sunnuntai 20. maaliskuuta 2011

Raksamessut

Meinaapa tulla synkkiä postauksia :D Aion kirjoittaa tuosta liittymäluvasta seuraavan kerran vasta sitten, kun siitä on jotain positiivista kerrottavaa. Nyt muuttuu tämän blogin "ääni" :)

Vanhempani ajelivat lauantaina hoitamaan tyttöjä, jotta me pääsimme mieheni kanssa kahdestaan raksamessuille. Unohdimme tietenkin vapaaliput kotiin - kuinkas muuten :D - joten tänään pääsevät myös vanhempani sitten ihmettelemään messujen tarjontaa :) Messut ovat tänään auki vielä iltaviiteen.

Lähdimme tutustumaan lvi- ja sähköasioihin ja otimme mukaan useammat kopiot pohjapiirustuksista ja asemakaavasta. Tutustuimme Thermia- ja Lämpöässä-maalämpöpumppuihin ja saimme mielestämme hyvää palvelua ja tärkeää tietoa niihin liittyen. Ensimmäisen kerran kuulimme mitään negatiivista maalämpöpumpun sijoittamisesta autotalliin. Se on ollut siis meillä ajatuksena mutta nyt täytyy miettiä asiaa. Lämpöässä tuntuu tällä hetkellä hyvältä vaihtoehdolta mutta katsotaan, millaisia tarjouksia saamme :) Otamme mielellämme teidän kokemuksianne vastaan :)

Tutustuimme myös OnPiippu-valmispiippuun ja tämä tuntui hyvältä vaihtoehdolta. Onko se teille tuttu ennestään? Piipun miettiminen tietysti nosti takkamietinnät uudelleen pintaan.. Senkin suhteen täytyy pian tehdä päätöksiä :)

Ihanaa pyhäpäivää teille kaikille ja hyvää alkavaa viikkoa!

Jane

12 kommenttia:

 1. hei!
  saatiin jo tänään tarjous tuosta piipusta ja ei tuntunu älyttömän kalliilta... oishan tuo aika helppo homma:) mut katotaan nyt päädytäänkö siihen!
  halauksin Saara
  p.s. kiitos ihanasta lounasseurasta!

  VastaaPoista
 2. Me käytiin myös siellä messuilla, mutta jotenkin tuntu, että ei sieltä oikein jäänyt mitään käteen =/ Mekin saatiin nopsa info maalampöpumpusta ja meidän tuttu suosittelikin sitä. Hän antoi myös vinkin tarjousten kyselyyn; moni firma saattaa antaa tarjouksen pumpusta joka puhaltelee vain "puolella teholla" eli, kun jokin tietty pakkasraja ylitetään, pärähtää sähkölämmitys käyntiin. Tämä on tietenkin halvempi vaihtoehto eli näyttää hyvältä tarjouksessa (meinasi että noin 1000e halvempi), mutta pitkällä juoksulla kalliimpi, varsinkin, jos pakkastalvet jatkuvat.

  Meidän vastaava suositteli Niben pumppua, mutta varmasti tämä lämpöässä otetaan myös tarkempaan syyniin :)

  VastaaPoista
 3. Saara, kiitos teillekin. Oli tosi kiva nähdä :)
  Onnenhippuja, me ollaan kuultu Nibestä noita pakkaspäivien sähkösyöppöjuttuja. Kun omaa kokemusta ei ole niin en tiedä tietenkään varmaksi. Meillä oli tuttu myyjä siellä Thermian osastolla ja toinen lvi-urakoitsijakaveri kehuu Lämpöässää tosi kovasti. Mä kävin messuilla jopa puhumassa politiikkaa :DD
  Meillä oli ehkä viitisen paikkaa, joissa pysähdyttiin juttelemaan muuten mentiin ihan katselulinjalla. Sisustusjuttuja oli tosi vähän ja ne kiinnostais jo nyt kovasti :)

  VastaaPoista
 4. Heippa!

  Meillä on ollut neljä vuotta Niben maalämpöpumppu ja sen jälkeen, kun pumppu on laitettu käyntiin (kierto maapiiriin), ei ole sähkövastukset menneet kertaakaan päälle! Ei edes näillä kovilla pakkasilla. On toiminut kuin unelma. Muista pumpuista ei ole kokemusta.

  VastaaPoista
 5. Hei anonyymi, tosi kiva kuulla omakohtaista ja positiivista palautetta Nibestä! Mukava kun kommentoit :)

  VastaaPoista
 6. Sähkövastuksien käyttöhän taitaa olla mitoituskysymys, kuten niin monessa muussakin lämmitysmuodossa. Eli puhutaan aina kompromisseista ja valinnoista. Ei niinkään ehkä valmistajakysymys.

  Onkos teillä maapohja selvitetty? Tonttiahan teillä taisi olla tarpeeksi myös maaputkistoon, mutta jos kallio on kohtuu lähellä, niin kannattaa harkita poraamista.

  Terveisin heikosti LVI-tekniikkaa ymmärtävä koneinssi ;)

  BTW Pytinki-messut Seinäjoella ensi viikonloppuna. Ainakin huomattavasti laajemmat kuin Kokkolan messut yleensä.

  VastaaPoista
 7. Heips, kiitos sullekin viestistä :) Mukavaa, kun tulee kommentteja ja mielipiteitä - niitä on kiva lukea! Mä luulen, että koneinssi ymmärtää lvi-tekniikkaa paljon paremmin kuin tällainen umpihumanisti, joten pisteet sulle :D Tänä vuonna ei harmi vaan päästä Seinäjoelle.. Joku vuosi sitten siellä käytiin ja olihan siellä paljon enemmän esittelijöitä kuin Kokkolassa. Meillä on muuten suunnitelmissa porata. Se tuntuu meidän tontin kohdalla järkevältä ratkaisulta :)

  VastaaPoista
 8. Kyllä toi on ihan totta, mitä "koneinssi" kirjoitti, että oikealla mitoituksella ei sähkövastuksilla tarvi lämpöä tuottaa. Eli kannattaa mitoittaa putkistoa maahan/kaivoon ennemmin vähän liian reilusti kuin liian vähän. Meille oli alunperin tulossa 500 metriä putkea peltoon, mutta kun kelassa oli 530 metriä, niin laitettiin kaikki.

  Jos siis jollain on Niben pumppu ollut sähkösyöppö kylmällä kelillä, taitaa vika löytyä LVI-liikkeen mitoituksesta eikä itse maalämpöpumpusta...

  - Eka anonyymi =)

  VastaaPoista
 9. Näinhän se on. Nettikeskusteluissa on paljon moitittu just Nibeä eikä niiden varaan tietenkään omaa mielipidettä voi rakentaa :) Tällaisia omia kokemuksia toivoinkin - laittakaa vaan lisää mielipiteitä ja kokemuksia eri lämpöpumpuista tulemaan :)

  VastaaPoista
 10. Moi,

  olemme rakentamassa mansardi unelmaamme Jyväskylän Puuppolaan :) meillä on onpiipun piippu. ja niben pumppua olemme katselleet, isäni on LVI-asentaja ja suositteli tuota :)

  www.rakennusprojekti.fi

  Riikka

  VastaaPoista
 11. Kiitos Riikka viestistä! Puuppola onkin tuttua seutua. Siitä on kurvailtu ohi opiskeluvuosien aikana :) Jyvässeutu on kaunista ja siellä on paljon ihania muistoja. Täytyypä käydä vilkaisemassa sun blogia - jos olis vaikka tuttuja maisemia :)

  VastaaPoista
 12. Hei,

  mitähän negatiivista on lämpöpumpun sijoittamisesta autotalliin? Meidän projekti käynnistyy kesällä, ja suunnitelmissa laittaa tuo pumppu just talliin..

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)