tiistai 30. elokuuta 2011

Tilannepäivitystä pitkästä aikaa

Täällä ollaan palattu arkeen pienen lomareissun jälkeen. Mies lähti maanantaina takaisin töihin ja kerhot sun muut harrastukset ovat pyörähtäneet tai pyörähtävät näillä näppäimillä käyntiin. Raksalla on puurrettu ulkojuttujen ja autotallin kanssa. Talo on saanut katon päällensä jo jokin aika sitten ja autotallikin tämän viikon maanantaina. Pihaakin tasoitettiin ja autotallin routaeristykset laitettiin samalla kuntoon. Ensi maanantaina olisi sitten autotallin lattiavalun vuoro. Talo alkaa olla pikkuhiljaa valmiin näköinen mutta postattavaa on ollut vähän - en oo vihtinyt räystäslaudoista laittaa joka päivä kuvia :D Mutta nyt sitten kuvia oikein urakalla!

Aloitetaan katon laitosta. Aiemmin laitoinkin tänne jo kuvia asennuksen aloituksesta ja tässä takapuolen katon viimeistelyä.


Enpä ihte uskaltaisi tulla tuolla lailla alas portaita. Hyvä kun rohkenin tuonne terassille miehelle avuksi :D
Ja tässä etupuoli valmiina.
 Talon lattiavalu vaikuttaa onnistuneen ja lattia on jo hiottukin. Hiukan on pölyistä hommaa :D
En olisi uskonut, kuinka paljon hiominen vaikuttaa siihen, miltä lattia näyttää. Mun mielestä se on nyt tosi hyvä. Sellainen ihanan vaalea. Vois melkein jättää tuollaiseksi ;)
Viime lauantaina tytöt pääsivät mummille ja ukille yökylään ja me mieheni kanssa eka kertaa kahdestaan töihin raksalle. Vietettiin samalla 10vee-hääpäivää vähän myöhässä :) Maalattiin nurkkalautoja ja kattolyhtyjen sivuihin tulevia paneleja. Paneleita ehdittiin yhden sivun verran laittaa paikalleenkin. Lauantain jälkeen mies on jo ehtinyt laittaa kaikki muutkin sivut ja sahata ylimääräiset pois.

Tässä kattolyhdyn panelit vielä sahaamatta.
Samalla kun rohkenin kivuta tikkaita tuonne "korkeuksiin" (tai enemmän jännitystä tuotti alastulo..) niin otin parvekkeen ovelta kuvia meidän yläkerrasta.


Vanhempien makkari

Lasten makkarit ja aulaa.

Katossa menee tukipuita sun muita tuulenohjauslautoja (vai mitä ne nyt oli..) ihan siksakkia. Hauskan näköistä. Ei uskois, että ne on oikein aseteltu sinne :D Näyttää siltä, että ne olis jotain ylimääräisiä lautoja, jotka on vaan heitetty tuonne kattotuolien päälle :D

Ja maisemia oli pakko ihastella. Ja miten ihanan kuuma tuolla partsilla oli!!
 Tällä hetkellä menossa on perinnelankun päälle tulevan pellin kiinnitys ja sitten päästään taas askel eteenpäin kun saadaan laittaa perinnelankku paikalleen. Seuraavassa kuvassa mallailtiin ja fiilisteltiin, miltä se tulee näyttämään :) Mä tykkään ihan kauheasti <3 Panelin ja pellin väliin ei jää noin isoa rakoa kuin tuossa kuvassa on. Näistä viimeistelyjutuista kuvia sitten, kun ne on kunnolla paikallaan :)


 Mukavasti asiat rullaa nyt eteenpäin - laskut vaan sais jo loppua ;)

Jane


4 kommenttia:

 1. Voi ei ne laskut vielä lopu piiiitkään aikaan :D Hienon näköistä kyllä on!Voi voi, melkein on jo tullut ikävä tuota kivilaikkakonetta, jolla valettu lattia tasoitettiin -NOT!! :) Mäkin oon ihmetelly tuota lautojen sinne tänne kiinnittämistä tuolla välikatossa. Kaipa ne kuuluukin olla sikin sokin, vaikka tuntuu ihan järjettömältä.

  VastaaPoista
 2. Hienolta näyttää!
  ...laskujen vähenemistä odotellaan täälläkin.....mut siihen tarvittas varmaan lottovoitto :D

  VastaaPoista
 3. Jos on ollu 10 vuotta jo naimisissa voi yhden hääpäivän "uhrata" omalle raksalle :DD
  Hyvältä teillä näyttääkin jo. Ja talo on ihana perinteinen punainen, ihan tulee mieleen Vaahteramäen Eemelin koti Kissankulmassa, vaiks se olikin harjakattoinen talo :)

  VastaaPoista
 4. Eipä ne laskut taida loppua pitkään aikaan :D Hääpäivä oli oikein onnistunut, illalla venetsialaiset, Juha Tapio sekä illallinen loistavassa rauhassa myöhään, pitkään ja rauhassa :)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)