lauantai 29. tammikuuta 2011

Parketti, laminaatti vai jotain ihan muuta?

Me ollaan aina aateltu, että parkettilattiahan meille tulee. No, yllätysyllätys, enää ei oikein tiedetä. Meillä on huonoja kokemuksia kummastakin (vuokra-asuntojen myötä) ja nyt kun ollaan selvitetty vähän hintoja niin parkettilattia tuntuu hirmuisen kalliilta. Onko se oikeasti niin paljon parempi lattia, että siitä kannattaa maksaa melkein puolet enemmän kuin laminaatista? Mulla on huono tuuri ihastua aina kalleimpaan vaihtoehtoon. Niin nytkin. Trinityn massiivilankkulattia on ollut suosikki jo pitkään ja näytekappaleitakin ehdin tilamaan. Sitten kun pyysin tarjouksen niin arki iski naamaan. Eipä taida olla varaa maksaa yli 90 euroa per m2 :D

Ottaisin mielelläni vastaan vinkkejä lattiavalintaan liittyen! Meillä ei ole lemmikkejä eikä niitä sisälle tule, joten sitä ei tarvi lattiaa valitessa huomioida :) Haaveena meillä olis vaalea tammilattia.

Jane

p.s. Jotta kaikki ei kävisi liian helposti, kohtasimme uusia haasteita tontille kulkevan tien suhteen.. Ongelman vakavuudesta voisi sanoa niin, että tontin myyjä jo ehdotti kaupan purkamista :/ Mulla kiehahti heti - onneksi tuo ihana mies on varustettu ylikuumenemisen estolla ja aikoo hoitaa asian :) Mutta nyt kädet kyynärpäitä myöten ristiin, että kaikki järjestyy!

7 kommenttia:

 1. Täällä kans on ollut parketti haaveena jo pitkään.. Kunnes muutimme nykyiseen asuntoon ja otimme koiran. Sinne ne haaveet parketista meni. Lankkulattiaa olemme haaveilleet myös, mutta koiran myötä senkin voi unohtaa.
  Laminaatti/laatta taitaa olla meidän vaihtoehdot. Laminaateissa on kyllä aivan ihania värejä ja "kuoseja", muutaman olenkin löytänyt, joten se taitaa olla meidän juttu. Täällä myös värinä Tammi, jokin vaaleampi sävy ;)

  Mitähh?? Ei voi olla totta?? Milloin tuo tie juttu selviää?? Täällä ollaan todellakin kädet kyynärpäitä myöten ristissä, että homma nyt ei vaan kaatuisi tähän! Voi toivottavasti asia selviää pikaisesti ja saatte jatkaa suunnitteluita.

  VastaaPoista
 2. Tiejuttua työstetään edelleen mutta katsellaan. En osaa yhtään sanoa, milloin se selviää. Onneksi pari maanomistajaa ovat suhtautuneet tientekoon positiivisesti. Toivottavasti kaikki ratkeaa mahdollisimman pian. Muuten kun voitaisiin jo alkaa hakea rakennuslupaa :/

  VastaaPoista
 3. meille taas suosittelivat rautakaupoissa ehdottomasti laminaattia. ja sanoivat et nykyajan laminaatit (ei ne halvimmat) on lähes yhtä kestäviä ku parketit... me just ei haluttu maksaa parkettilattiasta niin hirmusia hintoja vaan panostettiin hyvään laminaattiin ja se kyllä kannatti! näin siis ainakin meillä :)

  VastaaPoista
 4. Kiitti vinkistä :) Teillä onkin kaunis lattia! Meillä on tosiaan vain huonoja kokemuksia kummastakin. Edellisessä vuokrakämpässä oli parketti ja se naarmuttui todella helposti ja tässä nykyisessä on tosi kurjantuntuinen laminaatti. Täytyy tutustua rautakauppojen tarjontaan paremmin. Laminaattilattioissa tuntuu olevan muutenkin paremmin vaihtoehtoja :)

  VastaaPoista
 5. Meillä koiraihmisinä laminaatti oli ehdoton nounou. Päädyimme VinylComfortiin, tutustu ihmeessä jos et vielä tunne!

  VastaaPoista
 6. Tuo VinylComfort ei oo tullut vielä vastaan, täytyypä tutustua :) Kiitos!

  VastaaPoista

 7. Really Awesome………very nice post. You are Expert in your profession. It's a very interesting in a post. I appreciate you keep do a posting..
  Wardrobes Dublin
  Sliding wardrobe Cork
  Fitted wardrobe
  fitted wardrobes dublin
  Half Height Wardrobes

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)