lauantai 10. maaliskuuta 2012

Raksakuulumisia

Nyt on aikaa vähän kirjoitella kuulumisia, tosin ilman kuvia. Mies sanoi, että raksalla alkaa olla väliseinien valmistuttua niin "ahdasta", että hyviä kuvia on vaikea ottaa. Seinänpätkät kun ei oikein kerro mitään missä mennään :D

Yläkerta on kitattu ja hiottu eli pohjamaalausta vaille valmis. Alakerta on myös valmis kitattavaksi ja sitten sitä pohjamaalia päälle :) Kun pohjamaalaukset on tehty, aletaan etsiä sopivia maalisävyjä olohuonetta, ala-aulaa ja meidän makkaria varten. Sainkin Johannalta Auroran rakentajat-blogista maalipurkkeja lainaksi, joten niistä aloitetaan. Kiitokset sinne!

Suihkuhuone on tasoitettu ja tarvittavat eristykset sun muut kosteussulut on tehty ja kaikki on valmista laatoittamista varten. Laattojen ja tapettien kilpailutus aloitettiin myös ja tarjoukset on jo saatu. Oli yllätys, että kotipaikkakuntani rautakauppa pystyi kilpailemaan ison ketjun kanssa ja päihitti saman ketjun liikkeen kaupungista ihan täysin. Nyt vaan pitäisi uskaltaa tehdä ne lopulliset päätökset ja lyödä laatat ja tapetit lukkoon... Enää ei siis saisi muuttaa mieltä ;) Alakerran vessan laattaa ei ole vielä löytynyt, joten etsintä jatkuu niiden osalta. Samoin keittiön tapetti on myös hakusessa.

Olisiko teillä hyviä vinkkejä? Haluaisin vessaan vaalean/valkoisen 10*10-laatan, jossa voisi olla vähän kimallustakin. Ja keittiöön haluaisin tapetin, joka sopisi yhteen Boråsin Gardenin kanssa (alakerran makkarin tapetti). Kuva siitä tapetista tuossa alla.


Nyt ympärillä juoksee kaksi ballerinakeijua ja pientä murinaa alkaa kuulua sitteristä, joten joudun lopetella tähän. Taisipa tuossa jo pääpiirteittäin kuulumiset tullakin :)

Ihanan keväistä viikonloppua kaikille!

Jane

11 kommenttia:

 1. Oleppa hyvä vain :)
  Harmaala on tosiaan halvempi kuin Klan rautakaupat. Meillekin K-raudasta soitettiin että otetaanko ne laatat mitä oltiin käyty kattomassa. Isäntä sanoi hinnan millä Harmaala lupas eikä K-rauta pystynyt samaan. Sanoivat heti suoraan etteivät pysty ja että kannattaa ottaa Harmaalalta.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olipa hyvä, että mainitsit tuon Harmaalan! Täytyy kysyä sieltäkin vielä tarjous. Mulle tuo kotipaikkakunta on vielä Toholampi vaikken oo siellä reiluun kymmeneen vuoteen enää asunutkaan :D Siellä on siis LA Sisustus-niminen liike (Värisilmä) ja saatiin oikein hyvä tarjous sieltäkin :)

   Poista
  2. Heh, mä ihan automaattisesti ajattelin Kälviää :)

   Poista
 2. Meillä on tuo Garden-tapetti kanssa ollut vaihtoehtona silloin rakennusaikoina ja siihen sopivia tapetteja muuten on suht "helppo" löytää miun mielestä, kun siinä on tuo beigemäinen pohjaväri.. Suosittelen sinne keittiöönkös sen piti tulla, niin suht neutraalia tapettia. Tuo garden on niiin näyttävä, ettei tule "liikaa" isoja, näyttäviä juttuja. Mie suosittelisin selaamaan tuon pohjavärin mukaisia tapetteja. =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Täytyy hankkia mallipala tuosta gardenista niin sen kans on sitten helpompi lähteä etsimään sopivaa. Haluaisin samantyylisen mutta en niin voimakkaan väristä. Saapa nähdä, löytyykö sellaista :)

   Poista
 3. Mukavia kuulumisia siellä! Nyt alkaa mukavuusvaihde varmasti raksan osalta, kun saa laittaa pintoja. :) Oikein paljon haleja ballerinoille ja pikku murisijalle! Niin ja sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väliseinien tulo oli jo sellainen käännekohta rakentamisessa, ainakin mulle. Nyt oottelen pohjamaalia ja valkoisia seiniä :) Kiitokset halauksista! Lähettelen halaukset myös teille - ootte mielessä tosi usein! Ihana, kun oot jaksanut kirjoitella kuulumisia blogiin :)

   Poista
 4. Teillä ollaan suurinpiirtein samoissa vaiheissa kuin meilläkin :) Meinaako teillä mies itse laatoittaa vai tekeekö sen joku muu?

  Miten tuon kanssa passaisi vaalean harmaa ruututapetti? Sanduddilla taisi olla vaalealla pohjalla harmaita ruutuja? Tämän tyylinen, mutta harmaa: http://www.sandudd.fi/files/kuvapankki/Herba/Kuva%202.jpg. Eikös keittiössä kuitenkin tule kohtuu vähän tapettia näkyviin? Toivottavasti mieluinen löytyy :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Teilläkin ollaan sitten ihanassa vaiheessa :) Keikkaa aina välillä tehnyt timpuri tulee laatoittamaan niin ei tarvi alkaa ihte harjoitella.. Täytyypä vilkaista tuota linkkiä. Sanduddilla on kyllä paljon ihania tapetteja :)

   Poista
 5. Ihana päästä fiilistelemään muiden projektien parissa näin blogien kautta. Oma projektimme ei tule olemaan rakentamista vaan remontoimista, kunhan kaupat talosta varmistuvat..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos viestistä! Just tuo onkin mun mielestä blogeissa parasta - saa olla mukana muiden projekteissa, oli se sitten remppaa tai uuden rakentamista. Vielä jos saa hyviä vinkkejä, apua ja ideoita sitä kautta niin aina parempi :)

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)