maanantai 8. elokuuta 2011

Lattiavalu

 Viime keskiviikkona meillä oli lattiavalupäivä ja taas tuntuu talo pikkasen valmiimmalta :) Lattia tekee vähintään yhtä paljon kuin ikkunat ja mä olin jo niin tyytyväinen siihen styroksilattiaankin :D

Ensiksi pari kuvaa valmisteluista. Lattialämmitysputket vaan uupuu. Siitä viidakosta ei olekaan kuvaa..


 
Betoniauto saapui tontille aamutuimaan ja työt lähti hyvin liikkeelle. Pitkänpitkällä ja kuulemma tuhannen painavalla sellaisella tavaraa alettiin lattialle kaatamaan.


 Meillä jo aiemmin töissä ollut timpuri oli liippaamassa ja mies isänsä kanssa apumiehinä. Kova työ yhdelle miehelle koko talon liippaaminen mutta hienosti hän siitä suoriutui!
Timpurimme työntouhussa :)
Ja sitten kuvia valmiista lattiasta!

Kodinhoitohuoneen ovelta eteiseen päin

Kodinhoitohuoneen ovelta terassille päin
Etuovelta olkkariin päin.

Jokohan kohta pääsee muuttamaan ;D

Jane

10 kommenttia:

 1. No sehän on ihan lattia! Neuvottiinko / käskettiinkö teitä peittämään tuo lattia muovein? Lattian kuivumisessa on juuri se höpö juttu, että vaikka sitä kuivumista kovasti toivotaan, niin alku ei saa olla liian nopeaan, jotta ei tule halkeamia.

  VastaaPoista
 2. Joo kyllä meidän vastaava sitä suositteli ja niin on tehtykin :) Aluksi kasteltiin sitä pariin otteeseen ja nyt on vedetty muovit lattian päälle. Ne saa kuulemma olla pari viikkoa ja sitten saadaan aloittaa työt sisällä :)

  VastaaPoista
 3. Tehän pääsette muuttamaan ihan kohta :)

  VastaaPoista
 4. Moi! Juu, sama prosedyyri oli meilläkin lattiavalun yhteydessä ja kannatti- lattiassa ei ole yhtäkään halkeamaa! Kannattaa tehdä jälkihoito kunnolla, niin on ehjä lattia! Hienolta ja tasaiselta näyttää- pian jo pääsette muuttamaan ;) Lattiavalu on muuten tosi ISO JUTTU!

  VastaaPoista
 5. Kyllä tuo lattia vain tuo erilaista ilmettä tuonne sisälle, näyttää jo huomattavasti paremmalta ja paljon mukavapihan on tuolla tehdä hommiakin, kun on kunnon lattia.

  VastaaPoista
 6. JohannaL, pidetään tuparit samantien :D

  Johanna, nyt on onneksi ilmat suosineet lattiavalua, kun ne hirveät helteet meni ohi :) Toivotaan, että meillä tulee yhtä hyvä tulos kuin teillä! Oon yrittänyt linkittää sun blogia useamman kerran tuohon listaan mutta jostain syystä se herjaa sitä linkkiä. Täytyy kokeilla nyt taas uudestaan. Edellisestä kerrasta on jonkin aikaa.

  VastaaPoista
 7. Totta Onnenhippuja, paljon mukavampi tuolla on nyt olla :)

  VastaaPoista
 8. Teillähän näyttää jo niin hienolta ja taas paljon valmiimmalta!
  Upeaa,niin se oma koti kullan kallis siitä pikkuhiljaa <3 valmistuu!
  Hieno juttu!

  VastaaPoista
 9. Näyttipä nuo "before"-kuvat tutuilta. Mutta tuosta olen kyllä kade, kun teillä on seinät pystyssä ennen valuja! Mulla on ollut joku ihme perversio noiden lattiavalujen suhteen(kiitos remontti Reiskan ohjelman vuosia sitten): se näytti ihan mun jutulta, mutta just noin että seinät on pystyssä;)

  Nyt en sitten pääsekään valuja ihailemaan muuten kun työpäivän päätteeksi, mutta isken taas kameran miehen kouraan kun aamulla kukonlaulun aikaan raksalle starttaa :D

  Ja hei! Alahan Jane pian muuttolaatikoita pakkaamaan.... ;)

  VastaaPoista
 10. Vai Remontti-Reiska-perversio :DD Voi Mia, sainpa päivän naurut tuosta :D Ihana sinä :D
  Mä oon taas ollut kade niille, jotka ehtii tehdä valut valmiiksi ennen talopaketin tuloa. Näin mekin aluksi aateltiin mutta eipä ehditty, kun lupien kanssa meni niin tiukille. Hyvä puoli tässä on se, että nyt on kaikki mennyt isoin askelin eteenpäin :)
  "Muuttolaatikoita" on pakkailtu kirppiksen merkeissä. Nyt laitetaan kaikki itselle ylimääräiseksi jäänyt kiertoon pihakirppiksillä ja osa menee suoraan hyväntekeväisyyteen :) Vieläkin on paljon sellaista, johon en oo vuoteen koskenut mutta mistä ei vaan henno/tohdi luopua. Jospa sitä ja tätä joskus tarvitsisi :)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)