tiistai 11. tammikuuta 2011

Tästä suunnittelu alkoi


Me ollaan suunniteltu meidän Kotia jo pitkään niin kuin oon monesti jo kertonutkin. Oikeastaan seurusteluajoista asti jollain tavalla mutta ihan kunnolla sitten Jyväskylästä muuton jälkeen, kun saimme opiskelujen jälkeen molemmat työpaikat ja elämä tuntui selkeältä. Esikoinen oli tulollaan ja olisimme halunneet asettua aloilleen. Aloimme etsiä tonttia silloiselta kotipaikkakunnalta ja kiertelimme taloesittelyjä sun muita messuja ja keräilimme rakennuskansioihin esitteitä eri asioista. Tonttia ei löytynyt, saimme toisen ihanan tytön ja sitten yllättäen työt veivätkin meidät tänne rannikolle. Täältä tontti löytyi ja päästiin virallisesti aloittamaan Kotimme suunnittelu. Näitä rakentamiseen ja sisustamiseen liittyviä esitteitä on nyt kaksi kansiollista sekä alla olevassa kuvassa näkyvä musta kassi ja muovilaatikko :D


 Keittiösuunnitelmat lähtivät näistä esitteistä jo talon pohjan suunnitteluvaiheessa. Kävin hakemassa ensimmäisiä luonnoksia Huushollikeittiöltä ja Topi-keittiöltä. Ne jäivät luonnosvaiheeseen, kun talopaketin valinta pitkittyi ja rakennusluvan saamiselle tuli esteitä. Nyt kun kaikki esteet on (toistaiseksi ainakin) takana ja talopaketti valittu niin on taas aika selailla kansioita ja tutkia nettiä. Huushollille ja Topille tuskin palaan mutta lauantaina olis edessä Puustellin reissu. Jospa sieltä sais jotain uusia ideoita :) Kaappien paikat on selvillä mutta ulkonäkö ei. Jos just nyt pitäis joku keittiö valita niin aika valkoinen ja ennemmin romanttinen kuin moderni keittiö meille tulisi. Saa nähdä, mihin päädytään. Oon väläyttänyt myös sellaista vaihtoehtoa, että laitetaan ensiksi vain rungot paikalleen ja myöhemmin sitten ovet ;) Ensimmäiset vuosia sitten tehdyt suunnitelmat keittiöstä näyttivät tältä:

Ammattilaiset sais ottaa mallia :DD

Tyyli ei ole muuttunut, sillä vieläkin ruutupaperi on mun paras ystävä. Tässä uusimpia piirroksia mun selkeästä keittiösuunnitelmasta:


Ja viimeisenä tyylikäs perspektiivipiirros meidän vaatehuoneesta! Kyllä huomaa, että kuviksen tunnit ei ollut niitä lempparitunteja Piipin ihanasta olemuksesta huolimatta :DD Ja että esikoinen on päässyt vesiväriensä kanssa maalaamaan mun suunnitelmaa :)


 Mä oon siis piirrellyt tosi paljon tällaisia kuvia ihan vaan sen takia, että saisin ajatuksia paperille ja pois mielestä. Näistä palasista tulee aikanaan meille keittiö, khh, vaatehuone ja muut kaapit. Oon jopa piirrellyt sisäkuvia eri kaapeista eli hyllyjä, laatikoita sun muita paikoilleen niin tulee mietittyä tarkemmin se, mitä sinne oikeasti tarvitsee. Mä kun menen sekaisin kaikista ihanista vaate- yms. säilytysjärjestelmistä :D

Jane

4 kommenttia:

 1. Koskaan ei ole liian aikaista aloittaa ok-talon suunnittelua:) Kiire tulee kuitenkin aina jonkin asian suhteen. Meillä roikkuu tällä hetkellä valaisimien valinta... viisas olisi tietty tehnyt oikein valaistussuunnitelman (suosittelen!), mutta jostain syystä tämä oli se osa-alue, joka meiltä jäi vähemmälle huomiolle. Keittiö sen sijaan oli melkein tontilla jo viime vuoden maaliskuussa;)

  VastaaPoista
 2. Sähän oot Kristiina ollut ajoissa keittiön kanssa :) Kiitos vinkistä, valaistussuunnitelmaa täytyy miettiä. Taidettiin se budjetoidakin mutta tekijät on vielä hukassa. Kauheasti tässä alussa on kyllä miettimistä ja sitten laattojen sun muiden valinnassa myöhemmin. Onneksi sitä on ootettukin :)

  VastaaPoista
 3. Onneksi olkoon, meilläkin on Kreivi-Talo! Rakennettiin jo 10 v. sitten, mutta oli se niin kova urakka, etten alkais vieläkään uutta tehdä! Mutta kivaa oli suunnitella ja miettiä eri vaihtoehtoja.
  Me suunniteltiin tää talo ite ja Kreivillä piirrettiin se puhtaaksi. Tietty kaikkia seiniä levennettiin ja yks wc tuli erilailla. Eikä isompia mokia tullut.
  Tuulikaapissa on matala penkki jonka alla on 2 laatikkoa, se on liian syvä laatikosto, olisi enemmän tilaa jos laatikosto olisi vähän kapeampi. No se on pieni moka ja korjattavissa jos alkaa liikkaa rassaamaan!
  Nuo keittiökuvat on tosi upeita, olen niitä viime aikoina tutkinut kun siskoni perhe rakentaa taloa Israelissa. Ollaan siskon kanssa yhdessä suunniteltu ja osa niistä toteutuukin. Oikein mukavaa rakennusaikaa teille!

  VastaaPoista
 4. Kiitos Eeviregina kivasta kommentista! Ja ihana kuulla, että ootte olleet tyytyväisiä Kreivitaloonne :) Meillä työt on tosiaan ihan alussa ja kaikkea suunnittelua odotan kovasti, vaikka keittiön suunnittelu välillä meinaakin aiheuttaa harmaita hiuksia.. En osaa päättää :/ Mä oon muuten tainnut seurannut sun siskon blogia? Nyt vilkaisemaan sun kirjoituksia :)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)