sunnuntai 19. kesäkuuta 2011

Ja vihdoinkin niitä kuvia :)

Tässä tunnelmia tontilta eri työvaiheista. Perustukset on tehty leca-harkoista muuraamalla. Sokkeli tasoitettiin Vetonit 410:llä (tasoitelaastia) ja lopuksi pinnoitettiin tummanharmaalla Tikkurilan YKI Rouhepinnoitteella.


Tässä käynnissä talon sokkelin muuraus :) Iskälle VALTAVA kiitos avusta ja kärsivällisyydestä! Helle verotti molempien työmiesten intoa mutta tuli valmista ja todella hienoa jälkeä :)

Autotallin sokkeli on vielä vähän kesken mutta täyttöjä varten laitettiin styroksit jo sisälle valmiiksi.

Sokkeli tasoitettu ja patolevyt on laitettu paikoilleen. Patolevyjen yläreunaan on laitettu sellainen ohut musta reunalista, jotta patolevy tulee tiiviisti tuota sokkelia vasten. Patolevyhän on sellaista vähän aaltoilevaa matskua. Voisin ottaa tuostakin tarkemman kuvan, kun vaan muistan :)

Talon sokkeli takapihalta päin.

Tässä laitetaan sitä YKI Rouhepinnoitetta. Ja ihan tuossa alareunassa näkyy vähän sitä mustaa reunalistaa ja patolevy on kokonaan tuolla hiekan alla :)

Valmis pinnoite. Mä tykkään. Appiukolle taas kiitos avusta!

Tältä näyttää meidän talon sisällä. Otin tän kuvan ulko-ovelta aulaan päin ja tuolla keskellä näkyy kantavat väliseinät :)
Meidän esikoinen haluaisin kauheasti jo uuteen kotiin. Tänään viimeksi tuskaili, että milloin ne seinät siihen meidän uuteen kotiin oikein tulee :D Voi olla toisella pitkä vuosi edessä.. Sovittiin kuitenkin, että mennään talolle yöksi, kun lattiavalu on valmis, jos hän sitten vielä niin haluaa :)

Tänään me vain siivottiin tontilla ja siirrettiin styroksikasat pois keskipihalta niin talopaketin tuojilla on enemmän tilaa touhata. Niin ja haettiinhan me pönkäpuita sahalta. Kummasti siellä saa ajan kulumaan, vaikka  pieniä juttuja tekeekin (styroksikasat kyllä oli valtavat ja korkeat - pieniä niistä ei saa vielä pitkään aikaan :D)

Seuraava postaus onkin sitten talopaketin tulosta - malttais vaan odottaa!!

Jane

4 kommenttia:

 1. Hienoa! Millä tuo YKI pinnoite on levitetty harkolle? Mulla on kaksi kerrosta harkkoa osana perustusta, ja vielä nakuina. Yhden tutun betonihäiskän on pitänyt tulla siihen pinta roiskimaan (jolloin aparaatilla) mutta on vielä tekemättä. Ajattelin, josko itse siihen hommaan ryhtyisin jonkun mahdollisemman helpon matskun kanssa (joka pysyy harkossa kuin tauti kerran laitettua).

  VastaaPoista
 2. Anne, siihen tarvi teräslastan ja muovihiertimen. Tikkurilan sivuilta löytyy lisätietoa ja jopa video sen laittoon: http://www.tikkurila.fi/kotimaalarit/tuotteet/tuote-esittelyt/arkisto/yki_rouhepinnoite
  Mies sanoi, että se oli helppo laittaa, kun toinen laittoi pinnoitetta ja toinen tuli hiertimen kanssa perässä :)

  VastaaPoista
 3. Fiilikset on harmituksista selkeästi parantuneet. Hyvä niin! Kun hommat etenee niin mielikin on hyvä. Ja tuohon tavaroiden siirtelyyn jatkuvasti paikasta A paikkaan B voit henkisesti varautua, sillä minusta on välillä tuntunut, että mun osalta rakentaminen on ollut 70 % sitä ja loput paperi-, soittelu- ja hankintahommia :). Miten ihmeessä aina viikko sitten hyvältä tuntunut paikka voikin olla seuraavalla viikolla lähes se huonoin mahdollinen :). Tuota YKIä ehkä minunkin pitää alkaa kokeilla meidän autotallin sokkeliin, koska kesäpojallamme riittää tekemistä muutenkin, eli tuo homma voisi olla sellainen minkä minäkin osaisin.... tai harjoittelisin...

  VastaaPoista
 4. Kiitoksia YKI työstövinkeistä! Tätähän saattaisi vaikka lähteä itse harjoittelemaan : )

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)