perjantai 7. lokakuuta 2011

Syksyaskartelua

 Askarteluinnostusta löytyy meidän perheessä niin multa kuin lapsiltakin. Kuopus opettelee kovasti saksien käyttöä ja silppua syntyy aikamoiset määrät, kun askartelemaan ehditään. Mä tykkään tehdä sellaisia "aikaa vieviä" askarteluja eli sellaisia, joita tehdään pikkuhiljaa. Työtä riittää useammalle päivälle. Näin mun ei tarvitse koko ajan keksiä jotain uutta askartelua ja tytötkin on pitemmän aikaa tyytyväisiä, kun ehditään kerrankin askarrella kunnolla. Tykkään myös tehdä askartelut isolle pinnalle ja niin tehtiin nytkin.

Esikoinen keräilee syksyn merkkejä ämpäriin, kun ollaan pihalla. Käpyjä, lehtiä ja kaikkea sellaista ja siitäpä se ajatus tähän askartelujuttuun sitten tuli.

Tässä on eka päivän tuotokset. Nämä laitettiin sinitarralla ikkunaan..


... ja parin päivän päästä ikkuna näyttääkin jo tältä.


Ensimmäiseksi tehtiin tuo puu ja leikattiin lehtiä. Esikoinen kyllästyi lehtien leikkaamiseen, joten hän sitten väritteli niitä vähän elävämmän näköisiksi. Kuopus "leikkasi" sen mitä ehti ja väritti tietenkin :) Sitten tehtiin muutama tatti ja pari siiltä. Vinkiksi voisin sanoa, että lehdethän voi tehdä vaikka maalaamalla käsiä paperille tai ihan vain piirtämällä käsien ääriviivoja paperille ja leikkaamalla ne sitten irti. Jos maalaa tai piirtää käsiä niin silloin erikokoisten askartelijoiden "jälki" näkyy työssä paremmin!

Viikon mittaan askarreltiin lisää lehtiä, käpyjä ja lintuja. Esikoinen halusi ehdottomasti tehdä kärpässienen ja se valmistui sitten eilen illalla. Nyt on meidän syysikkuna valmis ja kaikki kolme ovat tyytyväisiä. Ja äiti tietysti ylpeä tyttösistään :)

Ihanan tunnelmallista syksyä kaikille!

Jane

7 kommenttia:

 1. Onpa tosi kivan näköinen! Ja hyvä idea tosiaan jatkaa samaa projektia muutaman kerran.

  Mä olen kanssa täällä miettinyt hyviä askartelujuttuja kun tuntuu tuota sadetta ja flunssaa riittävän meillä. Eli kotona ollaan, mutta kuitenkin ihan askartelukunnossa.

  VastaaPoista
 2. Mansardikaton alla, Pikaista paranemista sinne! Täälläkin ollaan flunssan kourissa mutta huomiselle balettitunnille kuulemma pitäisi parantua tai muuten syödään koko päivä karkkia :D

  VastaaPoista
 3. Oih, tulipas ihanan syksyinen ikkuna :)

  VastaaPoista
 4. Ihana taideteos :) Terveisiä sinne Teille kaikille! Satu

  VastaaPoista
 5. Hei, sama minä täällä, nimimerkki eri :) Joku on mätännyt, kun en ole voinut kommentoida.. Monesti kirjoittanut, mutta ei ole hyväksynyt tämä sivusto kirjoituksiani! Vaan onpahan teillä hienot askartelut!

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)