perjantai 12. huhtikuuta 2013

Komero portaiden alle

 Kotimme pohjapiirrosta suunnitellessa mulle oli selvää, että portaat ovat umpinaiset ja valkoiset. Mielellään vielä vanhanoloiset, joten mahdolliset kolhut ja naarmut eivät haittaa. Halusin U- tai Y-malliset portaat, jotta saisin portaiden alle säilytystilaa. Toissapäivänä innostuimme tyttöjen kanssa tyhjentämään portaiden alusen, jotta pääsin suunnittelemaan ja mittomaan tilaa. Olin jostain syystä kuvitellut piirustusvaiheessa portaiden alle jäävän tilan korkeammaksi ja tilavammaksi kuin mitä se oikeasti on. Siksi päässä tehdyt suunnitelmat muuttuivat ja yksinkertaistuivat aika lailla.

Tältä portaiden alus näytti tyhjentämisen jälkeen. Aika tukkoinen ja pieni tila. 


Vasemmalle jäävä seinä tukkii portaiden alusen todella hyvin ja iso osa säilytystilasta jää käyttämättä. Tuolta kolosta täytin portaiden alusen ihan äärimmilleen pahvilaatikoita, joita ei voinut purkaa heti muuton jälkeen. Nyt ne laatikot ovat levällään aulassa ja kodarissa - siivo sen mukainen ;)


Tässä pieni kolo vähän tarkemmin.
Vasemmalle portaiden alla jäävä matala tila
Juttelin mieheni kanssa ja hän sanoi, että vasemmalla oleva seinää voi hieman pienentää. Ja niin tehtiin. Pienellä vaivalla tilantuntua vähän lisää. Ja tietenkin portaiden alle tuleviin tavaroihin pääsee vähän paremmin käsiksi. Sinne laitetaan säilöön vieraspatjat ja muut petivaatteet säilytyspusseissaan. Näin ne eivät vie tilaa vaatehuoneesta.

Ovea vastapäätä olevalle seinälle laitettiin tanko ja hylly. Tänne tulee säilytykseen sesonkivaatteet, kunhan saamme varsinaisen vaatekomeron valmiiksi. Tangon päälle asennettiin hylly, jolle laitamme korit/laatikot lasten pipojen, hanskojen yms. säilytystä varten.

Ovesta oikealle olen suunnitellut kenkähyllyä/laatikostoa. Mutta se on vielä ostoslistalla :)
Tästä näkyy isonnettu aukko. Rekissä roikkuvat takit hieman peittävät sitä mutta tavaroihin pääsee kuitenkin hyvin käsiksi.

Tämäkin projekti on vielä vähän vaiheessa :) Lisäkuvia tulee, kunhan "sisustus" valmistuu.
Olenkos muuten muistanut laittaa teille kuvia kodinhoitohuoneesta? Yhtäkkiä tuli mieleen, että ne ovat varmaan unohtuneet kokonaan.. Täytyypä tarkistaa asia :) Komeropostauskin on työn alla :)

Ihanaa viikonloppua!2 kommenttia:

  1. Mielenkiinnolla jään odottelemaan lopputulosta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Saa nähdä, jääkö tämäkin ikuisuusprojektiksi niin kuin kaikki muutkin. Miten elämä voikaan olla näin hoppua!

      Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)