perjantai 24. kesäkuuta 2011

Juhannusherkkua!

Tässäpä se ohje, jonka edellisessä postauksessa lupasin. Sydänsurujen kakku. Ihan ensiksi kuva siitä, miltä kakun ohjeen mukaan tulisi näyttää:



Pohja:
200 g suklaakaurakeksejä
75 g voita

Valkosuklaatäyte:
200 g  valkosuklaata
2 dl vispikermaa
200 g  Philadelphia-juustoa
1 tl vaniljasokeria
3 liivatelehteä + 2 rkl vettä
150 g mansikoita

Tummasuklaatäyte:
200 g tummaa suklaata
2 dl vispikermaa
200 g vaniljatuorejuustoa
3 liivatelehteä + 2 rkl kahvia tai kahvilikööriä

Päälle: 500 g mansikoita, 2 dl vettä + 1 dl hyytelösokeria

Murskaa keksit ja sulata voi, sekoita ne keskenän ja painele sydämen muotoisen reunapohjavuoan pohjalle. Valmista valkosuklaatäyte. Laita liivatelehdet kylmään veteen likoamaan. Sulata suklaa ja vaahdota kerma. Sekoita Philadelphia-juusto ja sulatettu suklaa kermavaahdon joukkoon ja mausta täyte vaniljasokerilla. (Vinkki: Mä vaahdotan aina löysän kermavaahdon mikäli sinne pitää lisätä jotain. Voi sitten rauhassa vatkata tuorejuuston ja suklaan koneella kerman kanssa sekaisin. Mä en jaksa sekoitella lusikalla tai nuolijalla täytettä tarpeeksi tasaiseksi.) Kuumenna 2 rkl vettä ja purista liivateista kylmä vesi pois. Liuota liivatteet kuumaan vesitilkkaan. Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteeseen koko ajan sekoittaen.
Aseta reunakalvo kakkuvuoan sisäpuolelle kiertämään reunaa. Halkaise mansikat ja aseta ne vuoan sisäpuolelle reunaa vasten (Hauska ohje, kuka laittais mansikat vuoan ulkopuolelle :D). Kaada valkosuklaatäyte kakkuvuokaan ja nosta kakku jääkaappiin hyytymään noin puoleksi tunniksi. Valmista tummasuklaatäyte samalla tavalla ja kaada hyytyneen valkosuklaatäytteen päälle. Nosta kakku kylmään.

Ripota kakun päälle mansikat ja valmista kiille. Kiehauta vesi kattilassa ja lisää hyytelösokeri kattilaan. Kiille on valmista, kun seos on kirkas. Anna liemen hieman jäähtyä ja kaada hyytelöliemi mansikoiden päälle. Irrota kakku varovasti vuoastaan. Kirjan kuvassahan kakkusydän on leikattu kahtia - särkyneen sydämen tavoin.
Ohje on Ulla Svenskin kirjasta Juhlaleivonnaiset.

Mulla oli rajallinen määrä mansikoita, koska niitä oli syömässä kolme innokasta apulaista ;), joten mun kakun päälle ei tullut mansikoita vaan kermavaahtoa (joka alkoi lämpimän ilman takia kivasti valua kakun reunoille..). Samoin mun kakkua ei leikattu kahtia, koska sydänsuruja ei täällä nyt ainakaan ole :) Mansikat kyllä sopii tuohon päälle varmasti hyvin, sillä kakku on tosi makea.

Tässä kuva mun versiosta:


Herkullista juhannusta kaikille!

Jane

5 kommenttia:

  1. Eeeii, kiellettyä näyttää näin herkullisia kuvia!:)

    t. s

    VastaaPoista
  2. Ei muuta kuin kokeilemaan!! Paljon mansikoita päälle :)

    VastaaPoista
  3. oi että näyttää herkulliselta! nami, nami! kunpa olisit lähempänä, niin olisin hurauttanut raksakahveille! ;D

    ps: Ihanaa, teidän elementit on jo tulleet!! mahtavalta näyttää!

    VastaaPoista
  4. Leena, kiitos! Mekin tykätään - kyllä se sellainen on, jota me suunniteltiinkin :) Tarjoan muuten raksakahvit, jos tänne suunnalle eksyt ;D

    VastaaPoista
  5. Kiitos Jane! <3 pistetäänpäs korvan taa... :) ainakin messuille ollaan tulossa jossain vaiheessa kesää, mutta en osaa vielä sanoa, miten kiire aikataulu meillä on.

    VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)