keskiviikko 17. marraskuuta 2010

One step back..

No niin, tulihan sitä jotain estettä tontin suhteen. Onneksi tähän oli osattu jonkin verran varautua niin ei tullut ihan puun takaa. Eli meidän tontti (siis se osa, johon aiottiin rakentaa) on uusien junameluvyöhykkeiden mukaan uloimman (45-50dB) alueen ulkoreunalla ja siihen ei silloin saa rakennuslupaa. Tätä asiaa vielä selvitellään varmaan useamman kerran ja yritetään miettiä vaihtoehtoja. Onneksi maanomistaja on yhteistyökykyinen ja valmis myymään meille toisen kohdan sieltä rinteen päältä. (Virallista kauppakirjaa ei oltu siis tehty.) Ja onneksi siellä on muitakin hienoja paikkoja eli paikan suhteen emme joudu tinkimään :) Aikaa tällaiseen vaan tuhraantuu liikaa.

Me ei olla kauheasti asiaa stressattu. Jostain syystä meillä on varma tunne siitä, että asia ratkeaa kaikin puolin hyvin :) Harmittaa tottakai mutta jotain hyvääkin tässä on. Meillä on ollut ajatuksena myydä tontti tai kaksi sieltä rinteen päältä jossain vaiheessa. Mikäli tämä rajoitus olisi tullut voimaan vasta tontimme oston jälkeen ei tonttien myynti olisi ollut enää mahdollista. Niihinkään ei olisi saanut rakennuslupaa. Hyvä siis, että asia selvisi nyt :)Täällä alkaa olla joulufiilistä ilmassa kaiken suunnitteluhässäkän keskellä. Viimeinen tarjouskin tuli tänään ja niitä aletaan nyt sitten vertailla oikein kunnolla. Olispa aika hienoa ostaa Kodin alku perheelle joululahjaksi :D

Jane

perjantai 12. marraskuuta 2010

Perjantain tunnelmia

Viikko päättyy hyvissä tunnelmissa. Kaksi tiukkaa tarjousta ollaan saatu ja kahta vielä odotellaan. Kun vaan malttais odottaa :) Mies kävi aluetoimistolla juttelemassa tonttiasioista ja sieltä näytettiin vihreää valoa. Nyt sitten asia siirtyy Kokkolaan kaavoitusarkkitehdin käsittelyyn. Kun mieheni oli keväällä yhteyksissä Kokkolan suuntaan, kaavoitusarkkitehti ei nähnyt estettä tonttimme rakennusluvalle. Toivotaan, ettei mieli/pykälät ole puolen vuoden aikana muuttuneet. Tämä on siis vasta alustavaa kyselyä mutta tuntuu, että asiat menee eteenpäin, vaikkakin pienin askelin. Ihan oikeaa rakennuslupaa päästään hakemaan vasta kun saadaan talopiirustuksia talopaketin valitsemisen jälkeen.

Jane

p.s. Sen verran pykälät ovat muuttuneet, että maanomistajan pitää valtuuttaa meidän hakemaan rakennuslupaa tontillemme esikauppakirjasta huolimatta. Tämä ei onneksi ole mikään ongelma vaan kuittaantuu, kun lisätään kauppakirjaan lause tyylin "Valtuutan sen ja sen nimiset henkilöt hakemaan rakennuslupaa jne.." :)

lauantai 6. marraskuuta 2010

Mustia pilviä.. Ehkä myös kultareunus?

Jännittäväksi menee. Viimeisiä tiukkoja tarjouksia odotellaan ja samaan aikaan jännätään jo etukäteen, miten meidän rakennusluvan kanssa sitten käy.. Kuntaliitoksen myötä rakennuslupien saanti on täällä Kälviän seudulla kuulemma vaikeutunut ja kaikenlaisia juttuja ja varoituksia ollaan kuultu siitä asti, kun tänne muutettiin. No, nyt niitä juttuja alkaa olla lehdissäkin.Meidän tontti sijaitsee siis haja-asutusalueella kylässä, jonne on rakennettu paljon ja johon kohdistuu kovat rakennuspaineet koko ajan. Nyt Kokkolan kaupungin yleiskaava-arkkitehdin mielestä suunnittelutarveratkaisut (jollainen me siis tullaan tarvitsemaan, kun toivomme pääsevämme rakentamaan ennen kaavoittamista) on tarkoitettu vain vähäisen rakennustarpeen omaaville alueille. Myös uudet rautateiden meluhaitta-alueet saattaa tulla esteeksi. Alueita on siis laajennettu kuulemma aika tavalla.

Kultareunusta odotellessa,
Jane