sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Olohuoneen suunnittelua

Tällä hetkellä meidän kotia ihastuttaa ja joskus vihastuttaa siniset nojatuolit ja sininen sohva. Tämä sisustustyyli on vuodelta 2003 tai 2004 ja toivottavasti muuttuu muuton myötä. Meille tulee modernia ja vanhaa, sopivasti sekaisin. Siitä on meidän kotimme tehty. Tämä on siis tavoite, johon pyritään pikkuhiljaa. Kaikkea kun ei pysty eikä mun mielestä edes kannata heti hankkia. Olemme ajatelleet sisustaa kotia pikkuhiljaa, jotta voimme käyttää siihenkin aikaa eikä sitten toivottavasti tule turhia ostoksia. Tämä vaatii multa tosi paljon malttia - nytkin on koko ajan sellainen olo, että haluaisin ostaa sitä, tätä ja tuota uuteen kotiimme tai alkaa tehdä huonekaluja, verhoja ymsyms. Mutta vielä maltan mieleni. Rehellisyyden nimissä täytyy sanoa, että pari pientä sisustusostosta kotia varten tein jo ennen kuin meillä oli edes tontista tietoa :D

Alakertaan aiomme ostaa uuden sohvan ja pari nojatuolia, samoin yläkerran aulaan telkkarin katselua varten. Telkkariaulaan tulee sitten sellainen lökösohva ja alakertaan sellainen, jossa on oikeasti hyvä istua :)
Oon kerännyt sohvistakin mieluisia ihtelleni muistiin niin koneelle kuin omaan leikekirjaani. Tuon vihon esittelen teille tässä joku kerta, kun ehdin sitä kuvata/skannata. Askon Dux-sohvakalusto olis mieleen, mutta sitä ei heillä enää mallistossa ole :/ Tässä niistä sohvista muutamia:

Askon Aida-sohva

Kodin Ykkösestä Furninova Selene-huppusohva

Ikean Karlstad -sohva
Iskun Louhi (tulipas pieni ja suttuinen kuva :/)


Kodin Ykkösestä Furninova Melissa-sohva


Nojatuolit vaihtoehtoja on kans vaikka kuinka. Tähän poimin niistä mieluisimmat:
Pentikin Henrietta

Ikea Stockholm -lepotuoli

Tytöille tällaiset eli La Siestan Joki -riippupussi

Ikean Karlstad pyörivä lepotuoli

Iskun Louhi -lepotuoli

Alakertaan tehdään sohvapöytä joko vanhasta valkoisesta ovesta tai sitten paksuista lankuista. Ja lattialle sitten joku ihana pörröinen ja lämmin matto sekä pari isoa tyynyä :) Säilytyskalusteita olohuoneeseen (lipasto tms.) en ole vielä miettinyt sen kummemmin. Niiden tarve selviää sitten vasta muuton jälkeen ajan kanssa :)
Tällaisen vitriinin ottaisin kyllä vastaan milloin vain. Eikä hintakaan ole kuin vähän yli 3000 euroa. Harmi, kun unohdettiin lotota :D Eli kysehän on Boknäsin Villinki-sarjasta. Aivan upea!

Kuva täältä.
Rauhallista pyhäpäivää <3

Jane

9 kommenttia:

 1. Ihan niinkuin meillä: sininen sohva, sininen iso pyöreä matto, yksin sinen verho, sininen piironki, makuuhuoneessa sininen tumma verho. Jostain mieheni poikamiesajoilta 2000 luvulta.

  Arvaa vaan mitä väriä tulee uuteen olohuoneeseen? Vaaleaa vaaleaa vaaleaa lämminä lämminä lämmintä...
  Tosin pakko tosiaan MALTTAA, koti pitää ensin kustantaa asuttavaksi ja ehkä sitten pakan päällä on helpompi katsoa sohvaaa yms ja miettiä kaapin paikkaa kirjaimellisesti.

  Tietenkin jos on aikaa niin kannattaa katsella valmiiksi ja sitten vielä tuo, että kun löytääkin just ihanan alennsumyynnistä ja kun sitä tarvitsisi niin loppuunmyyty ja lisää ei saa.

  VastaaPoista
 2. :D aikansa kutakin, niin kai se on myös värien suhteen. Jollekin sininen on ihana uusi sisustustuttavuus ja ihte taas toivoo jo jotain muuta :) Ja nyt vilkaisemaan sun blogia :)

  VastaaPoista
 3. Moi! Tuleeko teidän kaavailtuun ovi-pöytään renkaat alle? Mietin vaan, että onkohan luettu samat lehdet :D Meille olis tulossa vanhasta ovesta pöytä yläkerran aulaan. Muutenkin näyttää kovin tutulta toi sun tyyli :D T:Tuija

  VastaaPoista
 4. Sullahan on Tuija sitten hyvä maku ;D En oo nähnyt tuota lehtijuttua. Nuo pöytäideat on poimittu kahdesta blogista: http://kotoilua.blogspot.com/2010/03/ovesta-syntyi-sittenkin-poyta.html
  ja http://vaniljahouse.blogspot.com/2010/08/olkkarin-poyta.html

  VastaaPoista
 5. Erilainen oli. Meidän pöytään tulee pienet pyörät alle ja kansi jää vanhan näköiseksi. Oli jossain sisustuslehdessä haastattelun yhteydessä.

  VastaaPoista
 6. Nuo pyörät on kyllä hyvä idea :) Meillä tuo kansi jäis kans vanhan näköiseksi tuosta blogin jutusta poiketen mutta sieltä nuo ideat on saatu.
  Teillä taitaakin sisustusjutut olla vähän ajankohtaisempia kuin meillä :D

  VastaaPoista
 7. Moi! Minulla olisi myynnissä hyväkuntoinen Askon Dux Derby sohvakalusto.Vieläkö kiinnostaa?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei! Ikean sohvat hankittiin, kun tänne muutettiin, joten enää ei ole sohville tarvetta :)

   Poista
  2. Minua kiinnostaisi. Onko minkä värinen ja missä kunnossa?

   Poista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)