maanantai 9. heinäkuuta 2012

Listat

Listat oli kyllä kaikista vaikeimmat päättää. Miten löytää mieluisat yksinkertaiset ja sopivan hintaiset listat! Melkein mahdoton tehtävä! Jos joku listataloedustaja tätä postausta joskus lukee niin tässäpä sulle vinkkivitonen ihan ilmaiseksi - aloittakaa tekemään listamallistoja, joista löytyy toisiinsa sopivat listat niin kattoihin, lattianrajaan kuin oviin ja ikkunoihinkin. Ihan parilla höyläämöllä tällaiset oli mutta ne olivat liian krouveja meidän makuumme. Toinen vinkki olis se, että kokoja voisi olla enemmän. Olisin kaivannut kokoa  melkein kaikki 120 leveät olivat liian kapeita tai sitten hurjan paksuja. Sanoinkin jo miehelle, että mun täytyy näemmä vaihtaa alaa, kun mun makuun (ja olettaisin, etten oo ainoa leveiden jalkalistojen ja klassisen tyylin ystävä) ei meinannut millään löytyä sopivia listoja. Ottaiskohan ne Malerilla humanistia töihin :D

Toinen vinkki tulee lattiavalmistajille - tehkää kaikkien myymienne lattioiden sävyihin sopivia kynnyksiä ja t-listoja! Kaikki tuntuvat olevan liian tummia tai liian keltaisia meidän lattiaan.. No, ehkäpä "ne oikeat" odottaa meitä jossain :)

Mutta nyt itse asiaan eli tässä on meidän listavalinnat. Aloitetaan kattolistasta. Se on Malerin 16x63x2750.
Tässä sitten ikkunaa lähietäisyydeltä. Sama lista löytyy oviaukoistakin :) Malerin valikoimasta peitelista 12x58
koriste n:o 3.

Ikkunat olivat sen verran syvällä seinärakenteen sisällä, että niihin tarvitsimme myös smyygilistaa. Selitys siitä, miten tämä on tehty löytyy erään aiemman postauksen kommenteista :)


 Ja sitten se kauan etsitty jalkalista :) Valitsimme Listatalon valikoimasta 19x95 mm mdf-listan. Mä halusin ovien alareunoihin kulmapalat ja ne ovat myös Listatalon tuotteita. Mdf-kulmapala, koossa 75x125x25 mm.
Tältä ne sitten livenä näyttää- tykkään!

Yläkerta onkin tällä hetkellä jo listoitettu (lukuunottamatta paikkoja, joihin kalusteiden puuttumisen takia niitä ei ole vielä voitu laittaa) ja alakerrassakin kattolistat ja ikkunalistat on paikallaan kodinhoitohuonetta lukuunottamatta. Nyt työn alla on portaat ja niitä mies onkin piirrellyt autocadilla töiden jälkeen. Ihan alkavalle viikolle hän ei niitä luvannut mutta jospa sitten seuraavalle - toivotaan, ettei tule mutkia matkaan :) Portaiden jälkeen onkin keittiön kalusteiden suunnittelun vuoro :) Kodinkoneet saimme kotiin torstaina.

Muuten raksalla on vietetty hiljaiseloa ja hyvä niin. Tällaiselle hiljaisuudellekin on välillä paikkansa. Nyt on perheen ja synttäreiden aika - tytöistämme nuorin on tänään kolmevuotias <3


Ihanaa alkavaa viikkoa toivottelee

Jane

16 kommenttia:

 1. Moi! Ai että kun on hienot listat!!! Nimittäin meillä on ihan samat meidän makkarissa, olkkarissa ja keittiössä ja eteisessä :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä maku sitten Johanna sullakin ;D

   Poista
 2. Tykkään kattolistoista tosi paljon. Riittävän leveät olematta liian massiiviset ja yksinkertaisen tyylikkäät tyyliltään. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Vili :) Ekaks valittiin sellaiset 9cm leveät ja ne oli ihan hirveän suuret. Onneks saatiin palauttaa ne ja löydettiin nämä tilalle :)

   Poista
 3. Olipa hauskaa lukea tämä juttu... veit nimittäin sanat suusta! Tuo olisi voinut olla oma postaukseni muutaman kuukauden takaa. On nimittäin ENEMMÄN kuin ärsyttävää, kun listavalikoimat on ihan eri paria keskenään. Ihan selkeesti tuotantopuoli tarvitsee jonkinlaista konsulttia - ei kun hakemukset vetämään ;D

  Tosi hyvät valinnat olet kyllä tehnyt. Erityisen ihania nuo ovien alareunojen kulmapalat! Laita ihmeessä sitten valmiita kuvia niistä, kun viimeisetkin listat ja kulmat on paikallaan! :D

  Ihanan leppoisasti maltatte ottaa asiat näin viime metreillä - *nostaa hattua* :D ja onnea kolmevuotiaalle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, laitan kuvia! Luulin, että meillä oli valmiista yläkerrasta kuvia jo nyt mutta eipäs ollutkaan :) Täytyy harkita tuota hakemusta, ainakin palautetta vois laittaa useampaankin paikkaan.
   Kyllä meillä vähän meinaa olla painetta mennä raksalle joka välissä, mutta nyt haluttiin höllätä ja nähdä siskontyttöjä ja juhlia tuota kolmevuotiasta oikein kunnolla. Tänään vielä juhlitaan ja sitten alkaa taas normaaliraksailu :)

   Poista
 4. Komeat listat ootte löytäneet, minäkin kiinnitin huomiota noihin kulmapaloihin tosi hienot. Me "päästiin" listapähkäilystä kun otettiin listat talotehtaan valikoimista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Mä oon tykännyt aina noista kulmapaloista. Onneksi löydettiin helposti mieluisat! Olis ollut varmasti hyvä idea ottaa listat talotehtaan valikoimista. Varsinkin kun sellaista 12cm leveää listaa ei meillekään nyt löytynyt. Olis säästynyt monta tuntia tietokoneella johonkin paljon kivempaan, vaikka nettikauppojen selaamiseen ;D

   Poista
 5. Kaunista! Hyvät valinnat! Meillä on nykyisessä kodissa nuo kattolistat! Olen aina tykännyt! Ja jalkalista on ihanan massiivinen! Hyvälle näyttää! T. Sanna

  VastaaPoista
 6. Hyvälle näyttää ja kyllä tuo vaivannäkö kannatti!! :) Määki olisin halunnut massiiviset listat, mut tyydyttiin sitten ihan talotehtaan listoihin.

  VastaaPoista
 7. Kiitos :) Kannustalon listat on tosi ihania, sekä Ainola- että Aurora-mallisto. Tuliko teille näistä jompi kumpi vai onko Kannustalolla muitakin vaihtoehtoja?

  VastaaPoista
 8. Olikohan kannustalolla vielä yks lista vaihtoehto, en nyt oo ihan varma :D Ja meille rais tulla Ainola-malliston listat. Niissä on vähän enemmän "krumeluuria" :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ne on hyvät :) Sopii teidän kotiin loistavasti!

   Poista
 9. Hei,
  Kyselisin että onko kaikki teidän listat mdf:stä, vai vainko jalkalistan? En ole nimittäin löytänyt mielestäni yhtä hienoja mäntylistoja kuin mdf-listoja... Mutta mietityttää juuri nuo kulmat, tuleeko niistä yhtä hienot jos on mdf...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Erika! Kiva kun jätit viestiä :) Meidän listat on kaikki mdf:stä. Jostain syystä se oli jäänyt mainitsematta tuossa postauksessa.
   Tarkoitatko kulmilla listojen jiirejä? En osaa ottaa kantaa siihen, tuleeko puulistoista paremmat kuin mdf:stä. Sitäkin voi vaikka kokeilla, jos ostaa yhden listan pätkän kumpaakin värkkiä. Ne yksittäiset eivät kuitenkaan paljoa maksa :)
   Toivottavasti löydätte mieluisat! Sopivien listojen etsintä oli ehdottomasti yksi raksaamisen vaikeimmista asioista!

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)