tiistai 30. elokuuta 2011

Tilannepäivitystä pitkästä aikaa

Täällä ollaan palattu arkeen pienen lomareissun jälkeen. Mies lähti maanantaina takaisin töihin ja kerhot sun muut harrastukset ovat pyörähtäneet tai pyörähtävät näillä näppäimillä käyntiin. Raksalla on puurrettu ulkojuttujen ja autotallin kanssa. Talo on saanut katon päällensä jo jokin aika sitten ja autotallikin tämän viikon maanantaina. Pihaakin tasoitettiin ja autotallin routaeristykset laitettiin samalla kuntoon. Ensi maanantaina olisi sitten autotallin lattiavalun vuoro. Talo alkaa olla pikkuhiljaa valmiin näköinen mutta postattavaa on ollut vähän - en oo vihtinyt räystäslaudoista laittaa joka päivä kuvia :D Mutta nyt sitten kuvia oikein urakalla!

Aloitetaan katon laitosta. Aiemmin laitoinkin tänne jo kuvia asennuksen aloituksesta ja tässä takapuolen katon viimeistelyä.


Enpä ihte uskaltaisi tulla tuolla lailla alas portaita. Hyvä kun rohkenin tuonne terassille miehelle avuksi :D
Ja tässä etupuoli valmiina.
 Talon lattiavalu vaikuttaa onnistuneen ja lattia on jo hiottukin. Hiukan on pölyistä hommaa :D
En olisi uskonut, kuinka paljon hiominen vaikuttaa siihen, miltä lattia näyttää. Mun mielestä se on nyt tosi hyvä. Sellainen ihanan vaalea. Vois melkein jättää tuollaiseksi ;)
Viime lauantaina tytöt pääsivät mummille ja ukille yökylään ja me mieheni kanssa eka kertaa kahdestaan töihin raksalle. Vietettiin samalla 10vee-hääpäivää vähän myöhässä :) Maalattiin nurkkalautoja ja kattolyhtyjen sivuihin tulevia paneleja. Paneleita ehdittiin yhden sivun verran laittaa paikalleenkin. Lauantain jälkeen mies on jo ehtinyt laittaa kaikki muutkin sivut ja sahata ylimääräiset pois.

Tässä kattolyhdyn panelit vielä sahaamatta.
Samalla kun rohkenin kivuta tikkaita tuonne "korkeuksiin" (tai enemmän jännitystä tuotti alastulo..) niin otin parvekkeen ovelta kuvia meidän yläkerrasta.


Vanhempien makkari

Lasten makkarit ja aulaa.

Katossa menee tukipuita sun muita tuulenohjauslautoja (vai mitä ne nyt oli..) ihan siksakkia. Hauskan näköistä. Ei uskois, että ne on oikein aseteltu sinne :D Näyttää siltä, että ne olis jotain ylimääräisiä lautoja, jotka on vaan heitetty tuonne kattotuolien päälle :D

Ja maisemia oli pakko ihastella. Ja miten ihanan kuuma tuolla partsilla oli!!
 Tällä hetkellä menossa on perinnelankun päälle tulevan pellin kiinnitys ja sitten päästään taas askel eteenpäin kun saadaan laittaa perinnelankku paikalleen. Seuraavassa kuvassa mallailtiin ja fiilisteltiin, miltä se tulee näyttämään :) Mä tykkään ihan kauheasti <3 Panelin ja pellin väliin ei jää noin isoa rakoa kuin tuossa kuvassa on. Näistä viimeistelyjutuista kuvia sitten, kun ne on kunnolla paikallaan :)


 Mukavasti asiat rullaa nyt eteenpäin - laskut vaan sais jo loppua ;)

Jane


lauantai 20. elokuuta 2011

Pihakirppis nro 2

Tällekin viikonlopulle on suunnitelmissa pihakirppistelyä. Eli tervetuloa Ruotsalon koululle sunnuntaina 21.8. klo 10-14 :) Myyjiä on melkein kolmekymmentä, joten tarjontaa ainakin on jos jonkinlaista!

Ei ihan Juthbackan markkinoille oo vastusta mutta melkein ;D

Ehkä nähdään pihakirppiksellä?

Jane

maanantai 15. elokuuta 2011

Tilannekatsaus kuvina

Tänään alkoi peltikaton asennus ja joutuisastihan se meni eteenpäin. Huomenna jatketaan samoissa merkeissä.
"Työmaaovi" laitettiin paikalleen viime viikolla ja hyvinhän se siihen sopikin :)


Takapihan puolella on tehty vähän parveketta katonasennuksen takia eteenpäin (parvekkeesta kuvaa myöhemmin). Vasemmalla puolella tuossa jyrkän katon kohdalla on tiheämpi ruodelaudotus väärän jaon takia. Kreivi-talon miehet kävivät lisäämässä sinne lautoja, jotta kattoasennus päästiin aloittamaan sovittuun aikaan.Ja tässä kuva parvekkeesta. Huopaa sinne tuli :)


Kovin meinaa tulla uni silmään, joten lopettelen näihin kuviin. Ei ajatuskaan oikein juokse - ihan uskomatonta, kuinka kauheasti joutui miettimään, mitä kirjoittaa ja siltikään siitä ei oikein tullut mitään :D
Joten hyvät yöt kaikille!

Jane

p.s. Apumiehiä talolla on ollut kovasti! Kiitokset teille maalausavusta ja timpuroinnista <3

torstai 11. elokuuta 2011

Pihakirppis 13.8. klo 10-14

Tervetuloa penkomaan useamman myyjän myyntipöytiä ensi lauantaina klo 10-14 osoitteeseen Vanha Kannustie 10B, Kälviä! Myynnissä on kestovaippoja, lasten ja vauvojen vaatteita (tytöille ja pojille), vaatteita miehille ja naisille, sisustustuotteita, leluja, lastentarvikkeita, kirjoja ja paljon muuta.

Mukana myös Tupperwaren ja Silverjunglen esittelijät!

Toivotaan oikein ihanaa ilmaa ja paljon ihmisiä paikalle!
Nähdään lauantaina :)

Jane

keskiviikko 10. elokuuta 2011

Autotalli valmistautuu valuun

 Autotallin lattiaa ei tosiaan valettu samana päivänä kuin taloa, joten siellä vielä tehdään valuvalmisteluja :)

Nyt on kaikki styroksit ja muuta roippeet tuosta pihasta korjattu pois ja hiekkaakin siihen on pari kuormaa tuotu.

Styroksit on laitettu ja tytöillä taas tilaa juosta :) Tytöt  muuten olivat suureksi avuksi styroksien laitossa - hirveän innoissaan kantoivat niitä paikalleen ja sitten juosten hakemaan uutta kuormaa. Äiti ja isi pääsivät helpolla :)
Lattia verkotettiin ja tassutettiin ja nyt on nuo vihreät lattialämmitysputketkin jo paikoillaan. Mies laittoi vielä suikaleet finnfoamia kiertämään sokkelin reunaa. Nytpä se taitaa olla valua vaille valmis :)Jane

maanantai 8. elokuuta 2011

Lattiavalu

 Viime keskiviikkona meillä oli lattiavalupäivä ja taas tuntuu talo pikkasen valmiimmalta :) Lattia tekee vähintään yhtä paljon kuin ikkunat ja mä olin jo niin tyytyväinen siihen styroksilattiaankin :D

Ensiksi pari kuvaa valmisteluista. Lattialämmitysputket vaan uupuu. Siitä viidakosta ei olekaan kuvaa..


 
Betoniauto saapui tontille aamutuimaan ja työt lähti hyvin liikkeelle. Pitkänpitkällä ja kuulemma tuhannen painavalla sellaisella tavaraa alettiin lattialle kaatamaan.


 Meillä jo aiemmin töissä ollut timpuri oli liippaamassa ja mies isänsä kanssa apumiehinä. Kova työ yhdelle miehelle koko talon liippaaminen mutta hienosti hän siitä suoriutui!
Timpurimme työntouhussa :)
Ja sitten kuvia valmiista lattiasta!

Kodinhoitohuoneen ovelta eteiseen päin

Kodinhoitohuoneen ovelta terassille päin
Etuovelta olkkariin päin.

Jokohan kohta pääsee muuttamaan ;D

Jane

sunnuntai 7. elokuuta 2011

Lisää ikkunoita

Nyt on kaikissa ikkunoissa koristelaudat paikallaan ja tässäpä edellisestä ikkunapostauksesta uupumaan jääneet kuvat.

Talo edestä

Lähikuvaa tuollaisesta normaalilevyisestä ikkunasta. Aiemmissa kuvissa eli keittiössä, ruokailuhuoneessa ja meidän makkarissa olikin leveämmät ikkunat. Tällaiset ikkunat on kodinhoitohuoneessa ja tyttöjen makkareissa :)

Saunan ja kylppärin ikkunat on ihanan isot :)

Tänään vietettiin suurta siivouspäivää tontilla :) Iltapäivällä mies ja esikoinen lähti sinne touhuilemaan ja kuopuksen päikkäreiden aikana ja jälkeen me leivottiin sämpylöitä raksalla viemisiksi ja mentiin perässä. Tunti jos toinenkin siellä vierähti ja puoli yhdeksän aikaan tultiin kotiin. Kerättiin styroksit kasaan, muovit ja sekajäte jätesäkkeihin ja puutavaraa laitettiin isoon kuoppaan palamaan. Ja aika siistiä tulikin :) Oli ihana päivä - mukava, kun voi tehdä porukalla jotain :) Tytötkin viihtyvät hyvin tontilla. Isosta hiekkakasan päältä on mukava laskea mahalleen alas :D Esikoinen kyllä oli sitä mieltä, että rakentamisessa evästauot on kaikista parasta! Ja oikeassahan hän on :)

Jane

torstai 4. elokuuta 2011

Auta! Hjälp! Help!

Ylen Uutisia lainaten: "Afrikan sarvessa valtava humanitaarinen kriisi. Somaliassa kuivuus ja nälänhätä on tappanut yli 29 000 alle 5-vuotiasta lasta viimeisten 90 päivän aikana, arvioivat Yhdysvaltain viranomaiset.
YK:n mukaan taas lähes puolet, 3,5 miljoonaa, Somalian kansalaista on välittömän hätäavun tarpeessa ja yli 600 000 lasta on aliravittuja. Maailmanlaajuinen lastenjärjestö Unicef arvioi, että se tarvitsee Itä-Afrikan hätäapuun loppuvuodeksi noin 300 miljoonaa yhdysvaltain dollaria eli noin 210 miljoonaa euroa."

Suomen Unicef, Suomen Lähetysseura ja Kirkon Ulkomaanapu ovat jo lähettäneet paljon apua ja rahaa Itä-Afrikan nälänhädän taltuttamiseksi mutta jotta he voivat auttaa, tulee meidän auttaa heitä tukemalla heidän toimintaa!

Tässä linkkejä, joiden kautta voit lahjoittaa rahaa TODELLA hyvään tarkoitukseen!

UNICEF
KIRKON ULKOMAANAPU
SUOMEN LÄHETYSSEURA

Apuasi tarvitaan! Tulethan auttamaan.

Jane

 p.s. Laitathan viestiä eteenpäin omassa blogissasi, sähköpostitse tai vaikka facebookissa ja pyydä ystäviäsi osallistumaan keräyksiin!

maanantai 1. elokuuta 2011

Ikkunoita

Kreivitalon pakettiin kuuluu Virkkalan puunjalostuksen ikkunat. Kovin monelta en oo kuullut käyttökokemuksia mutta kuulemma lyövät ainakin Tiivi-ikkunat mennen tullen. Joten toivotaan, että laatu on hyvä. Se selviää sitten, kun eka kerran alkaa aukoa ikkunoita ja kokeilee sälekaihtimia ikkunoiden pesun yhteydessä. Ikkunat asennettiin paikalle vasta tontilta, joten niissä ei ole sisäpuolella minkäänlaisia suojamuoveja vaan ulos näkee samantien.

Tässä takapuolen ikkunat koristelautoineen.


Lähikuva ruokailutilan ikkunasta.

Keittiön päätyä.

Sama pääty isompana.


Ja nyt vasta huomasin, että toisesta päädystä eikä etupuolesta ollut kuvaa ollenkaan :D Toisessa päädyssä on siis saunan ja kylppärin ikkunat (jotka on ihanan isot!) sekä yläkerran makkareiden ikkunat. Laitanpa tämän mieleen ja palaan asiaan niiden kuvien kanssa :)

Mä tykkään noista koristelaudoista. Olis voineet mun makuun olla vieläkin massiivisemmat mutta kun nurkkalaudat saadaan paikalleen niin nuo on varmaan just perfect :)


Jane

Lattiavalujen valmistelua

Se olis sitten lattioiden valuviikko. Tässä valmistelukuvia viime viikolta ja eiliseltä illalta. Käytiin tyttöjen kanssa ihastelemassa miehen ja talkooporukan (Kiitos!! <3) aikaansaannoksia - voi sitä riemua ja kiljahtelua, kun talossa juokseminen kävikin helposti. Äidillä ja isilläkin oli hauskaa, kun toiset juoksi taloa ympäri :D 

Olkkarista saunalle päin.

Ruokailutilasta keittiöön ja kuistille päin.

Kuistilta olohuoneeseen.

Eilen käytiin laittamassa styrokseja autotalliin ja samalla nappasin vielä raudoituskuvat talosta. Tassut puuttuvat vielä rautojen alta ja seinätkin suojataan valua varten. Samoin lattialämmitysputket laitetaan nyt alkuviikosta. Mielestäni tänään.
Jane