maanantai 28. marraskuuta 2011

Marraskuun kuulumisia kuvina osa 2

 Takka valmistuu pikkuhiljaa. Tänäänkin on muurari tullut illaksi töihin :) Hommat aloitettiin sillä, että normaalin kantavan seinän tilalle muurattiin uusi kantava seinä. Näin takan syvyydestä saatiin 15 cm pois eikä se tule kululle eteen.

Takka aluillaan.

Valu 1

Ja tästä jatkettiin.


Valu 2.Ja tästä muurari on jatkanut tänään. Pikkuhiljaa se alkaakin näyttää takalta :) Takkaan muurataan myös puulokero ja näillä näkymin pienet "tuikkulokerot". Suunnitelmat vähän elää koko ajan :)

Laitan tähän loppuun esimerkkikuvan siitä, mihin suurin piirtein pitäisi päätyä. Ihan samanlainen tämä ei ole eli meidän takan klapilokerosta tulee kapeampi eikä luukku ilmeisesti ole ihan noin iso eikä noin syvällä kuin tässä. Reunusta kuulemma jää noin 7cm. "Tuikkulokerot" tulee piipun eteen ja piipun viereen sitten tuo klapilokero. Niin ja meille tulee kromiluukku mustan luukun sijaan. Hirveän vaikea selittää lopputulosta :D Jospa tuosta sai ees jonkin verran selvää :D


Hyvää alkavaa viikkoa :)

Jane

perjantai 25. marraskuuta 2011

Marraskuun kuulumisia kuvina osa 1


 Tässä oikein kunnon satsi kuvia raksalta. Puhallusvillat on siis paikallaan.
Sähkötaulukin on omalla paikallaan kuistin seinässä.


Seinien runkoja alettiin tehdä. Tässä vessaa.Yläkerran harvalaudoitusta lyötiin kiinni ja nyt se onkin jo kokonaan valmis. Levytyshommilla siis jatketaan
                                                 
Alakerran wc on levytetty, samoin kuisti.


Tässä aloitellaan takan muurausta.Alakerran leikkihuone on myös saanut levyt pintaansa. Tämä kuva siis olohuoneesta päin suurin piirtein takan kohdalta.


Kodinhoitohuoneeseen pääsee tuosta aukosta :)


Ja sieltä pimeydestä löytyy myös pesuhuoneen ja saunan muuratut seinät.Näihin pimeisiin kuviin on hyvä lopettaa, kun kaikki päivätkin on niin pimeitä. Toinen osa marraskuun kuvia tulee heti kun ne siirtyy miehen puhelimesta tänne koneelle :)

Iloista pikkujouluaikaa!

Jane

tiistai 15. marraskuuta 2011

Kuulumisia

Raksalla on taas menty eteenpäin. Alakerrassa väliseinien rungot ovat paikallaan ja yläkerrassa on laitettu harvalaudoitusta paikoilleen. Sitten aletaan laittaa levyjä paikalleen siellä ja täällä. Timpuri tulee muuraamaan tarvittavat harkkoseinät, putkimies on laittanut ilmastoinnin kuntoon ja sähkömies tekee hommiaan koko ajan.

Takka mietityttää kovasti edelleen. Linnatulen tarjous oli meidän budjettiimme liian kallis, yksityiseltä saimme paremman tarjouksen mutta se takka on aika iso.. Portaatkin pitäisi löytää.

Nyt saisin alkaa vakavasti miettiä laattavalintoja, keittiötä + muita kiinteitä kalusteita. Lattia on valittu ja se oottelee meitä jo Puukeskuksen varastossa. Sisustuksen suhteen yritän hillitä ihteäni - olisi ihana ostaa verhoja, verhotankoja sun muita valmiiksi mutta kun säilytystilat täällä vuokrakämpässä ovat rajalliset niin nyt täytyy vain purra hammasta yhteen ja keskittyä johonkin muuhun :)

Jane

p.s. Ennen talon valmistumista meidän elämäämme tulee jotain paljonpaljon parempaa - odotamme helmivauvaa sekoittamaan tätä raksailuarkea <3

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Yläilmoissa

 Näissä maisemissa ainakin mun sielu lepää <3 Tässä siis miehen ottamia kuvia talon katolta.


Takapihalle päin

Siellä lähimmät naapurit. Tämä kuva keittiön puoli päädystä.

Etupihaa

Etupihaa ja autotalli


Rakennustarkastaja kävi tänään talolla toteamassa, että kaikki on kunnossa ja puhallusvillamiehet ajelivat pihaan puoli yhden aikaan eli ovat varmasti hommissa paraikaa :)

Nyt päikkäreille :)

Jane