perjantai 20. heinäkuuta 2012

Tuplasuklaakakku

- tuon niminen kakku ei vaan voi olla pahaa :D Tein sitä meidän kolmevuotiaan synttäreille ja tykkäsin kauheasti. Tosi suklaisa mutta ei liian makea, koska siinä käytetään tummaa suklaata. Kuorrutetta tulee tosi runsaasti, namnam :)

Tuplasuklaakakku (kirjasta Ruokasuosikit Suklaa)

täyte
2½ dl kuohukermaa
225 g paloiteltua valkosuklaata

pohja

225 g pehmeää voita
225 g kullankeltaista sirotesokeria (käytin
4 vatkattua kananmunaa
175 g jauhoja
1½ tl leivinjauhetta
55 g kaakaojauhetta

päällyste
350 g paloiteltua tummaa suklaata
115 g voita
vajaa 1 dl kuohukermaa

koristeeksi
kylmiä suklaakiehkuroita
115 g paloiteltua tummaa suklaata
2 tl tomusokeria ja kaakaojauhetta

Valmistus:
1. Täyte: Kuumenna kerma lähes kiehuvaksi. Pane valkosuklaa monitoimikoneeseen ja pilko. Koneen käydessä kaada kerma sekaan. Sekoita 10-15 sekuntia, kunnes täyte on tasaista. Siirrä kulhoon jäähtymään. Peitä ja pane jääkaappiin 2 tunniksi tai kunnes täyte on kiinteää. Vatkaa notkeaksi.
(Mä en onnistunut tässä ja täyte ei muuttunut kovin kiinteäksi. Laitoin sinne sitten pari liivatetta ja se jähmettyi hyvin. Eli liota liivatteita noin kymmenen minuuttia kylmässä vedessä ja puristele liiat vedet pois. Liota liivatteet sitten kuumaan veteen, pari ruokalusikallista riittää, ja kaada liivateseos täytteen sekaan. Jos onnistut saamaan hyvän täytteen ilman liivatetta niin kerro ihmeessä, miten sen teit!)

2. Pohja: Vatkaa voi ja sokeri keskenään kuohkeaksi. Vatkaa vähitellen sekaan kananmunat. Siivilöi jauhot, leivinjauhe ja kaakaojauhe toiseen kulhoon ja sekoita sitten taikinaan. Voitele pyöreä kakkuvuoka (halkaisija n. 20cm) ja peitä pohja leivinpaperilla. (Mä jätin leivinpaperin pois ja voitelin pohjan voilla ja korppujauhoilla.) Lusikoi taikina vuokaan ja tasoita pinta. Paista 180 asteeseen esilämmitetyssä uunissa 45-50 minuuttia tai kunnes kakku antaa painettaessa hieman myöten ja kakun keskelle työnnetty cocktailtikku tulee puhtaana ulos. Anna asettua vuoassa 5 minuuttia ja siirrä sitten ritilälle jäähtymään.

3. Päällyste: Sulata suklaa. Hämmennä sekaan voi ja kerma. Anna jäähtyä jatkuvasti sekoittaen, kunnes seos on notkeaa. Leikkaa kakkupohja leveyssuunnassa kolmeen osaan. Levitä täyte kerrosten väliin. Päällystä kakku suklaaseoksella ja koristele suklaakiehkuroilla. Sekoita tomusokeri ja kaakaojauhe yhteen ja siivilöi kakun päälle.


Mun kakkuvuoka oli suurempi kuin ohjeessa suositeltu, joten kakku ei oo yhtä korkea kuin kirjan kuvassa. Kirjan kuvan mukaan kakku olis voinut olla keskeltä vähän korkeampi kuin reunoilta prinsessakakun tyyliin.

 Toinen synttärikakku oli Sydänsurujen kakku Ulla Svenskin ohjeen mukaan. Takuuvarma kahden suklaan kakku tämäkin! Tämän ohjeen oon postannut tänne aiemmin ja se löytyy täältä.


Herkullista viikonloppua kaikille!

Jane

12 kommenttia:

  1. Kylläpäs näyttävätkin ihanilta, ihan tulee vesi kielelle :) Näytähän pitää kokeilla!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ne on kyllä molemmat tosi hyvänmakuisia kakkuja eikä oo edes vaikea tehdä! Kokeile ihmeessä!

      Poista
  2. Näyttää herkulta! Voi kun vois hilpasta kahville :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ja maistui! Päiväkahviseura kyllä sais kaiken maistumaan vielä paremmalta :)

      Poista
  3. NAM -- Kiitos! Nuo on pakko kokeille, että pääsee nuolemaan kupit!!
    T,Kati

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile ihmeessä! Meillä pitää leipoa iltasella, jos aikoo päästä itse rapsimaan kupit. Teillä varmaan sama juttu? ;)

      Poista
    2. Kyllä:) -- Meillä leivotaan ainoastaan ja vain sen vuoksi, että "saadaan koputtaa munia" ja nuolla kupit.:)
      Mutta ne on niitä elämän ihanuuksia!
      Pullatakina etenkin, kun siihen lisätään sulavoi..
      Terkkuja,Kati

      Poista
    3. Joo tuo munien koputtelu on täälläkin suosittu juttu! Iloisia leipomishetkiä :)

      Poista
  4. No voi kuola ja ihanuus!! Ohjeet menee vaan tämän Martan ymmärryksen yli :-) liikaa liikkuvia osia nääs... Liivatekakutkin on yhtä tuskaa, kun pitää liottaa ja sulatta ym, heh!
    Mut tein tänään sitrus cupcakeja! Katsotaan miten kelpaa huomisille vieraille. Suklaakakun ohje otettu talteen, jos vaikka joskus uskaltaisi kokeilla, kiitos!!
    Mukavaa viikonloppua sinne :-)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeile Eeva ihmeessä, on oikeasti helppo ohje! Tuon täytteen teossa oikaisin sen verran, etten käyttänyt tuota monitoimikonetta vaan paloittelin valkosuklaan kulhoon ja kaadoin siihen päälle kerman ja vispasin tavallisella vatkaimella. Tiedä sitten menikö siinä väärin, kun se ei muuttunut kiinteäksi ja jouduin sitä liivatetta lisätä. Mutta hyvää oli!

      Poista
  5. Nam ja slurps!! :P näitä täytyy kokeilla oitis kun vain saa sopivan raon leipomiselle! Kiitos ohjeista Janetsu! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olepas hyvä :) Ei muuta kuin suklaaostoksille!

      Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)