keskiviikko 18. heinäkuuta 2012

Portaat ja vähän terassiakin

 Raksalla on ollut hiljaista. Mutta miehen työpaikalla on tehty raksahommia työpäivien jälkeen sitäkin enemmän. Meille tulee y-malliset umpinaiset satulaportaat. Eli portaissa on Y-mallinen tasanne (joka on kylläkin jaettu kahdeksi askelmaksi) ja niiden alle tulee varastotilaa. Nyt jännittää, kuinka tukkoon meidän aula menee, kun on ehditty tottua siihen ilman portaita.

Tässä kuvia ensimmäisestä koekasauksesta. Kuvassa portaiden yläpää. Askelmat on koivua ja runko mdf-levyä.Nyt askelmat on hiottu, pohjamaalattu, hiottu uudelleen ja pintamaalattu. Maaliksi valitsimme Lumikko-sävyn. Sitä meillä on ala- ja yläaulan seinissäkin. Huomenna näkee, pitääkö portaat maalata vielä kertaalleen. Jos ei niin on asennuksen aika :)
Talolla on tosiaan ollut hiljaista jo pitemmän aikaa. Nyt iskä on ollut tekemässä meille etuoven eteen portaita ja mä lapsien kanssa oon ollut avustamassa. Hienosti ovat lapsetkin jaksaneet! Ja hyvältä näyttää! Tuota terassia jatketaan "käytävän" merkeissä kodinhoitohuoneelle päin. Sinne seinustalle tulee vilvoitteluterassi jossain vaiheessa. Nyt kuitenkin tehdään tämä ensin valmiiksi.


Keittiökalusteiden tekoa jo odottelen! Yläkaappeihin ei vaan meinaa löytyä sopivaa tummanharmaata sävyä petsivalikoimista..

Jane

p.s. Mulla on teille ihan loistava suklaakakkuohje tulossa vaikkei tämä leivontablogi olekaan. Tein sitä tytön synttäreille täytekakun sijaan ja oli niiiin hyvää, joten on pakko laittaa sellainen helmi jakoon!

2 kommenttia:

 1. Tosi kauniilta näyttää teijän portaat!

  Tuota suklaakakkuohjetta jäänki oottelemaan.Meillä on Miksun synttärit su,ehtisikköhän laittaa ohjetta ennen lauantaita???

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kikke, huomeniltana voisin ehkä ennättää mutta se ohje on sellaisesta pienestä neliönmuotoisesta suklaa-ohjekirjasta, joka sullakin muistaakseni on. Annoit mulle sieltä jonkun konvehtiohjeen kerran :) "Ruokasuosikit suklaa yli 100 hyvää ohjetta" on sen kirjaan nimi. Ja tuo herkkuohje on Tuplasuklaakakku sivulta 118. Mä en saanut onnistumaan sitä kuohukerma+valkosuklaatäytettä ohjeen mukaan, joten lisäsin siihen liivatetta ja hyvä tuli.

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)