maanantai 28. marraskuuta 2011

Marraskuun kuulumisia kuvina osa 2

 Takka valmistuu pikkuhiljaa. Tänäänkin on muurari tullut illaksi töihin :) Hommat aloitettiin sillä, että normaalin kantavan seinän tilalle muurattiin uusi kantava seinä. Näin takan syvyydestä saatiin 15 cm pois eikä se tule kululle eteen.

Takka aluillaan.

Valu 1

Ja tästä jatkettiin.


Valu 2.Ja tästä muurari on jatkanut tänään. Pikkuhiljaa se alkaakin näyttää takalta :) Takkaan muurataan myös puulokero ja näillä näkymin pienet "tuikkulokerot". Suunnitelmat vähän elää koko ajan :)

Laitan tähän loppuun esimerkkikuvan siitä, mihin suurin piirtein pitäisi päätyä. Ihan samanlainen tämä ei ole eli meidän takan klapilokerosta tulee kapeampi eikä luukku ilmeisesti ole ihan noin iso eikä noin syvällä kuin tässä. Reunusta kuulemma jää noin 7cm. "Tuikkulokerot" tulee piipun eteen ja piipun viereen sitten tuo klapilokero. Niin ja meille tulee kromiluukku mustan luukun sijaan. Hirveän vaikea selittää lopputulosta :D Jospa tuosta sai ees jonkin verran selvää :D


Hyvää alkavaa viikkoa :)

Jane

15 kommenttia:

 1. ...eikä mene kauaa kun me saadaankin nähdä se valmis versio! ;)

  Hyvää alkanutta rakennusviikkoa myös sinne teille- ja vauhdilla se siellä näkyy alkaneenkin! :)

  VastaaPoista
 2. Tosi ihana takka! Olen ihastellut kanssa tuollaista sisustuslehdistä ja -ohjelmista, joissa klappeja saa pinottua näyttävästi! Näyttää, että takkaa ei tehdäkään käden käänteessä...

  VastaaPoista
 3. Mia, lauantaina pitäis kuulemma olla valmista takan osalta. Sitten kai pitää vahvistaa se lopullinen ulkonäkö :)

  MamaE, kiitos :) Mies kyllä sanoi, että siihen on sitten kiva laittaa sellaisia erimittaisia homeisia puita esille :D Muurari on ollut meillä nyt kolmena iltana töissä ja mies on ollut sillä kaverina mutta ei se ainakaan tälla lailla muuraamalla tule ihan ykskaks valmiiksi. Jotkut elementtitakat (vai mitä ne nyt oli..) tulee valmiiksi varmasti nopeammin. Me valittiin tämä tapa lämmönvaraavuuden ja hinnan takia. Toivotaan, että tulee hyvä! :)

  VastaaPoista
 4. mikä ihmeen hinku on ihmisillä pilata hyvä suodatettu sisäilma polttopuiden mukanaan tuomilla pieneliöillä?

  VastaaPoista
 5. Anonyymi, tarkoitatko nyt takan laittamista taloon ylipäätään vai tuota puulokeroa? Takka on meille suuri haave ja se kuuluu meidän kotiin, ehdottomasti! Mikäs sen ihanampaa kuin istuskella takan edessä ja lukea, kutoa tai pelailla lasten kanssa :) Tuleehan sen myötä säästöä myös lämmityskuluissa. Puulokero meille tulee mun takia. Eli mun hinkuni sen suhteen on lähinnä sisustuksellinen ja jossainhan ne puut on säilytettävä :) Muiden ihmisten hinguista en osaa sanoa, niitä kun on monenlaisia, esim. puoli-ilkeiden kommenttien kirjoittaminen anonyyminä selittämättä tarkemmin omia mielipiteitään :)

  VastaaPoista
 6. Ihana takka, ollaan kans haaveiltu tollaista puulokeroa tulevaisuuden kotiin..

  Mä en ikinä osais elää ilman takaa suomaa lämpöä ja tunnelmaa. Vaikka tällä hetkellä asutaan hyvin pienessä mummonmökissä, on takka täälläkin..=)Ja lämmityskulut on todella pienet kun takka lämmittää meillä koko talon..;)

  <3 Tiina-serkku

  VastaaPoista
 7. Hmm... Miten se eroaa huoneilman suhteen pitääkö puita takkaan muuratussa lokerikossa vai korissa tms. takan edustalla..? Ihme kommentti.

  Ihana nähdä, että teille hommat etenee jo sisälläkin. Ja hyvä, että ootte saannu takan päätettyä. Ainakin melkein loppuun asti :D

  Lotta

  VastaaPoista
 8. Tiina, takka on kyllä sellainen tunnelmanluoja, jota ilman on varmasti vaikea olla, kun siihen tottuu :)
  Lotta, ihmekommentti totta. Meinasi alkaa naurattamaan Ylen tämänpäiväinen uutinen jostain tanskalaistutkimuksesta, jossa sanottiin, että kynttilät saastuttaa huoneilman. Sopi niin hyvin tuohon anonyymin kommenttiin jatkeeksi :D Teki niin tai näin aina se on väärinpäin :D Ei voi enää ees kynttilöitä polttaa rauhassa..

  VastaaPoista
 9. Kaunis takka! Ja valkoiseksi kanssa rapataan kuten kuvassa, oletan? Joo, rakentamisen jälkeen ei tartte hetkeen haaveilla kauniista haloista, kun poltetaan niitä rumia jämäpuita vuosi, kaksi:D, Nimim. haloista haaveillaan täälläkin, mutta ei oo kuulemma tulossa;)

  VastaaPoista
 10. Voi eikös ookin :) Takka rapataan kyllä mutta väri on vielä mietinnässä. Vaaleanharmaa on ollut mielessä. Sitä ennen täytyy kuitenkin lyödä lukkoon alakerran muu värimaailma. Valkoistakaan ei oo siis poissuljettu :)

  VastaaPoista
 11. heipä hei! miten siellä jaksellaan? masu kasvaa, viikot vierii ja talo etenee? itellä nyt jotenki veto pois, mutta mies onneksi jaksaa ahertaa raksalla. yritän ottaa rennosti lasten kanssa ja tehdä vaan asioita mitkä tuntuu kivalle.. ja sen huomaa, huusholli on ku kepillä sekotettu koko ajan :/ tsemppiä pimeyteen. t. rojekti11 + masukki :)

  VastaaPoista
 12. Hei,

  kommentoin messu/maalämpöjuttua, mut et varmaan nähnyt. Eli mitä huonoa on mpumpun sijoittamisessa autotalliin? Me meinattiin sinne se laittaa..

  VastaaPoista
 13. Hei rojekti11, täällä voidaan ihan hyvin, kiitos kysymästä :) Talo menee pikku hiljaa eteenpäin, miehet siellä paiskii hommia ja mä täällä mahani ja tyttöjen kanssa kotona. Esikoisen synttärit vähän piristävät arkea :) Voimia sinne! Toivottavasti teillekin on tullut jo lunta!

  Hei anonyymi ja anteeksi kauheasti. En ole huomannut sun kommenttia! Täytyypä käydä tarkistamassa sähköposti vielä tarkemmin. Meille sanottiin, että meidän tapauksessa se olisi huonompi vaihtoehto, koska autotalli on aika kaukana talosta. Joutuisi turhaan kierrättämään kuumaa vettä putkistossa. Nyt käyttövesi kiertää khh:sta keittiöön eli paljon lyhyemmän matkan. Jos autotalli olisi ollut talon yhteydessä tai lähempänä taloa niin olisi ollut käytännössä sama, olisiko maalämpöpumppu tallissa vai khh:ssa. Meillä etäisyys keittiön ja tallin välillä on varmaan 30m.
  Meillä on nyt erillinen lämmityspiiri autotalliin, jossa kiertää haaleampi, n. 20 asteinen vesi, jolla pidetään talli nolla - plus viiden asteen lämpöisenä.
  Tästä asiasta on varmasti monta mielipidettä, joten kannattaa kysellä asiantuntijoilta, mitä he ajattelevat käytön kannalta parhaaksi ratkaisuksi :) Ja tietysti meiltäkin saa kysellä vielä, jos jokin jäi mietityttämään. Näin kirjoittaessa ei aina tiedä, osaako selittää asiaansa järkevästi :)

  VastaaPoista
 14. Hei, kiitti vastauksesta, ja saat anteeksi ;).Ihan ymmärrettävästi selitetty.. meni jakeluun jopa meikäläiselle. Meillä tulee matkaa autotalliin n.20m. Olen lukenut, että vettä pitää kierrättää, jos haluaa, että lämpöstä vettä tulee heti kraanasta.
  Turhaa "maapallon" lämmitystähän tuo kierrätys on. Ajattelin eristää putket "extra-hyvin" ja kierrättää vettä vain päivisin ts. silloin, kun lämmintä vettä käytetään. Joku ajastin-tsydeemi tohon kiertoon täytyy sitten viritellä, en kyllä tarkkaan tiedä millainen ;)

  VastaaPoista
 15. Hyvä, että sait selvää mun selityksistä :) Ihan järkevältä kuulosti sun suunnitelmat! Meillä on tässä vuokrakämpässä tosi pitkä viive kuuman veden tulossa ja näin lapsi-/vauvaperheelle se tuntuu hirveän epäkäytännölliseltä. Mutta harvoinpa sitä tosiaan yöllä tarvii heti lämmintä vettä. Päivällähän sitä enemmän auotaan hanoja käsien pesua yms. varten :)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)