keskiviikko 18. huhtikuuta 2012

Maaleja

Ystävältämme rakentavat samaan aikaan ja olemme yhdessä pähkäilleet sopivia maalisävyjä. Se onkin kovin vaikeaa... Toiselta kaveriltani, joka kirjoittaa Auroran rakentajat-blogia, saimme useamman purkin erilaisia harmaan sävyjä. Niitä kokeiltiin ja täytyy sanoa, että lisääkin vaihtoehtoja piti hakea :D

Tässä postauksessa esittelen meidän "raitaiset" seinät. Jospa niistä olis apua jollekin :)

Tässä meidän kodinhoitohuoneen seinää - maali TVT 1952.  Ja laatatkin on jo paikallaan :)

Keittiön seinältä raidat vasemmalta oikealle: IN2 TM-T 1351, IN2 TM T1328, IN2 TM T1329, NCS S 2000N, V503 Talvi
Keittiöön yhdelle seinälle ja koko olohuone on maalattu NCS S 2000N-maalilla, joka löytyy tuosta ylläolevasta kuvastakin. Tässä sitä eri valoissa niin näkee, kuinka paljon valo vaikuttaa maalin sävyyn. 

Tässä keittiön puolella näyttää aika tummalta.


Tässä olohuoneen puolella näyttää paljon vaaleammalta

Ja taaempaa vielä vaaleampana.

Sitten makkarin seinästä löytyy Mulperi H484 ja toinen, jonka nimeä en muista mutta koodi on V484. Nekin vähän erisävyisiä, kun kuva otetaan suoraan edestä tai sivulta viistosta. 


Valitsimme makkariin tuon Mulperin ja hyvältä se näyttää nyt, kun makkari on maalattu kokonaan :)

Ja sitten vielä lisää harmaita. Kuvat on otettu vähän eri kulmista, joten Salen kassi ja tuo laatikkojääkaappi on koordinaatteja, jos haluatte tarkemmin katsoa, miltä tietty maali näyttää :)

TVT 1953, TVT K 499, TVT 1952 (kodarin maali), IN2-NCS-S2500N, NCS S2502-R, NCS S 2005-420R

IN2-NCS-S2500N, NCS S 2502R, NCS S 2005-420R, TVT 1922, NCS S 1002-R, TVT 1929

NCS S 2005-420R, TVT 1922, NCS S 1002-R, TVT 1929, TVT 1950, NCS S 1002Y

TVT 1922, NCS S 1002-R, TVT 1929, TVT 1950, NCS S 1002Y. Näistä viimeisimmän valitsimme aluksi olohuoneen maaliksi mutta sävy olohuoneessa, jossa on paljon ikkunoita ja siis paljon valoa, oli todella vaalea. Takkaseinä oli ainoa, jos edes huomasi, että seinät oli maalattu. Lisäksi sävy taittoi vihreään. Ei ollut ollenkaan noin tumma ja harmaa kuin tässä kuvassa.

Valkoiseksi valitsimme Tikkurilan Lumikon. Sitä tulee ala-aulaan, lyhyelle seinälle yläaulaan ja esikoisen kamariin. Mun mielestä tuo valkoinen oli vähän lämpimämpi kuin esimerkiksi siniseen taittava Talvi V503 ja vaaleanvaaleanvihreä Kinos L503.

Me saatiin ja ostettiin tosi paljon eri sävyjä, jotta lopputulos oli mieluinen ja löydettiin meille mieluisat maalisävyt. Nuorimman tytön huoneeseen tulee pinkki seinä mutta siihen ei olla vielä löydetty tapettiin sopivaa sävyä. Eteisessä odottaa yksi mallipurkki. Tämä on kolmas malli ja näistä kolmesta vaihtoehdosta aiomme sitten valita, joten pian on valmista sielläkin :) Ensiksi täytyy tosin miehen parantua kunnolla vatsataudista. Sitten päästään taas jatkamaan raksaamistakin :)

Värikästä loppuviikkoa!

Jane

18 kommenttia:

 1. On se kumma ku kaikki on oksennustaudissa :) meillä on onneksi jo porukka terveenä.

  Maalisävyjä vertaillessa huomaa kuinka tosiaan toi valo vaikuttaa sävyyn. ja olishan se mukava ku seinästä tykkäis joka valossa :) Vaiva on vähäinen sutia tässä vaiheessa niitä raitoja seinään ,mitä sitten kun on jo muuttanut:)

  Hienosti teillä raksailut edistynyt! Intoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi miten ihailen ihmisiä joilla riittä voimat ja kärsivällisyys ja tarkkaavaisuus ja kaikki maalien valinnassa tuontasoiseen harkintaan. Hyvä Jane!
   Meillä sävyt katsottiin mukamas tarkkaan kaupassa (mukamas, sillä eihän niistä postimerkin kokoisista nyt oikeasti nää minkäväristä se on) ja sitten vaan vedeltiin niillä mitkä hankittiin. Onneksi mikään ei mennyt ihan pahasti pieleen, sillä iso riski olisi ollut että olisi mennyt... :)

   Poista
  2. Nyt oli hyvä miettiä ja kokeilla, kun sain Johannalta paljon sävyvaihtoehtoja niin ei tarvinnut ihte ostaa kaikkia :) Ei ihan helpointa hommaa löytää sopivia ja mieluisia sävyjä..

   Poista
  3. Ride, vatsatautia on kyllä ihan liikaa liikkeellä.. Mä sairastan nyt, onneks jo paremmassa kunnossa! Kunhan tuo pikkumies selviäis tästä terveenä..

   Poista
 2. Kiitos rakas kuvista! Mä nään jo untakin näistä harmaan eri sävyistä. Tänään suuntaamme YHDESSÄ maalikauppaan ja mietimme rauhassa. Tuo sama mikä teillä on keittiössä ja olohuoneessa näyttää meillä tietyssä valossa ihan siniseltä. Ja se Kannustalon sisäväri on taas ihan beige. Nyt etimme sellasta todella hailakan harmaata, muutaman vinkin kuvistas otinkin. KIITOS!!! Meillä on se harmahtava lattia mikä vaikeuttaa harmaan sävyn löytymistä... ei auta ku pistää kädet ristiin, valita vaan joku ja toivoa ettei tartte tilata uusia maaleja heti perään! Halaukset kummipojalle ja muillekin:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä <3 Toivottavasti löydätte sopivan sävyn :) Halaukset välitetty :)

   Poista
 3. Perusteellista työtä! :D Valo tosiaan vaikuttaa niiiin paljon värisävyihin. Mua sapetti suunnattomasti, kun testailin värejä ja maalasin vuoden pimeimpänä aikana!! Raksalampun vääristävässä valossa yritin tehdä hyviä päätöksiä sillä seurauksella, että pojan harmaa huone on pääsääntöisesti sininen...joskus jollain kelillä se on edes vähän harmaa...
  Onnea maalauksiin! :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos :) Harmaa on kyllä jännä väri, kun sellaista perusharmaata on hirveän vaikea löytää. Se taitaa aina johonkin suuntaan.

   Poista
 4. Heissan

  Pitkästä aikaa lukemassa kuulumisia. Vaihdoin konetta, niin kaikki kirjanmerkit katos ja oon ollut tosi saamaton, että oon jaksanut alkaa etsimään suosikki blogejani. Nyt menee aikaa, kun yli kuukauden ajalta on kaikkien kuulumiset lukemati... :D

  Teillä onkin edenny raksalla hommat huomattavasti. Kohta teillä ei enää ole raksaa vaan uusi koti :)

  Lotta

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sun pitää Lotta ottaa töistä lomaa, että pääset blogien kuulumisiin kiinni ;D Kyllä se oma koti pikkuhiljaa tuntuu todellisemmalta. Pintatöitä on kyllä vielä hurjasti edessä mutta tämä vaihe tuntuu hyvältä :)

   Poista
 5. ai kauhee ku muistan hyvin ton maaliviidakon :P
  törmäsin tällä viikolla aivan ihanaan vaaleanharmaan sävyyn Ikeassa! Sadolinin sisustusmaali NCS S 1500N, ehkä täytyy maalata sillä kotona jotain :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Maalien valitseminen jää varmasti kaikilla raksaajilla pysyvästi mieleen :D Tuo NCS S1500N on meidän olkkarin seinämaalin ja takkaan tulevan maalin välistä :) Kokeile ihmeessä sitä!

   Poista
 6. Olen alkanut kaipailla harmaansävyjä. Jossain näytetilkussa oli oikeanlainen, mutta olen näytteen kadottanut. Väri oli niin lähellä valkoista kuin harmaa voi olla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olin ihan yllättynyt, että harmaan sävyjä on niiin valtavasti. Harmi, että sulla on mennyt "se oikea"-sävy hukkaan. Monessa rautakaupassa kun on sellainen koodauslaite, joka ehdottaa sävyä, joka on mallipalaa lähinnä. Toivottavasti löydät mieluisan!

   Poista
 7. Heipparallaa... Utelias ope täällä kuikuilee, toivottavasti löysin oikean blogin. Hurjaan remonttiin ootte ryhtyny, näyttää oikein hyvältä! Tässähän tulee itelleki muuttokuume :D

  VastaaPoista
 8. Hei, nyt täytyy tunnustaa, etten ihan varmaksi tiedä, kenestä on kyse. Tunnen liian monta uteliasta opea :D Kiitokset kuitenkin viestistä :) Vuosi tässä on kohta tehty töitä oman Kodin eteen!

  VastaaPoista
 9. Kiitos tästä postauksesta! Tästä oli apua, kun pohdin meidän seinään tulevaa harmaan sävyä. Tämä osoitti, että miettimämme väri on ehkä kuitenkin aavistuksen liian vaalea. Maalien valinta on niin vaikeaa, kun lopputuloksen näkee sitten vasta maalin ollessa seinässä.. Niin ja vielä ne sävyerot eri valaistuksissa. Huoh, kova homma ja ei haluais valita pieleen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla, että postauksesta oli apua! Onnea ja kärsivällisyyttä maalien valintaan :) Tuota olohuoneen ja keittiön maalia uskallan suositella! Se on ainakin meillä hyvä harmaa :)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)