maanantai 7. tammikuuta 2013

Suklaakakku - taas kerran!

Tein pitkästä aikaa kunnon suklaakakun ja sitä varten selasin aika monta reseptiä netistä ja jäin miettimään kahta ohjetta. Päätin tehdä aiemmin esittelemäni tuplasuklaakakun mutta ohjeet meni mielessä ihan sekaisin :D Lopputuloksena hyvä sekoitus kummastakin ohjeesta omien lisäyksien kera. Oli herkkua - namnam.. :)


Ja ohje on tässä:

Vadelmasuklaakakku

Pohja:
225 g pehmeää voita
225 g kullankeltaista sirotesokeria (käytin DanSukkerin Siro erikoishieno sokeria)
4 vatkattua kananmunaa
175 g jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
55 g kaakaojauhetta

Täyte:
3,5 dl Flora Vispiä
1 pkt maustamatonta tuorejuustoa (myös vaniljanmakuinen käy tai tavallinen/vaniljanmakuinen rahka) 
1,5 levyä Pandan maitosuklaata
1-2 tl vaniljasokeria

Koristeluun:
1,5 levyä Pandan tummaa suklaata
                   1,5 dl Flora Vispiä
                    n. 25g voita

Kostuttamiseen: Punaposki-pilttiä ja vaniljasokerilla ja tavallisella sokerilla maustettua vettä

Pohja: Vatkaa voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Vatkaa vähitellen sekaan kananmunat. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe toiseen kulhoon ja sekoita sitten taikinaan. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija n. 20cm) ja peitä pohja leivinpaperilla. Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten ja kakun keskelle työnnetty cocktailtikku tulee puhtaana ulos. Anna asettua vuoassa 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

Täyte: Laita liivatteet likoamaan kylmään veteen. Sulata suklaa vesihauteessa/mikrossa. Vatkaa kerma. Yhdistä sulatettu suklaa ja kermavaahto. Lisää edelliseen tuorejuusto/rahka. Lisää halutessasi vaniljasokeri. Kuumenna tilkka vettä. Mausta halutessasi sitruunalla. Liuota liivatteet kuumaan veteen ja lisää täytteeseen. Mä lisäsin seokseen kolme liivatetta varmuuden vuoksi, koska en ollut aiemmin tätä täytettä kakkuun kokeillut. Täytteeseen tulee paljon suklaata, että näin jälkeenpäin uskoisin, että kakku pysyy hyvin kasassa ilmankin.

Kokoaminen: Leikkaa kakkupohja kolmeen osaan. Kasaa kakku irtopohjavuokaan. Voit suojata reunat kalvonauhalla. (Mikäli sellaista ei ole niin suojaa irtopohjan reunat kelmulla). Kahta alimmaista pohjaa ei tarvitse kostuttaa vedellä. Pyyhkäise niiden pinnalle n. 3/4 purkkia Punaposki-pilttiä. Se riittää kostuttamaan pohjan. Levitä noin puolet täytteestä alimman pohjan päälle. Lisää seuraava kerros. Kostuta piltillä ja lisää lopputäyte. Lisää ylimmäinen kerros ja kostuta se sokerilla maustetulla vedellä. Anna kakun jähmettyä jääkaapissa pari tuntia. Siirrä sitten kakku pakastimeen kuorruutteen tekemisen ajaksi. Kuorrute kovettuu kylmän kakun pintaan nopeammin ja kakkua on helpompi käsitellä, esim. tarjoilulautaselle siirrettäessä. Kun kuorrute on valmis ja jäähtynyt, ota kakku pakkasesta. Irrota irtopohjavuoan reunat varovasti, samoin kalvonauha/kelmu.

Vinkki: Koristele kakku pohjaosan päällä niin tarjoilulautanen pysyy puhtaana. Kun kakku on valmis koristeluja myöten, voit siirtää sen tarjoilulautaselle. Kakku irtoaa pohjasta hyvin lastaa apuna käyttäen, koska sitä on jäähdytetty pakasteessa.

Kuorrute: Sulata suklaa mikrossa tai vesihauteessa. Lämmitä kerma, älä keitä. Yhdistä edelliset (sekoita tosi hyvin vaikka vispilällä ja lisää voi pieneksi paloiteltuna. Sekoita niin kauan, että voi sulaa. Mikäli voi ei meinaa sulaa, voit lämmittää seosta varovasti uudelleen. Sekoita kunnes kuorrute on tasaista ja kiiltävää. Anna jäähtyä. Voit laittaa seoksen hetkeksi vaikka jääkaappiinkin :) Ei ole kiire laittaa sitä kakun päälle, koska kuorrute ei jähmety nopeasti :) Kun kuorrute on jäähtynyt ja vähän sakeentunut, levitä se kakun päälle ja siitä reunoille. Jos kuumennat veitsen vaikka kuuman veden alla niin saat kuorrutteeseen tasaisen pinnan. Kuivaa veitsi hyvin, sillä suklaa ja vesi eivät sovi toisilleen. Laita kakku taas hetkeksi jääkaappiin ja sulata valkosuklaa. Pilko valkosuklaa pakaste- tai pursotuspussiin ja laita pussi kuumaan veteen. Pidä huoli, ettei suklaan sekaan pääse vettä. Kun suklaa on sulanut, tee pussin kulmaan pieni reikä ja koristele kakku haluamallasi tavalla :) Pistä päälle koristeeksi vadelmia. Laita kakku jääkaappiin hetkeksi, että kuorrute kovettuu. Siirrä sitten tarjoilulautaselle.


Maistuisko Sulle?

Herkullista viikkoa! Täällä on jo loppuvuoden kiintiöt täynnä ;)

Jane

p.s. Ottaisin mielelläni vastaan postaustoiveita :) Ainakin sauna, vessat ja vaatekomerot on esittelemättä mutta olisiko muita toiveita?

7 kommenttia:

  1. Ai että maistuisko???? Kysytkin vielä! (Pyyhkii ylimääräistä kuolaa suupielistään :)

    Postaukset laidasta laitaan käy! Tekisitkö nyt jotain toisin?...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :) Oonkin miettinyt sellaista vinkkilistausta/muistilistaa tuleville raksaajille.. Siihenhän vois lisätä tuon pointin myös :)

      Poista
  2. Ihanan näköinen kakku. Etsinkin hyvää suklaakakkureseptiä 2vkon päästä tuleviin yllärijuhliin, joihin lupasin taikoa pari kakkua :).

    Ja postaustoiveena ehdottomasti vaatehuone/komero, joskos mäkin inspiroituisin omamme siivoamaan ja järkkäämään :). Ja tietty se sauna! Lähikuvat karmeista :) jos saisin meilläkin asian hoitumaan kun mies näkisi miten hienot tulee :))

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos :) Täältä löytyy pari muutakin ihanaa suklaakakkuohjetta - ei muuta kuin kokeilet niitä! Just sain laitettua niitä saunakuvia. Tosi vaikea ottaa selkeitä kuvia. Toivottavasti niistä karmikuvista on jotain apua.
      Meidän vaatehuoneessa ei oo vielä hyllyjä, joten siitä en lupaa postausta :D Myöhemmin kyllä :) Tämänhetkisistä kaapeista voisin ottaa kuvia seuraavaksi. Ne onnistui mun mielestä hyvin :)

      Poista
  3. Pakko kysyä että mistä tuollaista kullankeltaista sirotesokeria saa? Terveisin tietämätön leipuri..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nyt vasta huomasin, että oon alkanut kirjoittamaan sen perään (käytin.. ) ja lopputeksti on kadonnut. Mä en tiedä itsekään muuta sirotesokeria kuin DanSukkerin Siro erikoishieno sokeri ja sitä oon tässä ohjeessa käyttänyt. Kiitos kun kysyit! Täytyypä laittaa se tuohon ohjeeseenkin näkyviin :)

      Poista
    2. Okei, kiitos vastauksesta. Mulla on meinaan yks kirja missä käytetään hirveästi tota edellämainittua sokeria.. Onnistuu varmaan myös sillä hienosokerillakin, toivottavasti..:)

      Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)