maanantai 17. joulukuuta 2012

Hello Kitty -synttäreitä ja joulua

Kuusi vuotta sitten vietimme elämän täydellisesti mullistavaa joulua. Esikoisemme syntyi joulukuun alussa ja sen jälkeen kaikki on ollut toisin. Ihanalla ja maailman parhaalla tavalla toisin. Ihan kuin olisi oppinut rakastamaan voimakkaammin ja tuntemaan suuremmin! Pienten jalkojen töpse ei ole sen jälkeen loppunut, onhan meillä noita rakkauspakkauksia jo kolme <3

Adventin aika onkin mukavaa odotusta täynnä. Ensin odotamme ja suunnittelemme synttäreitä. Leivomme, siivoamme ja tänä vuonna oli ensimmäiset kunnon kaverisynttäritkin. Esikoinen toivoi Hello Kitty -synttäreitä ja kaapista löytyikin pikkusiskon synttäreiden jäljiltä monenlaista HK-juttua, jota hyödynnettiin nyt näissäkin synttärivalmisteluissa.

Synttäreillä oli "suuri" aarteenetsintä. Olin piilottanut ympäri taloa kuvia Hello Kitty -muistipelistä, jokaiselle juhlijalle yhden. Viimeisenä löytyi suuri aarre: helppotekoinen Hello Kitty -piñata. Piñatan naruissa roikkui muistipelistä kuvia ja tytöt etsivät niistä omansa ennen kuin vetivät naruista yhtä aikaa. Vieläkin naurattaa, kun muistelen tyttöjen ilmeitä, kun pussi repesi ja karkit levisivät pitkin lattiaa :D Tähän olisi tietysti voinut panostaa askartelun muodossa vieläkin enemmän mutta tämä oli nopea ja helppo toteuttaa ja toimi loistavasti! Tämä on tietysti helppo toteuttaa ihan millä hahmolla tahansa. Esim. Angry Birds-synttäreille löytyy ihania ideoita Kaunis Pieni Elämä-blogista parissa eri postauksessa ja kommenteissa lisää lukijoiden omia vinkkejä. Siellä on sitten ihan eritasoinen piñatakin :D

Hello Kitty -vetopiñata :)

Sankarin ottama kuva rikkoutuneesta piñatasta. 

Piñata tehtiin Lidlin valkoisesta paperikassista. Tai mies teki, minä ideoin ja piirsin Hello Kitty -kuvat :D Alareunaan tehtiin mattoveitsellä katkoviivat, jotta pussin pohja repeäisi tasaisesti. Pohjaan tehtiin pienet reiät, joista läpi työnnettiin narut, yksi jokaista juhlijaa varten. Pohja vahvistettiin ilmastointiteipillä, jotta pussi repeäisi oikeasta kohdasta. Pussi täytettiin erilaisilla pikkupusseissa olevilla karkeilla, tikkareilla ja minipatukoilla. Vaahtokarkeista olisi saanut ihanan karkkisateen aikaiseksi :)

Leivonta kun on mun juttu niin kakku täytyy tähän postaukseen laittaa myös. Kuva on tehty sokerimassasta ja marsipaanista. Mulla oli myös musta elintarviketussi, jolla sain piirrettyä silmät ja reunat. Viikset meinas unohtua ja pyörittelinkin kiireessä niistä hieman liian paksut :D Tytöt koristelivat kakun muuten :)


Kakussa on täytteenä suklaa- ja vadelmarahka ja kuorrutteena kerma. Päällä ranskalaisia ja amerikkalaisia pastilleja. Karkit kannattaa laittaa kakun päälle just ennen tarjoilua, koska ne alkavat valua samantien. Oli hyvää, vaikka itse sanonkin :)

Juhlapöytä.

Nyt aletaan suunnittelemaan sitten joulua. Mies haaveilee, että ehtisi tehdä kodinhoitohuoneen kalusteet vielä ennen joulua. Mä haaveilen, että ehtisin jumppaan :D Meillä joulu syntyy rauhaisasta yhdessäolosta, perinteisistä jouluruoista ja tärkeimpänä joulun sanomasta. Vielä en ole innostunut enkä uskaltanut kokeilla uusia ohjeita. Ehkä joskus niinkin? Joulukuu on Juhlakuu ja meillä juhlat huipentuvat aattoyön tunnelmiin - Betlehemin tapahtumiin.

Olisi kiva kuulla, miten sä vietät joulua? Onko jotain must-perinteitä? Tai löytyykö jouluruoista jotain ykkösällötystä :D Hyviä ohjeitakin saa vinkittää. Jospa sitten rohkenisi alkaa kokeilemaan :)

Jane

4 kommenttia:

 1. Ihanan näköisiä herkkuja pöytä täynnä :P Onnea prinsessalle :)

  VastaaPoista
 2. Mahtavia herkkuja, olet kyllä taitava!! Lasten synttäreille saa kyllä ihan hauskoja juttuja ja aika pienellä vaivalla. Itse olen panostanut vielä siihen tapahtumapuoleen (Ihan vaan sen takia, että saa ipanalauman pidettyä jotenkuten aisoissa :-) Kuinka ihanaa olisikaan viettää kesäsynttäreitä ja kaikki ulkona....heh! Onnea vielä eskarilaiselle!

  Joulu tulee meillekin ihan maltilla;Nautitaan hyvästä ruoasta ja kiireettömyydestä. Meidän jouluun kuuluu ehdottomasti paljon kalaa eri muodoissa. Laatikot on jääneet vähän taka-alalle erilaisten kylmien palojen ja rosollin ja salaatin jälkeen. Lapsille pitää olla aina jauhelihaperunasoselaatikkoa!
  Mukavaa joulun odotusta teille! :-)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Eeva :) Meillä (siis vanhempieni luona :D) kalaa on ollut joulupöydässä vain graavattuna. Pitäisköhän kokeilla jotain muuta tänä vuonna? Ihanaa joulun odotusta myös teidän perheelle!

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)