keskiviikko 15. kesäkuuta 2011

Aargh nro 1 ja nro 2

Toivottavasti tähän kategoriaan ei tule useita postauksia..Tänään miehen mennessä tontille kaivurimies sanoi joutessaan täryytelleensä talon viimeisen hiekkakerroksen ja jysäyttäneensä keskelle taloa muurattuun kantavaan seinään!!! Mies siis joutui uudestaan muurauspuuhiin.. Parin tunnin ylimääräinen homma muutenkin tiukassa aikataulussa.. Ja harmitusärsytysvitutus oli huipussaan! Kaivurimiehen ei ollut puhe koskea täryyn eikä se hänelle mitään kuulunutkaan. Oli jäänyt odottelemaan putkimiestä ja samalla kävellyt talon pohjaa täryn kanssa. Tavallaan kaunis ajatus mutta en silti tykkää, että hän siellä touhaa ihan ilman lupaa tai sopimusta asiasta ja aiheuttaa vielä vahinkoa! Mulla sieppaa ja miehelläkin. Jään odottamaan laskua. Kiva nähdä, paljonko omatoimisista tärytunneista velotetaan. Niitä emme maksa ja korvaustakin aiheutuneesta vahingosta ja lisätyöstä aiomme vaatia!

Putkimieheen ollaan myös jo vähän petytty. Tavaraa ei meinaa tulla tontille ja selitykset on mitä on. Huomenna putkimies on tukussa klo 7 ja tuo tavarat tontille silloin. Kaikki sadevesi- sun muut jutut kuuluu meillä sopimukseen ja nyt maksetaan Putkimies No Shown takia kaivuripäivistä ja täryvuokrista ylimääräistä. Tiedän tiedän, putkimiehet on putkimiehiä - mutta miks niiltä hyväksytään tuollainen myöhästely ja tulematta jättäminen? En oo ikinä sitä ymmärtänyt, mun mielestä sellainen on niiiiiin huonoa asiakaspalvelua ja huonoa mainosta firmalle. Ja nyt kun se tapahtuu omalle kohdalle ja tällaiseen muutenkin tiukkaan aikatauluun ei meinaa mun huumorintaju riittää. Olisin valmis irtisanomaan sopimuksen heti. Mutta onneksi miehen pinna on vähän pitempi. Tänään tosin huomasin, että mieskin alkaa olla väsy, kun oli sen verran tympääntynyt ja huonolla tuulella kaiken edellä mainitun takia.

Joten nyt ei kannata tulla tänne nyt ryppyileen ;)

Jane

p.s. täytyy kuitenkin loppuun sanoa, että tontilla näyttää hyvältä :) Laitan kuvia pian, kunhan vaan saan miehen puhelimen kotiin ja kuvat koneelle!

10 kommenttia:

 1. voihan kökkö! varmasti kaikissa taloprojekteissa tulee jonkin näköistä sähellystä, mikä tietenkään ei ole toivottavaa..stressaavassa tilanteessa ei tunnu kivalle:( kohta helpottaa, tsemppiä!!! :)

  VastaaPoista
 2. Eli hampaiden kiristelypäivä sullakin....kuulostaa sellaselta touhulta että kyllä ois täälläkin käyrä hyvinkin korkealla!!!!
  Mut nää on varmaan niitä sarjastamme "jokaisessa rakennnusprojektissa jossain kohtaa mättää". Toivon, että teillä jää tuo kategoria tuohon ja jään kauhulla odottamaan missä kohtaa meillä alkaa mättämään.....

  VastaaPoista
 3. Helpottais kovasti, jos se olis ollut oma kämmi, mutta kun ei.. No, eteenpäin sanoi mummo lumessa :)

  VastaaPoista
 4. Niin ja Mia, minkäs takia sä oot kiristellyt hampaita?

  VastaaPoista
 5. No voi äly hoi. Toivottavasti tajus äijä ottaa opikseen, eikä ala uudestaan mitään ylimääräisiä touhuamaan :/

  Ja toivottavasti putkimies ottaa itseään niskasta kiinni ja hoitaa loppuprojektin hyvin, ettei teidän verenpaine sen takia nouse.

  Lotta

  VastaaPoista
 6. Heh, kuulostaa teidän putkimies justiinsa samalta ku meidän. Aina on joku selitys sille miksei pääse paikalle. Lämmityksetki se kytki monen monta viikkoa sovitun ajankohdan jälkeen. Onneks tuli lämpimät kelit niin ei niin haitannut, mutta silti. Sovittu on sovittua. Millon voi alkaa pyytään korvauksia, tai alennusta sovitusta jos ei mikään aikataulu pidä paikkaansa? Ketuttaa! Onkohan teillä sama röörimies ku meillä ku samoille suunnille rakennetaan? Tai luulisin et rakennetaan samoille suunnille. :D
  Karoliina

  VastaaPoista
 7. Lotta, täryttelyt oli tänään jatkuneet kaivurimiehen puolelta ilman vahinkoja.. Onneksi tärykin on nyt peräkärryssä menossa pois tontilta niin voi kaivurimieskin rauhoittua :D
  Karoliina, tuollainen on kyllä raivostuttavaa. Kyllä kai tuossa tilanteessa alennusta vois jo pyytää.. Ei kuulosta kyllä lupaavalta tulevaa varten, jos meillä sattuis olemaan sama putkimies.. En vihti nimeltä toista mainita, mutta meidän putkimies on tästä samasta kunnasta, (ei samalta kylältä vaan keskustasta) kuin mihin me rakennetaan.

  VastaaPoista
 8. No jopas on ollut tapahtumaa :/ Ei kiva ollenkaan ja tuolla aikataululla, todella kurjaa! Ja voi elämä noita putkimiehiä, potku takapuolelle, jos lorvailu näyttää jatkuvan.

  Kovasti tsemppiä sinne hampaiden kiristyksen keskelle!

  VastaaPoista
 9. Kurjia nuo odottamattomat tuplahommat ja viiveet. Niiltä tuskin raksaamisessa kukaan välttyy, kun se on niin monen eri osaajan yhteispeliä, joka ei aina osu yksiin. Mutta harmittaa tietenkin, onneksi onnistumiset taas palkitsee ja murheet unohtuu :). Me päädyimme siihen, että putkimiehen tarjouksista huolimatta ostimme materiaalit muualta ja työn vaan häneltä, koska silloin tiedämme ja saamme tavarat paikalle kun itse haluamme. Tietenkin vaatii itseltä soittamisia, hakemisia yms. Mutta näin mm. salaojavermeet oli paikalla jo ajoissa ja kaivurikuski sai hommansa tehtyä ajoissa ja putkimies kävi vaan muutaman liitoksen tekemässä. Meillä kyllä on ihan loistava putki/ilmastointimies eli uskon, että tavaratkin olisi varmasti tulleet paikalle sovitusti, mutta alussa ei voi näistä olla varma. Tsemppiä!

  VastaaPoista
 10. Onnenhippuja, täällä jo porskutetaan eteenpäin ja nyt on kaikki hyvin taas :)
  Minna, me aateltiin, että päästään ees yhdessä asiassa helpommalla, kun otetaan pakettitarjous putkimieheltä :) On niin paljon asioita, jotka pitää itse hoitaa, kun tehdään paljon itse. Toivottavasti putkimiehen tahti paranee, kun päästään rakentamisessa ja yhteistyössä oikein kunnolla vauhtiin :)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)