen hauskempaa, kun saada kaveri yökylään ja nukkua mökissä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jos ei vastalausetta kuulunut niin Eeva ei muuta kuin suunnittelemaan kesähuonetta! Mulkaisuja ei lasketa ;D

   Leikkimökin korkeudesta ollaankin jo puhuttu, että tilaa täytyy olla niin, että aikuinenkin voi hyvin seisoa :)

   Poista
 2. Komppaan myös, että tarpeeksi iso (korkea) leikkimökki, että siitä on iloa pitkään. Voi vielä teini-iässäkin käyttää kesäisin nukkumiseen ja te sitten vielä myöhemmin omaan oleiluun yms.

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, se on kyllä tärkeä. Eipä sitä tuu myöhemmin käytettyä mihinkään muuhun, jos aikuisen on vaikea siellä seisoa. En uskaltanut näyttää noita kuvia tytöille, pitää vielä pähkäillä tätä itse :)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)