lauantai 22. tammikuuta 2011

Ihana lauantai :)

Tämä päivä piti kuluttaa keittiösuunnitelmia tehden mutta niin kuin viime viikonloppuna meitä alkoi laiskottaa ja kiertelimme vain kotipaikkakunnan putiikeissa. Ajatuksissamme oli siis mennä käymään Topi-Keittiön tehtaanmyymälässä Kalajoella mutta autoilu ei jostain syystä tänään iskenyt. Täältä löytyy kuvia Kalajoen liikkeestä. Mutta tänään siis tutustuimme takka- ja kodinkonetarjontaan vähän lähempänä :) 

Takka meille tulee, tottakai! Tätä ei tarvinnut edes miettiä :) Tänään kävimme kyselemässä hintoja ja tutkimassa tarjontaa paikallisessa Tulikiven myyntipisteessä. Hui niitä hintoja! Olen pitänyt vuolukivitakkoja jotenkin omaan makuun vanhahtavina mutta nyt muutin mieleni. Tulikiven Valkia-takkauunissa on aivan ihana. Vai mitä mieltä olette?

Leivinuuni on vielä mietinnässä. Toisaalta se olisi tosi ihana, sillä tykkään leipoa ja rätätä mutta käytännöllisyys, esteettisyys ja kaikki muukin mietityttää. Takka kun tulee olohuoneeseen ja leivinuunin luukku olisi myös sinnepäin. Ja olemmehan pärjänneet tavallisella uunilla tähänkin asti. Takkaprojekti jatkuu hintojen selvittämisellä ja eri vaihtoehtojen tutkimisella. Tässä taas muutama inspiraatiokuva, mm.Tiilerin FunkkisLaurista tykkään kovasti :)Uuniseppien Aallotar


Linnatulen Anna kaakeloitu

Linnatulen Anna perusmalli


Linnatulen Juhana


Linnatulen Johannes

Tämäntyylinen takka on meillä tavoitteena. Kuva täältä.

Linnatulen MAX Sh 750

Tulikiven Nammi

Tulikiven Parna

Uuniseppien Riekko

Sara Pohjois-Suomen Takkakeskuksen sivuilta

Tiilerin funkkis-Lauri tummanharmaana.Valkoinen ja vaaleampi harmaa on myös ihania!

Pyörähdimme myös Expertillä kyselemässä kodinkoneiden hintoja ja paljon oli vaihtoehtoja sielläkin. Ja kuinka kauheasti kaikki maksaakaan!! Päivän saldoksi jäikin sellainen tunne, että budjettia olis syytä tarkistaa :D No, onneksi vielä on aikaa kilpailuttaa niin takkafirmoja kuin kodinkoneliikkeitäkin ja odottaa kunnon alennusmyyntejä.

Kotiin ajettaessa kiertelimme uusia asutusalueita (koko perheen yhteinen harrastus :D). Tytöt nukkuivat takapenkillä ja me mietimme Kotimme väriä. Siniharmaata vai punaista. Meidän molempien mieli muuttuu värin suhteen koko ajan. Harmi vain, että mieli muuttuu eri tahdissa :D Tänään kuitenkin päädyimme YHDESSÄ punaiseen. Saa nähdä, onko se mieluinen vielä huomennakin :D

Jane

7 kommenttia:

 1. Jee takkoja! :D

  Meidän yhteisellä tätillä Laukaassa on mun mielestä kaunis takka. En tiedä oletko käynyt koskaan siellä... Valkoinen kaakeleilla... Mutta ei kyllä yhtään noitten esimerkkikuvien näkönen.

  Tosi ihania oikeestaan kaikki. Mä vähän vierastan vuolukivitakkoja, vaikka ne tuntuu käden alla tosi hyvälle. Toisaalta en osaa sanoa yhtään minkälainen ois mun lempparitakka :D

  Mun mielestä on ihana kun takan sivulla on lovi mihin on kauniisti aseteltu klapeja. Se on jotenkin niin rauhoittavan ja lämpöisen näkönen.

  Hinnat varmasti hirvittää, mutta onhan ne satsaukset pitkäaikaisia ja siten maksavat itsensä takaisin.

  Tulipas höpistyä...

  Lotta

  VastaaPoista
 2. Oon käynyt siellä Laukaassa ja se on kyllä nätti :) Mä vierastan vuolukivitakkoja ihan jo hinnankin takia :DD Mutta tuo Tulikiven Valkia oli kyllä piiiiiitkästä aikaa ensimmäinen vuolukiviversio, joka miellytti silmää :) Ja tuo lovi on meidänkin mielestä "must" ja sellainen pitäis saada :) Höpise vaan Lotta lisää, kiva kun jaksat kommentoida mun juttuja :)

  VastaaPoista
 3. En tiennytkään, että kalajoella on tehtaanmyymälä, täytyy siellä joskus piipahtaa, jos sais vähän ideoita :)

  MEillä on muuten yhteinen tuttu ruotsalossa (ovat vajaa vuosi sitten muuttaneet uuteen kotiin). Kävin siellä pe kylässä ja jotenkin rakennusprojektin myötä tulit puheeksi. Osasin heti laskea 1+1 ja yhdistää sinuun :)

  Nuo takkamallit on kyllä ihania. Paljon olisi kilpailuttamista, jos sitä vain jaksaa ja viihtii tehdä. Itse pihini tyyppinä aion kilpailuttaa kaikki mahdollisimman monella ;)

  VastaaPoista
 4. Onnenhippuja, oonkin aatellut, että kyllä me varmaan jossain törmätään, kun asutaan näin lähekkäin ja ollaan samassa vaiheessa rakentamisessakin :)

  VastaaPoista
 5. Löytyi meidän takkakin täältä :) meillä on tuo Uuniseppien Riekko korotettuna ja siinä leivinuuni 90 asteen käännöllä, eli leivinuunin luukku tulee oikealle sivuun. Leivinuuni on kyllä melkoisen pieni, mutta uskon että se on meille juuri sopiva...

  VastaaPoista
 6. Tuossa Riekossa on ihanan iso luukku ja muutenkin on tosi nätti :) Ja nyt tuli mieleen, etten oo vieläkään soitellut niistä sisustusjutuista sulle.. Täytyy ottaa luuri käteen jonain rauhallisena hetkenä :)

  VastaaPoista
 7. meillä näyttää olevan sisustusasioden suhteen samanlaisiakin ajatuksia, kuten modernia ja vanhaa sekaisin ;)

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)