torstai 15. joulukuuta 2011

Sisustuksen suuntaa: alakerta

Oon yrittänyt hillitä ihteäni tämän sisustuspostauksen kanssa mutta enää en malttanut oottaa eikä ilmeisesti mun postausapulaisetkaan tai bloggeri, kun meinasivat tämän laittaa jakoon vähän liian aikaisin :D En oo kysynyt yhdenkään tapetin hintaa enkä kilpailuttanut näitä mitenkään, joten suunnitelmat saattavat vielä muuttua, kun lopulliset kustannukset selviää. Tässä kuitenkin vähän suuntaa-antavia kuvia siitä, miltä meidän kotimme seinät ja muut pinnat tulevat näyttämään. Keittiökalusteista ei ole edelleenkään tehty mitään päätöksiä. Ne suunnitelmat taitavat jäädä elämään ihan omaa elämäänsä ja muuttua vielä tekovaiheessakin niin kuin takankin kanssa kävi :)

Mutta nyt asiaan eli niihin suunnitelmiin. Täältä löydät meidän talon pohjapiirroksen, jos haluat tarkemmin katsoa, missä mennään.

Meidän kuistille tulee hieman maalaisromanttinen tyyli, vaikkakaan sitä muualle taloon ei suuremmin tule. Tapetiksi Tapettitalon Lukko:


Sähkökaapin kuistin seinästä tulemme piilottamaan jossain vaiheessa tähän tyyliin:

Eli sähkökaapin eteen tehdään tuollainen lasivitriini ja viereen penkkiä. Kuva on I Emmas Vita Hem-blogista. Meidän sähkökaappi tulee kuistin ja aulan väliselle seinälle.

Lattialaattoja kuistille emme ole vielä valinneet. Tykkään kyllä tuosta ylläolevan kuvan lattiastakin. Muuten Puukeskuksella meitä odottelee iso lavallinen Parlan Harmony Loft-parkettia:

Ei tumma, ei vaalea, vähän harmaa, 3-sauvainen parketti :)
Lankkuparketti meni kirkkaasti meidän budjetin yli ja emme halunneet laittaa laminaattia niin tämä oli hyvä kompromissi. Tämä löytyi Puukeskuksen mainoslehtisestä ja kun vertailimme näytepalasta muihin aiemmin hommattuihin näytteisiin, tuntui se hyvältä ja oikealta. Toivotaan, että isolla alalla se näyttää yhtä hyvältä kuin meidän mielestämme nyt :)

Aula ja portaikko todennäköisesti maalataan sävyllä, joka sopisi hyvin sekä yläkerran että alakerran sävyihin. Portaat tulee näyttämään tältä eli portaiden alle tulee pieni komero, jonne saa säilöön ulkovaatteita ja kenkiä:

Tää kuva on mun ideavihosta otettu ja laatu sen mukainen :) Taitaa alunperin olla jostain vanhasta Kannustalo Newsista.
Meille tulisi myös tuollaiset vanhat ovet/vanha ovi tuohon komeroon. Samoin aulan vaatekaappiin oon suunnitellut vanhoja ovia. Täältä löytyy kaikkea ihanaa vanhaa uudelleen käytettäväksi :)

Olemme miettineet sekä valkoista että vaaleanharmaata portaiden sävyksi mutta luulen, että tämä päätös tulee myös roikkumaan siihen asti, kun se on pakko tehdä :D Valkoinen on tällä hetkellä mieluisin vaikka tiedän, että valkoiset umpiportaat tarvitsevat imuria aika usein ja jälkiäkin niihin tulee näkyviin helpommin kuin muihin.

Keittiö ja ruokailuhuone ovat mulle vielä ongelma. Maalataanko vai tapetoidaanko, I don't know. Tässä takaseinässä olisi yksi hyvä vaihtoehto keittiön ja ruokailutilan tapetiksi.

 Kuva sandudd.fi Maalaistunnelmia, kuva 6.


Olohuone maalataan harmaan sävyllä ja takka todennäköisesti myös. Maaleja en ole vielä ehtinyt päättämään, koska niitä hyviä harmaan sävyjä on niin paljon! Otan sitten tapetit, parkettinäytteen ja laatat mukaan, kun lähden niitä valitsemaan :)

Pohjapiirroksessa tv-huoneeksi nimetty huone tulee olemaan aluksi lasten leikkihuone mutta "ei-lapsekas" tapetti löytyi kauankauan sitten Elämän Eliksiiri-blogin kautta. Ja tässä se on:

Boråsin Garden

Sitten kuvattomia selostuksia khh:n, kuraeteisen ja pesuhuoneen osalta.
Kodinhoitohuoneesta osa maalataan ja osa tapetoidaan. Tuo keittiön tapetti saattaa löytää tiensä myös tänne khh:n u-malliseen osaan. Lattiaan vaaleanharmaata laattaa.

Kuraeteisen seiniin laitetaan Tikkurilan Tunto hienoa/karkeaa ja lattia on sama kuin kodinhoitohuoneessa. Pöytätason päälle haaveilen rouheasta valkoisesta peilistä ja ulko-oven viereen vasemmalle puolelle tulee naulakko pyyhkeitä ja vaatteita varten. Pesuhuoneen oven viereen oikealle tulee pyyhekuivain.
Pesuhuoneeseen tulee tummat seinät, ikkunaseinä ehkä vähän vaaleampana ja lattia samaa kuin kodinhoitohuoneessa. Kattoon tulee kunnon valo sekä tähtitaivasvalaistus :)

Sauna tulee olemaan tumma allaolevan kuvan tyyliin: tummanharmaat seinät ja katto ja vaaleamman harmaat lauteet. Normaalit paneelit tosin seiniin, ei tuollaista ohutta sormipanelia. Haluamme saunaan yksinkertaisen valaistuksen ja valot tulevatkin lauteiden alle, joten niiden valossa on saunaa hyvä myös siivota. Lattia on samaa laattaa (tai vähän tummempaa) kuin kodinhoitohuoneessa. Kiuas sijoitetaan seinän viereen eikä se tule kuvan tyyliin lauteista läpi :)


Vessaan meillä tulee seinä-wc ja lattia on varmaankin samaa vaaleanharmaata laattaa kuin khh:ssa. Kalusteita ei tännekään ole valittu mutta seinä-wc:n päälle tulee koko seinän levyinen kaappi, jonne saa kätköön kaikki tarvittavat tavarat. Muita yläkaappeja ei vessaan tule. Iso peili ja hyvä meikkausvalo ;)

Tässäpä kierros meidän alakerrassa. Tietysti aika karkeasti sillä kalusteet ja muut sisustustavarat määrittää sisustuksen suuntaa enemmän kuin pelkät pinnat eikä mulla ollut vielä niitä laatta- tai kalustekuvia. Palataan niihin sitten, kun saamme tehtyä jotain päätöksiä niiden suhteen. Yläkerran kierroskin on tulossa :)

Jane

10 kommenttia:

 1. Heipsis! Olipa ihana lukea postauksesi!! Mielikuva alakerrastanne on täten syntynyt minullekin :) Olette valinneet ajattomia ja kauniita sävyjä, lopputulos on varmasti upea. Harmaa sävy yhdistää huoneita. Tosi tosi paljon tykkään tuosta vanhojen ovien käytöstä. Vielä kun talonne on niiiin uusi, kontrasti tulee hyvin esille. Lisää lisää lisää :D

  VastaaPoista
 2. Hyvältä näyttää teidän suunnitelmat! Meille on tulossa myös kuistille juurikin tuollainen kaappi/penkkisysteemi, mies saa sen sitten joskus nikkaroida, kun on aikaa :) Itse olen myös katsellut tuota sandudin tapettia, se on kaunis.

  VastaaPoista
 3. Tosiaankin näyttää hyvältä!
  meille on suunnitteilla myös etupihan kuistille tuollainen penkki, jonka sisään tulisi säilytystilaa kengille ;)
  Ja arvaapas mitä! :D Meille tulee tuollainen tapetti yläkerran aulaan, joka on tuossa "takkakuvassa" :D

  Hyvää viikonloppua ja mukavaa joulunodotusta edelleen :)

  VastaaPoista
 4. PS: Tuo oli hyvä vinkki alakerran aulaan käyttää vanhaa ovea komeroon. Meillekin nimittäin tulee sellainen !!!!!!!!!! :)

  VastaaPoista
 5. Ihania suunnitelmia, toi Boråsin tapetti on niin ihana!
  Meillä rapun alle komero mietinnässä myös, portaiden valinta just edessä :-)

  VastaaPoista
 6. Kuulostaapa hyvältä! Sähkökaapin peittäminen lasivitriinillä on hauska idea!! Voi kun mäkin voisin...mutta meillä ko. kaappi on teknisessä tilassa eikä sinne oikein viitsi...;)

  VastaaPoista
 7. Ihanalta näyttää! Itseä erityisesti tuo Sandudin sekä Boråsin tapetit miellyttää silmää ja ovat suosikkilistalla omissakin valikoimissa. Hauska ja erityisesti kaunis idea tuo sähkökaapin peittäminen vitriinillä! -meillä myös kaappi teknisessä tilassa joten ei sinänsä onnistuisi,vaikka kaapit ja istuintasot silti tulee kuistillemme.

  Hyvää joulunaikaa teidän perheelle!

  VastaaPoista
 8. Kaunis on tyyli ja se Lukko-tapetti on niin ihana:).

  VastaaPoista
 9. Ei oo tosi, het ku meidän alakerta!!! :) Ihanan harmonista tulee, tykkään kovasti. Noi vanhat ovet nappijuttu, tuo tunnelmaa! Mielenkiinnolla odottelen päätöksiäsi sisustuksen suhteen, josko yhtenäisyys jatkuisi :)


  Mukavaa Joulunaikaa!

  VastaaPoista
 10. MamaE, kiitos <3. Ajatuksia on niin vaikea pukea sanoiksi juurikin sisustuksen suhteen, joten kiva, jos onnistuin :) Tämä postaus selkeytti paljon omia sinkoilevia ajatuksia ja tuntuu, että jotain yhteneväisyyttä sitä on osannut ajatuksissaankin alakertaan luoda.

  Onnenhippuja, mä en oo vielä päässyt Sanduddin tapettikirjaan käsiksi. Netissä vaan bongailin mutta ihan auttamattoman huonot sivut heillä kyllä on, kun vertaa kilpailijoihin.

  Mia, onneksi te pääsette tapetoimisvaiheeseen paljon ennen meitä niin pääsen kurkkaamaan tuota tapettia sitten teidän kotiin ennen kuin meidän täytyy lopulliset valinnat tehdä ;D Ihanaa joulunaikaa myös teidän perheelle!

  Sabuska, kiitos :) Sun blogissa olleiden kuvien ansiosta uskalsin tuosta tapetista haaveilla. Pienen palan perusteella se tuntui liian "voimakkaalta". Kiitokset siitä :)

  Eeva ja Leena, ei muuta kuin lasivitriinit tilaukseen tekniseen tilaan :D Vois miehet vähän ihmetellä :D

  Kirsikka, kiitos :) Ihanasti ajatukset selkiytyi tätä postausta tehdessä ja yllätykseksi huomasin, että ihan selkeä linja mun suunnitelmissa olikin. Päässä kaikki vaan oli ihan sekaisin.

  Ride, kiitos sullekin :) Yläkerran sisustuspostaus on vielä vähän vaiheessa. Jos ennätän, teen sen ennen joulua loppuun. Hyvää joulua myös sulle ja perheelle!

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)