sunnuntai 31. heinäkuuta 2011

Siistiä :D


... tai sitten ei :D Kaikenlaista nyssykkää ja pussukkaa on tontille ilmestynyt ja niistä yritetään päästä pian eroon. Ollaan lajiteltu muovit, pahvit ja metalli ja pitäis selvittää, mitä styroksille pitäisi tehdä. Joten siivousrumbaa on edessä, kunhan lattiavalut saadaan alta pois :)

Ihanaa alkavaa viikkoa!

Jane

lauantai 23. heinäkuuta 2011

Autotallia ja taloa kuvina

Autotallin panelointi alkaa olla valmis. Etupäädystä panelit puuttuu vielä ovien ympäriltä mutta muuten on valmista.


Talon kohdaltakin näyttää paremmalta! Räystäs-ja otsalautoja on naputeltu paikalleen meidän timpureiden toimesta ja talotehtaan miehiäkin talolla on ollut töissä parhaimpana päivänä kolmekin :) Ja tämä tietysti tuntuu hyvältä. Meidän valitukset otettiin todesta ja miehiä on talon kimpussa nyt oikein hyvin. Ikkunoiden koristelistoja on laitettu jo paikalleen ja sisäpuolelta talo on valukunnossa maanantaina. Sitten pääsemme levittelemään styrokseja ja vuoro siirtyy putkimiehelle. Sitten taas vähän lisää styrokseja ja on sähkömiehen vuoro. Sitten harjaterästä kehiin ja putkimies voi tulla laittamaan lattialämmitysputket ja voidaan aloittaa valu.
Tuntuu, että nyt saadaan (tai ainakin pitäisi saada) asioita eteenpäin :)

Tässä kuvia talosta toissapäivältä.

Tästä päädystä puuttuu vielä maali mutta otsalaudat ovat paikallaan.


Ja tämä puoli alkaa olla maalattu.

Näiden kuvien jälkeen on tosiaan ikkunoiden koristelautoja sun muita naputeltu paikalleen ja talon ilme hieman muuttuu. Niitä kuvia sitten seuraavaan postaukseen :)

Jane

keskiviikko 20. heinäkuuta 2011

Valituksesta on jotain hyötyäkin :)

Tänään saimme uutisia tehtaalta, että jo huomenna palaa työmiehet tontille ja talon kimppuun. Perusasennus tehdään loppuun nyt loppuviikon ja ens ma+ti aikana, jotta pääsemme tekemään lattiavaluja ja muita omia hommia eteenpäin. Tähänkin olemme tyytyväisiä - nyt ei ainakaan miehen lomat siirry pitkälle syksyyn! Kannatti pitää puoliansa eikä suostua kaikkeen, mitä tehtaalta ehdotettiin!

Pakettiimme kuuluvat muut jutut (ikkunoiden koristelaudat, nurkkalaudat sun muut) jäävät sitten myöhemmäksi. Tästä ei ole vielä sovittu tarkempaa. Katsotaan.

Jane

tiistai 19. heinäkuuta 2011

Talopaketin asennus tökkii edelleen..

Tällä viikollakin asennus jätettiin kesken!! Työmiehemme komennettiin jonnekin muualle ja paluusta ei ole tietoa. Ei tällä viikolla eikä ehkä seuraavallakaan. Palvelu talopaketin saavuttua on ollut ihan surkeaa. Pahoitteluja kuuluu mutta nehän ei vie asioita eteenpäin. Enkä ollenkaan usko, että he eivät olisi tienneet tätä tilannetta etukäteen (siis että kesällä tulee asentajista pulaa) - huonoa suunnittelua Kreivi-talon taholta.

Ja kaikista suurin harmi on se, että vaikka talossa itsessään ei ole vikaa, alkaa sekin tuntua ihan surkealta paketilta. Voiko työnlaatu tehtaalla olla korkealaatuista, mikäli jälkityö asiakkaan kanssa on näin huonoa! Ja tästä vaiheestahan asiakkaalle jää käsitys koko talopaketista, tehtaan toiminnasta ja saamastaan palvelusta ylipäätään!

Talopaketti tuli tontille tiistaina 21.6. ja nyt melkein kuukausi paketin saapumisen jälkeen edes perusasennus ei ole valmis. Seiniä ei ole kiinnitetty lopullisesti, välipohjapalkkeja puuttuu, kuistin ja saunan katon ruoteet puuttuu ja paljon muuta. IHAN JÄRJETTÖMÄN HIDASTA TOIMINTAA!!

Jotta tämä ei menis ihan valittamiseksi niin kerrotaan, että talo on saanut vieläkin lisää väriä! Appivanhemmat olivat eilen maalaamassa miehen kanssa ja nopeasti oli maalisuti heilunut :) Tänään iskä on ollut tontilla autotallin kimpussa ja taitaa olla, että me muutetaan ens syksynä sinne asumaan ja lähetetään talopaketti takaisin tehtaalle ;D Kiitos ja kumarrus heille kaikille!

Jane

EDIT: Täytyy vielä lisätä, että kaikki Kreivi-Talon työmiehet, joita talollamme ovat olleet töissä, ovat olleet ahkeria ja ammattitaitoisia. Heihin ollaan tyytyväisiä, mutta tehtaan päähän ei. Talollamme on ollut nyt pitemmän aikaa vain yksi kirvesmies ja jokainen osaa arvata, ettei talon rakentaminen onnistu vauhdilla itsekseen. Haet yhden laudan maasta ja viet sen tikkaita ylös ja palaat hakemaan seuraavaa. Puhumattakaan ikkunoiden asentamisesta yläkertaan! Moitin siis vain ja ainoastaan tehtaan päätä. Mielestäni kirvesmiesten ja asentajien töiden järjestämisessä on kovasti parantamisen varaa! Tästähän meidänkin tyytymättömyys johtuu. Ei ne työmiehet päätä, mille työmaalle menevät töihin ja milloin. Kyllä ne asiat järjestetään tehtaalla toimistopuolella.

lauantai 16. heinäkuuta 2011

Ja nyt kuvia!

 Aloitetaan autotallista :) Tämän kuvan oton jälkeen etuseinä on piirutettu eli ovien paikat on valmiina. Tähän tulee kaksi nosto-ovea ja sitten ihan tavallinen ovi autotalliin kulkemista varten.


Ja sitten kuvia talosta vähän joka nurkalta. Tämä reuna talosta on mehtään päin ja mehtää aiommekin karsia kunnolla sitten kun ehditään. Ei oo niin synkkää ja kesällä vähemmän hyttysiä, kun pääsee tuuli puhaltamaan paremmin :)Talo on alhaalta etupuolelta ja yläkerran ikkunoiden ympäriltä maalattu kertaalleen.

Toinen pääty eli keittiön ja ruokailutilan ikkunat alhaalla. Tässä näkee hyvin eron valitsemamme maalin ja pohjamaalin välillä.

Takaterassi täynnä kaikkea sotkua, jotka tänään kerättiin pois :) Tänään olis siis saanut "stailattuja" kuvia :D

Kantavat väliseinät ja täälläkin vielä roskat, jotka tänään keräsin pois :D

Porrasaukko ja välipohjapalkkeja

Kattotuolien tuulituennat. Aikamoista siksakkia :)
Maaliksi valitsimme Teknoksen Nordica Econ. Valkoisiin osiin Maalarinvalkoista ja taloon muuten Peruspunaista. Tuo punainen me bongattiin putkimiehemme talosta ja ollaan kyllä vieläkin tykätty siitä.

Nyt on taas unien aika. Kauniita unia, oman raksan kuvia ;)

Jane

perjantai 15. heinäkuuta 2011

Kuulumisia ilman kuvia

Hui millä kiireellä ja huiskeella tämä kuukausi on lähtenyt liikkeelle. Ollaan juhlittu kuopuksen 2vee-synttäreitä ja juhlittu serkun ihania häitä ja nähty sukulaisia pitkästäpitkästä aikaa. Aivan mahtavaa! Kesän huippuhetkiin kului myös siskon ja siskontyttöjen lomailu kotiseudulla - serkkutyttöjen riemulla ei ollut rajaa, kun taas pääsivät touhuamaan yhdessä <3 Nyt onkin tämä viikko podettu ikävää, esikoinen on vuodattanut norsun kokoisia kyyneliä ja mietitty, milloin taas nähdään. Onneksi esikoinen on sitä mieltä, että "ikävä on vaan hyvä juttu. Silloin tietää, kuinka kauheasti toisesta välittää". Näinhän se on :)

Kiirettä ja huisketta on ollut myös tontilla! Mies on tullut tontilta niin myöhään kotiin, että kuvat ovat edelleenkin hänen puhelimessa. Missään välissä ei ehdi tai ei jaksa jäädä koneelle niitä siirtämään. Toivottavasti huomenna saan kuvat tänne! Iskäkin on tehnyt hurjan urakan autotallin kanssa. Tallissa on siis jo aluskate päällä ja tuulensuojalevyt paikoillaan. Ja täytyy vielä hehkuttaa, että loman loputtua iskä on ollut töissä työpäivien jälkeen ja vapaapäivien puitteissa ja raksalle matkaa tulee kuutisenkymmentä kilometriä suuntaansa. Kuinkahan tästä kaikesta avusta osaa ikinä kyllin kiittää! Korvaamatonta ja niin tärkeää apua meille <3 Eikä ukin urakkaa helpota se, että joka kerta, kun tyttöjen kanssa menen raksalle, esikoinen pyytää ukkia tekemään hänelle sitä sun tätä. On puhuttu leikkimökistä, jossa on torni ja sängystä, jossa on tikapuut :D No, onneksi mieskin osaa tuollaisia tehdä niin ei jää kaikki ukin harteille :)

Talo on myös saanut väriä ylleen. Mies ja appivanhemmat sutivat etu- ja takaseinät punaisiksi ja muualtakin ikkunanpielet niin saa timpurit laittaa koristelautoja paikalleen. Hyvältä punainen talo näyttää tuolla kuusikossa, vaikka vähän siihen pitää vielä totutella :) Ollaan yllätytty siitä, ettei talo näy "isolle tielle" juuri ollenkaan. Ehkä sitten, kun raivaamme rinnettä ja saamme peltomaisemaa paremmin näkyviin, alkaa talokin vähän pilkistää puiden keskeltä :)

Ystävämme saivat oman talopakettinsa tontilleen tällä viikolla - hauskaa rakentaa näin yhtä aikaa! Voi jakaa niin niitä huolia ja yllätyksiä kuin myös iloja ja ihastuksia!

Nyt unille! Ihanaa viikonloppua kaikille! Mä lupaan laittaa viikonlopun aikana sitten niitä kuvia :)

Jane

p.s. Asuntomessut avattiin suurelle yleisölle tänään - ootteko tulossa Kokkolaan? Me menemme pyörähtämään messuilla ilmeisesti ensi torstaina. Jospa saisin sitten jotain kuvia sieltä tännekin :) Onko toiveita?
p.p.s. Oon mielessäni suunnitellut miehille postausta naisen huomioimisesta raksavuoden aikana :D Meillä ei oo raksa-aikaa vielä pitkästi takana mutta jotain vinkkejä (omakohtaisia tai muilta kuultuja) voisin ehkä antaa :D Jospa joku mies kirjoittaisi samanlaisen postauksen meille naisille? Suostuisikohan tuo oma :D

maanantai 4. heinäkuuta 2011

Heinäkuun alkua

Heipparallaa, onpas aikaa vierähtänyt edellisestä postauksesta :) Täällä on aloitettu autotallin rakentamista ja harjakorkeudessa se jo onkin. Mies ja iskä ovat tehneet kovasti hommia ja ylihuomenna jatkavat kaiketi aluskatteen laittoa ja siitä sitten levytyshommiin. Näin ainakin luulen. Mies meni tänä iltana tontille laittamaan patolevyjä ja reunalistoja paikalleen ja mä yritin nitistää tuota niityksi kasvanutta nurtsia. Tytöt kyllä vähän harmittelivat, kun kaikki kukat katoaa takapihalta :D Kuvia autotallistakin on tulossa. Ne on näemmä jääneet miehen kännykkään :/

Huomenna talotehtaan miehet palaavat työmaalle (onhan ne viikon olleetkin jo karussa :/) ja tämän viikon loppuun mennessä heidän työnsä pitäis olla tehty. Hieman epäilevästi suhtaudun tuohon.. Me ei siis tietty tästä työmiesten poistumisesta etukäteen, joten se oli suuri ja kurja ylläri. Ollaankin puhuttu, että jos olis tiedetty siitä niin oltais otettu pystytys ja asennus muualta. Nyt ollaan viikon verran vaan ooteltu ja se ei oo kivaa. Ei ollenkaan. Tästä aiomme antaa palautetta myös talotehtaan puolelle. Samoin parista muustakin jutusta. Mutta niistä joskus toiste niin en ala kiehumaan juuri ennen nukkumaan menoa :D

Nyt hyvää yötä ja toivotaan helteistä heinäkuuta!

Jane