sunnuntai 24. maaliskuuta 2013

Herkkuja

 Viime sunnuntain miikkarikutsujen antimia. Kokeilin ihan uutta ohjetta, jonka löysin Villa Brickyardin kautta Piparinmuruja-blogista. Ohjeen löydät täältä gluteenittomana ja täältä tavallisena. Suosittelen kokeilemaan - oli niin hyvää! Mä laitoin kuorrutteeseen vahingossa laktoosittoman maitosuklaan tumman suklaan sijaan ja siitä tuli paljon vaaleampaa kuin ohjeiden mukaan. Makuun se ei onneksi vaikuttanut :) Laitoin kuorrutteen kakun päälle jo edellisenä iltana ja yön aikana se vähän halkeili mutta mansikat ja tomusokeri pelastivat tilanteen! Espanjalaiset mansikat olivat muuten todella hyviä! Makeita ja kesänmakuisia :)




Tämä seuraava herkku on mun vakkariohje - niin hyvää, niin helppoa ja pienellä vaivalla niin hyvännäköistä!


Tätä ohjetta en olekaan aiemmin tänne blogiin jakanut, joten here you are:

Unelmatorttu (Ulla Svenskin Juhlaleivonnaiset- kirjasta)

Pohja: 4 kananmunaa, 1,5dl sokeria, 0,5dl vehnäjauhoja, 0,5dl perunajauhoja, 0,5dl kaakaojauhetta, 1tl leivinjauhetta, 1tl vaniljasokeria. Vatkaa huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri napakaksi vaahdoksi. Lisää keskenään sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi varovasti sekoittaen.
Levitä massa leivinpaperilla vuoratun uunipellin päälle ja paista uunin keskitasolla 225 asteeessa n. 8 min. Kumoa pohja sokeroidun leivinpaperin päälle ja anna jäähtyä. Valmista täyte.

Täytteeseen tarvitset 150g voita, 2dl tomusokeria, 2 kananmunan keltuaista, 1rkl vaniljasokeria ja vaaleanpunaista elintarvikeväriä. Vaahdota huoneenlämpöinen voi ja tomusokeri keskenään. Vatkaa keltuaiset ja vaniljasokeri joukkoon. Värjää halutessasi täyte vaaleanpunaiseksi elintarvikevärillä. Levitä täyte pohjan päälle ja kääri pohja leivinpaperin avulla napakaksi rullaksi ja nosta jääkaappiin.

Kuorrutteeseen tulee 2dl vispikermaa, 200g appelsiinituorejuustoa (tai mangoa), 0,5dl kaakaojauhetta. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita siihen tuorejuusto ja kaakaojauhe. Levitä kuorrutus tortun pinnalle. Rouhi pinnalle suklaasta lastuja (n.75-100g) ja koristele halutessasi sokerimassakukilla.

Nämä ohjeet ovat helppoja - vaikeinta on saada kääretorttupohja onnistumaan. Nyt ei haittaa sekään, että kääretorttupohja repeilisi kääriessä sitä rullalle, koska molemmissa ohjeissa kakku kuorrutetaan.

Joten ei muuta kuin leipomaan!


4 kommenttia:

  1. Voi miten herkullisen näköisiä, nams! :)

    VastaaPoista
  2. Slurps! Sanoo hän ja pyyhkii täällä suupieliään :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täällä taputellaan herkkuista paisunutta masua - hyvää oli ;D

      Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)