tiistai 27. syyskuuta 2011

Kreivi-talo: plussat ja miinukset

Meidän on pitänyt jo kauan istua alas ja miettiä hyviä ja huonoja puolia yhteistyöstä Kreivi-talon kanssa ja tässäpä niitä nyt tulee. Blogia seuranneet varmaan muistavat ongelmat talopakettimme asennuksen aikataulutuksessa mutta ne kurjat fiilikset eivät ole kuitenkaan koko totuus. Usein ne asiat, joista valitetaan tai jotka menee pieleen, muistetaan parhaiten mutta tässä postauksessa haluan kertoa vähän tarkemmin, miksi valitsimme juuri Kreivi-talon ja mihin olemme olleet tyytyväisiä ja mihin kaipasimme/kaipaamme parannusta.
Luvassa siis asiatekstiä ;)

Plussat:
Saimme hyvää palvelua Kreivin myyjältä - hän tuli kotiin asti keskustelemaan, jotta lastenhoitojärjestelyjä ei tarvinut miettiä. (Annamme kyllä täydet pisteet Kokkolan Kannustalon myyjällekin - asiantuntevaa ja rehellistä palvelua saimme sieltäkin! Samoin Jetta-talon myyjältä saimme hyvää palvelua. Hän tuli kotikäynnille parikin kertaa.)

Saimme neuvoteltua kaikin puolin hyvän ja laajan paketin kilpailukykyiseen hintaan.
Kokonaisuus oli hyvä - laadukkaat ikkunat ja hyvät tavarantoimittajat! Kreivi-talolla on myös lämpöarvot kohdallaan. Heillä on ulkoseinien lämpöeristeenä uretaanilevyt, muilla talotoimittajilla oli villaa. Ulkonäöllisestikään Kreivi-talo ei jää kauaksi muista talotoimittajista.

Kreivi-talolla oli hyviä ja ahkeria työmiehiä. Olemme olleet tyytyväisiä heidän työhönsä. Kiitokset vaan heille :)

Puutavaraa on saanut hakea tehtaalta lisää samantien, mikäli se on loppunut kesken. Tässä etuna on myös tehtaan hyvä sijainti. Olisikohan meiltä sinne kolmisen kilometriä :) Sijainnin vuoksi olemme myös saaneet tehtaalta nopeasti apua, mikäli piirustukset eivät ole auenneet - apua on ollut helppo kysyä ja sitä on auliisti tarjottukin.

Virheiden myöntäminen ja niistä oppiminen on ollut myös suuri plussa.
Meille on kerrottu tehtaalta, että he ovat oppineet virheistä, joita tekivät talopakettimme asennuksen aikataulutuksessa ja aikovat kehittää sitä puolta.


Miinukset:
Perusasennuksen hitaus on ehdottomasti suurin miinus. Siihen liittyvistä asioista voit halutessasi lukea Kreivi-talo -tunnisteen kautta löytyvistä postauksista.
Erityisesti meitä harmitti ja suututti se, ettei ongelmista ilmoitettu hyvissä ajoin - olisimme voineet hankkia asennuksen ja työmiehet muualta!

Muita miinuksia ei vielä ole tullut eteen. Toivotaan, ettei niitä enempää tulekaan :)


Jälkikäteen ajatellen plussat ovat miinuksia suuremmat. Asennuksen viivästyminen oli sillä hetkellä suuri pettymys, mutta nyt ja jo asennuksen aikaan olimme onnellisia, etteivät viat olleet rakenteissa, ikkunoissa tai ovissa. Niiden reklamointi ja mahdolliset korjaukset olisivat uuvuttaneet vielä enemmän. Asennuksen valmistumista odotellessa saimme autotallimme hyvään vaiheeseen ja nyt meillä on sitten hyvä suoja tavaroille talven varalle. Olisko tämä se kuuluisa "silver lining", joka jokaisessa synkässäkin pilvessä kuulemma on?

Tuleva Kotimme vaikuttaa siis kaikenkaikkiaan hyvältä :)

Jane

14 kommenttia:

 1. Jane, tämä oli hyvä postaus! Täytyykin jossain vaiheessa ruotia myös teritaloa tuolla omassa blogissani.

  Palveluhenkisyys ja virheiden myöntäminen / korjaaminen on erittäin tärkeää. Vaikka paketti olisi sinällään laadukas, mutta jos kontaktit talotehteeseen ovat nihkeät, niin se vaikuttaa tietysti koko asiakaskokemukseen (<--viittaan nyt epäsuorasti omaan valintaani : )

  VastaaPoista
 2. Plussista ja miinuksista teille kehkeytyi ajan saatossa kaunis koti <3 Täällä Pohjanmaalla päin on monta hyvää ja varteenotettavaa talotoimittajaa, joten niissä onki jokasella tosiaan hommansa saada ne johkain järjestyykseen =)

  Mukavaa syksyä sinne! =)

  VastaaPoista
 3. Anne, teepä niin! Meillä oli Teri ihan loppusuoralla mukana ja mikäli myyjä olis ollut paremmin vauhdissa mukana niin kaupat olis saattanut mennä sinnepäin, joten olis kiva kuulla sun kokemuksia talotehtaasta ja -paketista :)

  Tingeling-Maija, kiitos kommentista! Näinhän se on - plussat ja miinukset kuuluu kotiin, parisuhteeseen ja ihan koko elämään :) Hyvää syksyä sullekin!

  VastaaPoista
 4. Kiva postaus, näitä on aina mukava lukea, varsinkin alottelevien rakentajien :)

  VastaaPoista
 5. Mie voisin tehdä listan "Pitkästä tavarasta rakentamisen plussat ja miinukset" Heti kättelyssä voisin sanoa mielipiteeni mikä menee miinuksen puolelle tässä tapauksessa...eli H-I-T-A-U-S! Kaikki työvaiheet tehdään omin pikkukätösin ja sekös syö hätäisen naisen luonnetta oikein urakalla :D Jokaisesta talotoimittajasta löytyy varmaan omat hyvät ja huonot puolensa, mukava kuulla, että olette kaiken kaikkiaan tyytyväisiä omaan talotoimittajaanne. Kreivi-talojen markkinat ei ilmeisesti yllä tänne Kaakkois-Suomeen asti, sillä ensimmäisen kerran törmäsin tähän talotoimittajaan täällä blogimaailmassa. Toisaalta, paikallisuus on valttia, tulee asiakkaatkin palveltua paremmin :D Mukavaa raksaviikonloppua teille!

  VastaaPoista
 6. Onnenhippuja, tällaisia postauksia tuli kyllä etsittyä (en meinannut osata taivuttaa tuota millään oikein, murre painaa päälle :D) talotoimittajaa valitessa.
  Eeva, Kreivi-talo taitaa olla sen verran pieni talotoimittaja, ainakin vielä, että tarvittavat markkinat löytyy täältä Pohjanmaalta. Tänne niitä ainakin nousee tosi paljon. Eivät lähelläkään esim. Kannustaloa toimitusten määrän suhteen. Saa nähdä, miten asuntomessut vaikuttaa tähän. Kreivi-talohan menestyi siellä hyvin melkein joka osa-alueella :) Pistä vaan postausta tulemaan - mulle pitkästä rakentaminen on tuttua ainoastaan autotallimaailmasta :)

  VastaaPoista
 7. voi, kun hyvä postaus! Mulla ei järki leikkaa vielä ollenkaan niin että pystyisin kiteyttää kaikki " paperille"! Hyvä sinä! Olet selvästi ajatellut ja jäsentänyt nämä matkanne varrella mieleen. Mullekaan ei ole Kreivitalo sanonut aiemmin mitään, mutta nyt se sanoo jo paljon: Ne tekee ihania taloja, siitä esimerkkinä teidä kaunis koti!

  Kivaa viikkoa sinne! :)

  VastaaPoista
 8. Kiitos Leena ihanista sanoista :) Mukavaa viikkoa sullekin!

  VastaaPoista
 9. Moi onko joku rakentanut kreivitalojen nordland 146:sen sen vanhemman mallin niin voisi vähän kysellä kokemuksia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Jouni, mä en tiedä muita Nordland-mallin rakentajia kuin pariskunnan tuosta naapurikunnasta: http://raksalle10.vuodatus.net/ on heidän bloginsa :) He taisivat siirtää muuten bloginsa bloggerin puolelle mutta uusi osoite löytyy tuon linkin kautta, jos eivät ole sulle jo ennestään tuttuja :)

   Poista
  2. kiitos sulle olisi kiva saada niitten sähköposti osoite tai puh....olisin kiinnostunut ja kysellyt on niin kaukana tuo kokkola...meiltä...jos viitsit vakoilla ja ilmoitella...kiitos ja kumarrus..

   Poista
  3. Mä en tunne heitä niin hyvin, että tietäisin puhelinnumeron mutta sähköpostiosoitteen löysin heidän blogistaan: raksalle10@gmail.com. Marit ja Sami on tuo pariskunta, jotka blogia kirjoittaa, joten ota vaan yhteyttä heihin :)
   Kreivi-talon myyjät voivat muuten myös auttaa sua. Me ainakin saimme tietoja vastaavista taloista ennen kauppojen tekoa niin pystyimme ajella ja käydä katsomassa, vastaako Kreivin mansardimalli meidän mielikuviamme. Ei muuta kuin viestiä tehtaalle tai myyjille :)

   Poista
 10. Uretaanieristeet luovuttavat myrkyllisiä kaasuja, joiden vuoksi talovalmistajia ja eristevalmistajia haastetaan maailmalla oikeuteen kiihtyvällä tahdilla. Itse valitsisin mieluummin villan.

  VastaaPoista
 11. http://www.treehugger.com/green-architecture/losing-their-health-and-homes-spray-polyurthane-foam.html

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)