sunnuntai 30. lokakuuta 2011

Piippu nousee!


Lupasin kirjoitella meidän savupiippumme tulosta vähän lisää (siis laittaa lähinnä niitä kuvia ja videoita), katsotaan kuinka onnistuu :)

Tällaisena pienenä pakettina piippu tuli tontille ;)Tuosta lavetilta se sitten nostettiin näpsäkästi nosturilla pystyyn (ja nainen ihmettelee, miten se saattoi pysyä ehjänä.. ei voi ymmärtää - ihmeellistä!).


Ja siitä pikkuhiljaa talon päälle ja sitten sisälle kattoon tehdystä reiästä (45x45cm). Kattotuolien päällä oli iskä kattomassa että kaikki sujuu hyvin ja ohjaamassa, että piippu menee oikeaan kohtaa. Mies sitten alhaalla laittamassa alaosan oikeaan kohtaan. Piippu kiinnitettiin alaosasta lattiaan muurauslaastilla ja tuettiin ylhäältä laudoilla kattotuoleihin. Ja hyvä tuli :)Tämä viimeinen on mun mielestä hiukan pelottavan näköinen kuva.. Aatelkaas, jos tuo olis tipahtanut tuohon talon päälle.. Mutta ammattimiehiin täytyy luottaa ja kaikki meni tosi hienosti :)


Piippu on nyt myös pellitetty ja tältä se näyttää sitten katolta. Mies oli ottanut maisemakuvia katolla käydessään, postailen niitä toisella kertaa. Meillä on muuten ollut hyvä ja tehokas peltimies. Rännit, tikkaat sun muut katon turvajutut on paikallaan ja lumiesteetkin on laitettu. Hän myös hoiti tuon piipun pellityksen ja kaikki tämä mun mielestä nopeasti ja hyvin. Talo näyttää ulkoapäin koko ajan valmiimmalta!Videoita piipun nostosta en saanut liitettyä, joten ne jää nyt tänne kotikätköihin.

Koska takkaa ei vielä ole eikä sitä olisi heti saanut käyttääkään, osti mieheni meille kamiinan, jolla nyt lämmitetään Kotia. Tarkenee sisälläkin vähän paremmin tehdä hommia ja saa keitettyä kunnon pannukahvit raksaajille ;) Komiahan tuo ei oo mutta pääasia, että tupa pysyy lämpimänä jo nyt.
Hyvää alkavaa viikkoa kaikille! Meillä se alkaa ulkovalojen paikan määrittämisellä ja vihdoinkin alakertaan aletaan tehdä väliseiniä. Yläkerrassa sähkömies tekee taikojaan ja me odottelemme puhallusvillan saapumista. Tekniset murheetkin alkaa olla takanapäin, sillä tietokone toimii huollon jälkeen hyvin ja nettikin on pelannut - too good to be true?

Jane

6 kommenttia:

 1. Voi vitsit, aika hienosti meni piippu paikoilleen! Ja tuo kamiina on kyllä huippukeksintö...alan minäkin sellaista meille ruinaamaan, heh!
  Joko olette päättäneet millaiset ulkovalot taloon tulee?
  Mukavaa alkavaa viikkoa sinnekin :)

  VastaaPoista
 2. Minä puolestani hehkutin muurarille tänään, että sytytän takaan heti tulet, kun vaan mahdollista. Ihan heti se ei tule tapahtumaan, sillä sitä alettiin vasta tänään muuraamaan.... ;)

  Hyvin teidän projekti etenee!!!! :)

  VastaaPoista
 3. Aika jännittävän näköistä touhua! :) Täytyy kyllä sanoa, että en tiennyt, että kokonaisia piippuja voi noinkin asentaa. Täytyy pistää tälläinenkin vaihtoehto muistiin.

  VastaaPoista
 4. Eeva, tänään pitäis päättää ulkovalojen paikat, joten meillä on sellaiset "koevalaisimet" jo mutta ootellaan, josko niitä saisi vielä mustanakin. Sähkötuote.fi:stä ne löytyi, muistaakseni Pino-merkkiset. Nyt vaan oli hinta KAKSINKERTAISTUNUT parissa viikossa, joten koska nuo oli vääränväriset niin saattaa olla, että meillä menee valaisimet vielä vaihtoon. Tilattiin siis aluksi vain kaksi kokeeksi mutta ne palautetaan tänään.
  Mia, teidän rakentaminen on mennyt hirmuisella vauhdilla eteenpäin! Oikein yllätyin, kun pääsin taas koneelle. Takka on kyllä sellainen juttu, jota odottaa jo kovasti!
  Anne, eikös ookin :) Tää oli mullekin uusi juttu, mutta mies tiesi tämän firman entuudestaan, joten osasi sitten tutkia asiaa tarkemmin.

  VastaaPoista
 5. hei.
  pitkään jo blogiasi seuranneena, samassa tilanteessa olevana, ny oli pakko kommentoida.Meille tuli kans toi onpiippu,tosi tuttu firma meille. miehiltä homma hoitui hienosti! Tsempit teille raksailuun! mä jään odottamaan uusia postauksiasi! -Ride-

  VastaaPoista
 6. Kiitos Ride kommentista - kiva kun oot ollut mukana meidän raksailussa :) Mukava kuulla, että teilläkin on hyvät kokemukset firmasta! Hyvällä omallatunnolla tohtii suositella muillekin :) Voimia teillekin rakentamiseen!

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)