maanantai 27. kesäkuuta 2011

Raksaton juhannus

Me saatiin viettää ihan lorvimisjuhannus, kun mun iskä kävi yllärinä muuraamassa autotallin sokkelin valmiiksi. Perjantaina käytiin vain peittelemässä puutavaraa, kun satoi ihan hirveästi. Jännityksellä odotettiin myös juhannuksen kelejä, kun raksamiehet eivät olleet saaneet ihan koko aluskatetta paikalleen. Onneksi kuitenkin niin paljon, että rankkakaan vesisade ei elementtejä juurikaan kastellut. Tietysti vähän mutta eikös nyt oo luvattu hyviä ja lämpimiä kelejä, joten ne ehtii kuivuakin ihan hyvin.

En tiedä, kiinnittikö teistä kukaan huomiota siihen, että meidän elementeistä puuttui ikkunat. Se on Kreivi-talon tyyli eli ikkunat asennetaan vasta paikan päällä. Minimoidaan kuljetusvauriot sillä tavalla. Mulle se oli kuitenkin yllätys - mä luulin, että ne olisi paikallaan. Ehkä se jäi mieleen Kannustalon kanssa asioidessa. Mies kyllä tämänkin tiesi ja kyllähän munkin se olisi jossain vaiheessa pitänyt kuulla ja rekisteröidä mutta ehkäpä ajatukset ovat karanneet siinä vaiheessa jo sisustusjuttuihin :D

Tänään iskä ja mies aloittavat autotallin rakentamisen. Talon rakentaminen jatkuu myös tällä viikolla, vaikka työmiehet joutuvatkin välillä käymään toisella työmaalla. Raksallinen viikko on nyt tulossa, hyvä niin :)

Uusia lukijoitakin olen saanut - kiva kun olette mukana seuraamassa meidän kodin valmistumista! Ja kiitos kommenteista, joita jätätte :) Niitä on mukava lukea! Tietää sitten, ettei ihan yksikseen täällä kirjoittele :D

Toiveissa ihanan lämmin viikko!
Jane

6 kommenttia:

 1. Hep! Täällä ainakin yksi, joka bongasi tuon ikkuna jutun. Mietinkin, että onkohan tuo Kreivi-talon juttuja, etät ikkunat kiinnitetään vasta paikan päällä. Taloon tulee taas uusi ilme, kun saatte ne paikoilleen :)

  VastaaPoista
 2. Niin muistelin tuon ikkuna-asian olevan :)

  Kattelin noita teidän pystytyskuvia ja alko tekeeen mieli kaivaa esiin meidän kuvat viiden vuoden takaa...
  Pitänee kattoa jos ne löytyis jostain kansioiden kätköistä...
  Toivottavasti nähdään tällä viikolla!!!

  VastaaPoista
 3. Onnenhippuja, mä yritin miettiä, että miks mulla oli vähän pettynyt olo, kun talopaketti tuli vaikka talo onkin sellainen kuin me haluttiin. Mä varmaan kaipasin noita ikkunoita. Ootin valmiimpaa ja se näyttikin "autiotalolta" :/ No, eiköhän ne ikkunatkin jossain vaiheessa paikalleen tule.

  Tiinu, kaivele ihmeessä teidän raksakuvat! Mä mielelläni kattelisin niitä kans, kun perjantaina nähdään :) Mun pitää muistaa kahtoa myös se sun kasvimaa :)

  VastaaPoista
 4. Jane, se on vähän kaikkien raksahommiin liittyvä juttu tuo "pettynyt olo"- olen sen todistanut jo useamman kerran oman projektin aikana, joka siis käynnistyy "oikeasti" ensi vkolla kun alkaa perustusten teko. Sitä kun itse pienessä mielessään kuvittelee jonkun asian tietylle mallille, niin pettymyshän siitä seuraa jollei asia ole juuri sellainen kuin omissa mielikuvissa...T: nimim. kokemusta löytyy (ja tästä tulee ehkäpä omaan blogiin yksi aihe, kun raksasta ei ole kirjoittamista)

  Mutta hieno koti teille tulee- puuttui ne ikkunat tuossa vaiheessa tai ei :)

  VastaaPoista
 5. Kiitos Mia ihanasta viestistä :) Noinhan se on. Harvoinhan ne kuvitelmat vastaa todellisuutta. Tänään kävin tontilla ja kattelin taloa "sillä silmällä" ja totesin, että hyvä se on. Ja paremmaksi muuttuu, kun saadaan ikkunat ja taloa muuten ulkoapäin valmiimmaksi :)

  VastaaPoista
 6. Se on jännä huomata, että vaikka koko ajan tapahtuu kaikenlaista, niin silti tuntuu että homma ei etene..

  Meilläkin saatiin poravesikaivo sekä maalämpökaivo kuukautta etukäteen tilatusta enkä silti osaa iloita koska näen vaan niiiiiiiiin paljon tekemätöntä työtä jonka "olisi pitänyt olla jo". :D

  Rakentaminen on kasvattava kokemus, sekä hermoille että luonteelle. ;)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)