maanantai 23. toukokuuta 2011

Pohjaa ja julkisivua

Vihdoin ja viimein lopullisia kuvia meidän tulevasta Kodista :) Niinkin lopullisia, että tiedän jo pari muutosta :D Ulko-ovi on erilainen ja yläkerran parvekkeen ovi tulee ulkoapäin katsottuna vasempaan reunaan. Kuvissa lukee myös, että pohjamaali olisi vaalean harmaa mutta punainen talo meille kuitenkin on tulossa, vaikka aluksi sinne siniharmaaseen oltiin kaatumassa.
Kuvat venyy tuonne sivupalkkiin, koska laitoin ne erittäin suurina, jotta saatte niistä paremmin selvää :) Ei ehkä kaunista mutta ai niin käytännöllistä :D


 Seuraavaksi alakertaan. Paljon tämä pohjaratkaisu ei ole muuttunut siitä, mistä lähdettiin liikkeelle. Ainoastaan talon kätisyys on vaihtunut. Se tuntuikin suurelta muutokselta, kun on ties hurulänge suunnitellut ja miettinyt kurvaavansa sisään tullessa oikealle keittiöön ja nyt se yhtäkkiä olikin vasemmalla :D Samoin tämän kätisenä portaat tuntuivat vievän aulasta hirveästi tilaa. Toisinpäin ne eivät haitanneet mua yhtään :D Kalusteita ei oo piirretty niiden oikeille paikoille, esim. khh:n kohdalla ne vaihtavat paikkaa aika lailla. Muun muassa maalämpöpumppu tulee tuonne U:n reunalle :)


Ja sitten yläkerta. Täälläkään huonekaluja ei oo piirretty oikeille kohdille. Ne on piirretty talotehtaalla siihen. Niin ja tuo parvekkeen ovi siirtyy sitten tuohon oikeaan reunaan.


Enää ei ole kuin kuukauden päivät talopaketin tuloon! Jännää :)

Jane

14 kommenttia:

 1. kivalta näyttää! kiva kun kerrot niin yksityiskohtaisesti niin on helppo hahmottaa! vai punainen talo :)

  VastaaPoista
 2. Aika tutulta näyttää :D
  Mulle kävi samalla tavalla; olin kuvitellut, ja kuvittelen edelleen, kaartavani keittiöön vasemmalle vaan tonttihan sen määritti miten päin huoneet tulee. Joten mulla on mahdollisia törmäilyjä seiniin tiedossa, kun talo on pystyssä ;)

  Me päädyttiin siihen vaaleaan harmaaseen julkisivuun koska edellinen puutalomme oli punainen....

  Mutta on teillä jänskät ajat! Tuleeko talo missä valmiusasteessa teille?

  VastaaPoista
 3. Elisa, punainen talo ja perunamaa :) Tai jotain sinnepäin. Siniharmaata mietittiin kauan mutta sitten tuntui siltä, että tuo punainen sopis hyvin sinne kuusimetsän keskelle kesät talvet. Värimuutos kyllä vaatii totuttelua..
  Mia, tää meiän pohja on alakerran osalta aika lailla Kannustalon perusAurora. Mitäs sitä hyvää muuttamaan :) Ehkä me kirjoitetaan sitten muuton jälkeen postauksia mustelmista ja muista nirhaumista :DD Talo tulee meille ulkoapäin valmiina eli Kreivin kirvesmiehet laittaa katon ja nurkkalaudat, kattolyhtyjen panelit sun muut valmiiksi. Itse tehdään sitten sisältä kaikki.

  VastaaPoista
 4. Näyttää ihan mielettömän hyvältä! Olen kyllä hieman kade tuosta mansardikatosta ;) Olis kyllä kiva päästä joskus paikan päälle käymään :))

  Ei oo enää pitkästi, aivan huippua! Meillä saadaan odotella vielä 2 kuukautta, mutta äkkiäpä tämä aika näyttää menevän.

  VastaaPoista
 5. Onnenhippuja, nopeasti aika menee. Nyt vähän pelottavan nopeastikin, kun mieskin lähtee ens viikolla muutamaksi yöksi työreissulle Saksaan ja perustuksia pitäis aloitella.. Mä veikkaan, että meille tulee vielä kiire mutta katsotaan nyt. Mies on luottavainen ja sepä tietää meidän aikatauluista ja perustuksen tekoon tarvittavasta ajasta enemmän kuin mä :) Katotaan tuota tonttivisiittiä, vaikka sitten kun talopaketti on tullut :) Sitten on vähän enemmän kateltavaa :)

  VastaaPoista
 6. Ihanan näköinen on lukaali! Väriä olisin kysellyt kanssa, mutta sehän tuossa melkein jo tulikin:).

  Tsemppiä!

  VastaaPoista
 7. Kiitos Kirsikka :) Me valittiin raksalupaa varten joku värikoodikin mutta en muista yhtään mikä se oli.. :D

  VastaaPoista
 8. Moi! Hienonnäköiset suunnitelmat teillä! Eikä enää mee kauaakaan, kun talpaketti tulee! Se on sydäntä sykähdyttävä päivä!!!Mielläkin on raksablogi; käy kurkkimassa, jos kiinnostaa. Osoite on http://www.omantalononni2011.blogspot.com

  VastaaPoista
 9. Voi kiitos Johanna :) Jännityksellä odotetaan jo talopaketin tuloa :) Käynpä heti katsomassa, miltä teillä näyttää!

  VastaaPoista
 10. Heips!
  Oli pakko tulla vakoilemaan sinun ja perheesi tulevaa kotia..Elisan blogista löysin sinut..=)

  Ihana koti tulossa teille. Saatte viettää ikimuistoisia hetkiä siellä. Vaikka onhan koko rakennusaika varmastikin ollut ikimuistoista.

  Hienosti kyllä kirjoitat ja kerrot päivistäsi. On niin helppoa nähdä valmis koti kun vain keskittyy hieman..=)

  <3 Tiina-serkku

  VastaaPoista
 11. Näyttää tosi hienolta. Tuo kakkoseteinen on varmaan aivan loistava arjessa.
  Nopsasti se aikaa menee, ja paketin saapumisen jälkeen vielä nopeampaa :-)

  VastaaPoista
 12. Kiva Tiina, kun löysit tänne ja kiitos viestistä :) Kyllä tästä raksa-ajastakin jää hyvät muistot - hauskaa tää on nyt ollut, kun kaikki lupahärdellit on ohi :)

  Johanna, kiitos :) Toivotaan, että tämä vuosi vaan hurahtaa ohi eikä mikään ala tökkiä. Toivotaan, että se kuraeteinen osoittautuu toimivaksi. Oon huomannut jo monesti tässä suunnitteluvaiheessa, miten vaikeaa kaikki on, kun ei ole kokemusta omakotitaloasumisesta vaan on aina asunut vuokralla rivareissa tai kerrostaloissa. Muuton jälkeen se sitten selviää, miten kaikki toimii.

  VastaaPoista
 13. mahtavalta talolta näyttää! kiva kun laitoit kuvia niin pääsee paremmin "kartalle" itse talostakin! :)

  VastaaPoista
 14. Kiitos Leena :) Mun on pitänyt laittaa nämä kuvat tänne vaikka kuinka kauan mutta unohdinpa ne ihan täysin. Onneks serkku muistutti ;)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)