torstai 28. lokakuuta 2010

Mörköjuhlat

Suunnittelurintamalla ei tapahdu mitään raportoitavaa, joten kerronpa teille meidän perheen ensimmäisistä Mörköjuhlista. Esikoinen ei meinannut millään malttaa odottaa joulukuussa olevia synttäreitään, joten hänen toivomuksestaan järjestimme Mörköjuhlat. Idean näihin juhliin hän oli saanut Pikku Kakkosen Milja-ohjelmasta :D Illan teemana ei ollut "kaikki pukeutuu" vaan "saa pukeutua jos haluaa" ja kylään kutsuttiin minun perhettäni. Appivanhemmat ja osa miehen sisaruksista lomaili tuolloin Espanjassa ja heidän kanssaan mörköilemme huomenna :) Illan hämärtyessä juhlissa nähtiin mm. pikkukeiju, kaksi noitatyttöä, yksi vähän vanhempi noita säihkyvine vaaleanpunaisine ripsineen ja minun upeat hämähäkkisukkikset :D

Juhlien valmistelu aloitettiin ajoissa ja askartelulista oli pitkä. Huovutettiin hämähäkkejä, tehtiin käärme wc-paperihylsyistä, leikattiin kartongista hiiriä, askarreltiin noitia, tehtiin kummituksia ja maalattiin keittiön ikkuna teemaan sopivaksi :)


Kurpitsalyhdytkin löydettiin, tosin muovisena ;) Tänään Citymarketissa olisikin ollut ihan oikeita isoja kurpitsoja mutta hyvä näin. En olisi osannut hyödyntää kurpitsaa mitenkään, joten olisi ollut kurja heittää sen "sisälmykset" vaan menemään.
Leivontaankin meni pari päivää. Sisko teki aivan älyttömän hyvää kanasalaattia ja minä tein leipätikkuja ja marinara-kastiketta (ohje löytyy täältä), turkinpippurikonvehteja, Tiimarista löytyi teemaan sopivia suklaita ja Makuunista pelottavia karkkeja. Esikoisen kanssa leivoimme myös mörköjuhliin sopivia pipareita... 


...ja hämähäkkitäytekakun. Kakun rahkatäyte ei hyytynyt ja se alkoi kallistua samantien mutta makuun se ei onneksi vaikuttanut. Hyvää oli :D


Talo oli täynnä väkeä ja elämää. Ja nokkahuilun soittoa ja mielenkiintoisia sanoituksia ja sävellyksiä :D Toivon niin kovasti, että meidän Koti tulee olemaan täynnä tällaista iloa ja yhdessäolon onnea monen monta kertaa!! En tiedä mitään parempaa <3

Jane

torstai 21. lokakuuta 2010

Pohdintaa


Kuva kertoo enemmän kuin  tuhat sanaa. Näitä neljää talotarjousta plärätään ja eritellään ja yritetään jotenkin verrata :) Ja sitten aloitetaan hurja kilpailuttaminen :D Mä olen perillä näistä kuvioista pakettihinnan kohdalta mutta toimitussisällöt on mulle melkein hepreaa ja mies saa käydä niitä läpi. Reilu järjestely vai mitä ;)

Jane

tiistai 19. lokakuuta 2010

What's up?

Tällä hetkellä päässä pyörii numeroita. Eli käymme läpi talotehtaiden tarjouksia ja yritämme kasata kustannusarvioita. Ja tietysti mietimme lainan määrää.. Ja se vähän hirvittääkin, oikeastaan aika paljon. Tänään meillä on treffit pankin kanssa ja sitten taas jatketaan miettimistä :)

Jane

keskiviikko 6. lokakuuta 2010

Sneak Peek

Tässä maisemia meidän tontilta. Paperit on edelleen kirjoittamatta mutta treffit on suunnitteilla. Saadaan vaan aikataulut yksiin ja tieasiat selville. Täytyy toivoa, ettei tontin suhteen tule ongelmia. Jo sopivan paikan löytäminen on vaikeaa, joten toivon kovasti, ettei naapurit tai kaupunki lyö kapuloita rattaisiin. Näiden tonttikuvien julkaisu taitaa olla hieman sellaista "nuolaista ennen kuin tipahtaa"-toimintaa..


Meidän tontti on siis korkean rinteen päällä, kuusimetsässä. Löydettiin paikka, josta löytyy kaikki meidän toivomamme, merinäköalaa lukuunottamatta ;) Merelle ei tästä ole matkaa kuin alle 20 kilsaa, joten hyvä näinkin :) Toivoimme siis isoa tontti, rauhalliselta paikalta. Maalaismaisemasta. Ja sellainen nyt löytyi. Kädet on kyynärpäitä myöten ristissä, että kaikki sujuu nyt hyvin, ilman ongelmia.Tontin vieressä on peltomaisemaa ja ihanalta ja niin kotoiselta se tuntuu!


Pellon vieressä on tällainen vanhavanha kiviaita. Aivan upea.


Maisemia tuosta kiviaidan vierestä seuraavassa kuvassa. Meidän tontti on tuon pellon toisella reunalla. Noiden oikeassa reunassa olevien puiden takana :)

 

Kuvaa aidan vierestä ylöspäin. Meidän tontti on nyt noiden vasemmassa reunassa olevien puiden takana olevaa kuusimetsää :)


Syksyiset viljapelloissa on tunnelmaa. Tykkään!


Jane (vai nim. turhan hätänen ;D)

maanantai 4. lokakuuta 2010

Pitkän projektin pitkä suunnitteluaikaTätä projektia on suunniteltu pitkään ja hartaasti. Haaveissamme on oma Koti kauniilla paikalla. Välillä olemme olleet lähempänä haaveen toteutumista ja välillä kauempana. Talopohjaa on pyöritelty jo useampi vuosi, samalla kun olemme etsineet sitä Oikeaa tonttia. Tontin etsintä on ollut vaikeampaa kuin kuvittelimme. Maanomistajat eivät mielellään maistaan luovu ja kunnan/kaupungin tontit eivät ole meitä kiinnostaneet. Nyt unelmatontista on suullinen sopimus ja se pitäisi mahdollisimman pian tietysti saada myös paperille. Talopohjien tutkimisella ja taloesittelyissä kiertämisellä lähdettiin liikkeelle kauan sitten. Ensimmäisen kerran kävimme taloesittelyssä tosi mielellä jo vuonna 2004 :)Jane