lauantai 7. toukokuuta 2011

Ihanaa haipakkaa :)

Seuraavat pari-kolme viikkoa tulee olemaan tapahtumarikkaita. Tänään mies kävi tontilla mehtäkonemiehen kanssa kattelemassa, mitä tehdään ja missä järjestyksessä ja maanantaina tontilla alkaa käydä ryske! Tietä on nyt sitten pihaan asti, ei ihan henkilöautokunnossa mutta maasturilla sinne pääsee jo keveästi :) Loppuviikolla tontille saapuu myös kaivuri ja aletaan kaivaa sähkö-, viemäri- ja vesiputkia paikoilleen. Kun nämä on tehty niin kaivuri jatkaa hommia varsinaisella tontilla ja poistaa pintamaata ja kantoja ja tasoittaa tonttia. Sitten jatketaan perustusten teolla :)

Talopaketti tulee alkuperäisen aikataulun mukaan juhannusviikolla ja siihen mennessä pitäisi olla valmista. LVI-työt on kilpailutuksen alla ja sähkösuunnitelma on osittain valmis. Sain suunnittelijalta kehuja, että sitä on kuulemma ollut helppo tehdä, kun "rouva on tehnyt niin selkeät suunnitelmat etukäteen, että ei muuta kuin siirtää ne tänne koneelle" :) Jotain hyötyä niistä parista pistorasioiden ja katkaisimien maailmassa vietetystä yöstä sitten oli :D Täytyy toivoa, että helppous näkyy myös hinnassa ;)

Mun pitäis päättää myös keittiön kalusteiden paikat ja takkavalintakin pitäisi tehdä. Näiden asioiden suhteen laiskottaa. Lykkään lopullista päätöstä, etten enää ehtis muuttaa mieltä :D

Nyt nukkumaan, Suomi saa pärjätä ilman mun kannustusta tänä iltana.

Jane

7 kommenttia:

 1. Eikö ole ihanaa kun alkaa tapahtua! Siitä se sitten lähtee ja ennen kuin huomaatkaan, talopaketti on tontilla ja sisätyöt käynnissä ja sitten siivoamista, siivoamista, siivoamista ja hups, loppukiri.:) Hauskaa raksaamista teille!

  VastaaPoista
 2. Just noin Kristiina se varmasti menee. Vielä on vähän vaikeuksia uskoa siihen, että me nyt oikeasti saadaan alkaa rakentamaan ja se tontti on oikeasti meidän. Niin epävarmaa kaikki oli aluksi. Mutta hyvät on fiilikset :D

  VastaaPoista
 3. Itse olen ajatellut tässä "kaiken maailman suunnitelmien loppumetreillä", että varmasti sitten kun päästään tositoimiin ja kun alkaa tapahtumaan, niin sitten se on vaan menoa! Että yht´äkkiä sitä sitten huomaa kantavansa muuttokuormaa taloon sisään....

  Mekin ollaan pyritty tekemään KAIKKI MAHDOLLISET suunnitelman mahd. loppuun ajatelluiksi, jotta toteutus olisi "helppoa" ;)

  Ihana vaihe teillä kaikessa rankkuudessaan siis menossa- TSEMPPIÄ !!!

  VastaaPoista
 4. Tosi kiva kuulla, että siellä asiat etenee noin hyvin alun säätöjen jälkeen. :)

  Ois kiva päästä käymään kesällä teidän raksalla, mutta ei varmastikaan ehditä :/ No josko sitten valmissa kodissa :)

  Lotta

  VastaaPoista
 5. Miia, etukäteen suunnittelu kyllä kannattaa. Meillä kyllä tuli joidenkin asioiden kans kiire, vaikka niitä on kauan mietittykin :)
  Lotta, on kyllä aivan ihana, että nyt on päästy tekemäänkin jotain. Tuutteko tännepäin sukujuhliin kesällä? Jospa silloin ennättäis :) Mutta laitan tänne paljon kuvia matkan varrelta niin pääsette mukaan näin sähköisesti :)

  VastaaPoista
 6. Ollaan kesälomalla luvattu mennä Leevin luokse, joten täytyy sitten yhdistää tuo reissu ja sukujuhlat eli joo tullaan koko perhe. :) Pitää siinä katsoa kuinka ennätetään ja jaksetaan. Kaikki riippuu niin siitä miten poika jaksaa matkat ja viihtyy vieraassa paikassa.

  Lotta

  VastaaPoista
 7. Kiva, kun tuutte tännepäin :) Pääasia, että nähdään - tontilla ja raksajutuilla ei oo niin väliä :)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)