lauantai 6. huhtikuuta 2013

Parasta pullaa!

Meillä leivottiin eilen piiitkästä aikaa kunnon pullaa. Mä en oikein osaa leipoa peruspullaa vaan tykkään tehdä erimuotoisia ja erimakuisia korvapuusteja. Tänään mentiin seuraavalla ohjeella:

0,5l maitoa
200g margariinia
1 pala hiivaa
0,5tl suolaa
1,5dl sokeria
2tl kardemummaa
vehnäjauhoja

Täytteeseen 200g huoneenlämpöistä voita, ½-1 pkt tomusokeria (ei ole tarkkaa) ja 1rkl vaniljasokeria

Lisäksi muffinssivuokia, raesokeria ja pari kananmunaa voitelua varten.

Sulata margariini kattilassa. Lisää maito ja lämmitä kädenlämpöiseksi. Murenna hiiva isoon kuppiin. Kaada päälle hieman maitoa ja sekoita, kunnes hiiva on liuennut maitoon. Lisää loppumaito.
Lisää sitten suola, sokeri ja kardemumma. Sekoita hyvin. Lisää sitten vehnäjauhoja niin että taikina irtoaa kupin reunoista mutta tarttuu kuitenkin hieman sormiin. Taikina on mieluummin pehmeää ja tarttuvaa kuin ihan kovaa. Peitä kuppi liinalla ja jätä taikina kohoamaan noin puoleksi tunniksi.

Valmista täyte. Sekoita täytteen aineet keskenään tasaiseksi massaksi joko käsin tai koneella. Mikäli voi ei ole pehmennyt tarpeeksi, voit käyttää sitä hetken lämpimässä uunissa tai sulattaa hieman mikrossa. Voi ei saa kuitenkaan sulaa kokonaan vaan pehmetä!

Leipominen: Levitä pöydälle hieman vehnäjauhoja ja kumoa taikina. Mikäli taikina on liian löysää leivottavaksi, lisää jauhoja. Muuten laita taikina kahteen osaan. Kaulitse puolet taikinasta ja levitä päälle puolet täytteestä. Pyöritä rullalle ja leikkaa parin sentin paksuisiksi paloiksi. Nostele pullat muffinssivuokiin.
Tee samoin lopputaikinalle. Voitele pullat lopuksi kananmunalla ja ripottele päälle raesokeria. Paista 225-asteessa, 8-10 minuuttia.

Sitten vaan lasillinen kylmää maitoa, uunipelliltä lämmin pulla ja NAUTI <3

Herkullista lauantaita ja äidille kiitos täyteohjeesta!



5 kommenttia:

  1. Näyttää niiiiin herkulliselta! Nam!

    Mukavaa viikonloppua!

    VastaaPoista
  2. Moi.
    Mä teen samoja pullia ja täytteeseen laitan lisäksi vielä kanelia. tulee ihania kanelipullia!
    Henna

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täytyypä kokeilla kanelin kanssa :) Mä teen peruskorvapuustit niin että levitän ensin voin, sitten kanelin ja viimeiseksi sokerin. Tuo sun tapa olis kyllä monta kertaa helpompi ja nopeampi! Kokeilen varmasti :)

      Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)