sunnuntai 12. joulukuuta 2010

Kodin pohjaa

Jospa mä uskaltaisin jotain pientä kertoa meidän unelmakodista. Kustannuksia laskiessa olemme miettineet myös yksikerroksista vaihtoehtoa ja sekin kyllä tuntuu hyvältä vaihtoehdolta. Viimeiselle tarjouskierrokselle lähdetään ja sen jälkeen lasketaan viimeiset kustannusarviot ja päätetään mitä tehdään. Voipi siis olla, että postailen myöhemmin ihan erilaisesta talosta, mikäli yksikerroksiseen päädyttäisiin :D

Tältä meidän pitkäaikainen Unelmakoti kuulostaa ja näyttää.
Haaveilemme mansardikattoisesta 1½-kerroksisesta talosta. Tästä on puhuttu tosi kauan ja heti naimisiin mentyämme (ensi vuonna tulee muuten täysi kymppi täyteen) aloimme bongailla mansardikattoja ja jutella siitä, minkänäköinen olis hyvä ja mikä ei. Teri-Talojen Matilda oli meidän suosikki ja myöhemmin myös Kannustalon Rauhala. Ja nämä kaksi talotehdasta on meillä nyt harkinnassa. Matilda on meidän mielestämme liian krumeluuri, Rauhala taas on klassisen kaunis, joten mikäli päädymme Teri-taloon niin "päivitämme" Matildaa Rauhala-tyyliseksi valitsemalla Teri-talojen Viktoria-mallistosta yksityiskohtia.

Tässä Kannustalon mansardi-Rauhala. Meille tulis tuollainen lippamallinen kattolyhty myös. Edessä ei olisi parveketta. Kuva on otettu täältä.
Ja tässä Teri-Talojen Matilda. Ihan eri tyyliä Kannustalon kanssa mutta ulkonäköön tosiaan tulis muutoksia aika lailla :) Tämä kuva on täältä.

 

Meillä oli muutama must-juttu talopohjaa suunniteltaessa. Toimivuus, tilava keittiö, alakertaan makuuhuone, tilava u-mallinen kodinhoitohuone ja yläkertaan ajatuksissa oli neljä makkaria ja tv-tila aulaan. Näistä pidimme kiinni ja saimme neliöt "räjähtävään" kasvuun :D Talopohjaa mietittiin ja piirrettiin Kannustalon kanssa (ja saimme hirmuhyvää ja asiantuntevaa palvelua) ja tuon kuvan pohjalta saimme tarjouksia myös muilta talotehtailta.

Ja sitten niitä kuvia. Hieman epäselviähän ne on mutta eiköhän niistä pääpiirteet selviä :)

Ensin esittelyyn alakerta :) Kuistin, kuraeteisen, aulan, keittiön ja olohuoneen irto- tai kiinteät kalusteet on piirretty paikalleen Kannustalolla eivätkä tule just noin. Ne on siellä kaiketi vain siksi, että tilaa on helpompi hahmottaa. Ja takapihan puolelle ei tule lasitettua terassia vaan avoterassi :)

Ja tässä yläkerta.


Sisustustakin oon ehtinyt vuosien aikana miettimään. Olen aloittanut leikekirjan teon kauan sitten ja nyt olen poistanut sieltä juttuja, joista olen "kasvanut" ohi ja lisännyt siihen uusia asioita, jotka nyt tuntuu omalta. Harmaa väri on ollut mun mielessä aina Kotia suunnitellessa, siis jo usean vuoden ajan ja nythän se onkin sitten muotijuttu :D Esittelen leikekirjaa sitten, kun talokaupat on tehty ja voin tehdä sellaisia huonekohtaisia juttuja :) Kaikkea ei tietenkään voi hankkia samantien mutta pikkuhiljaa sitten. Sitten on koko elämä aikaa laittaa Kotia kuntoon :) Ajatuksena on yhdistellä modernia ja vanhaa. Tänään kyllä kävin ystävien upeassa kodissa ihastelemassa heidän romanttista ja vanhaa täynnä olevaa kotia. Aivan ihana! Sieltä kotiin ajellessa piti oikein ääneen miettiä, että onkohan mun ajatus modernista tummanharmaasta+valkoisesta keittiöstä oikea meidän Kotiin. Täytyy hautoa tällaisia asioita nyt kun siihen on vielä aikaa niin ei mene sitten kaikki aivan vikaan :)

Jane

9 kommenttia:

 1. Ihana koti teille tulossa, jos mansardikattoiseen päädytte :) Meillä oli myös haaveena mansardikatto, mutta meidän tontille ei sellaista saa rakentaa, joten täytyy tyytyä harjakattoon. Meillä myös pohjana Kannustalojen Rauhala, jota hieman muokattu. Ajatuksena olisimyös saada talo joko Teri- tai Kannustaloilta. Jännityksellä odotan Kannustalon uutta hinta-arviota, kun sitä pohjaa vielä kerran muokkasimme.

  Tsemppiä teillekin tulevaan hankkeeseen :)

  VastaaPoista
 2. Niin ja sitä piti myös sanoa, että täällä on hurahdettu valkoiseen ja vanhahtavaan sisustustyyliin, juurikin tälläiseen maalaisromanttiseen. Sormet oikein syyhyää päästä sisustamaan tulevaa kotia :)

  VastaaPoista
 3. Suunnitelmat pohjautuvat tietysti aina rakentajien toiveisiin ja sikäli niitä on vähän hölmöä kritisoida, mutta minulle tuossa pistää silmään seuraava juttu: yläkerrassa on neljä makuuhuonetta eikä yhtään suihkua?!? Ja muutenkin pesutiloja on vain yksi. En tiedä monta teitä on, mutta jos kaikki makuuhuoneet joku asuttaa, niin kyllä suihkutiloja pitäisi minusta ainakin toinenkin olla.

  Tsemppiä projektiin joka tapauksessa!!

  VastaaPoista
 4. Samaa mieltä suihkuasiasta kuin Harri, eli jos perheessä vanhemmat ja lapsia, niin laittaisin toisen suihkupaikan yläkertaan. Voisiko lastenhuoneista uhrata komerotilaa? Eli wc-tilaa pidentäisi sen verran, että päätyyn saisi suihkun?
  Muuten varmasti oikein toimiva pohja. Tsemppiä projektiin!

  VastaaPoista
 5. Kiitos,kun kävitte :).Oli iloa pitää teitä vieraina <3.
  Tuo mansardikatto on kyllä niiiiin "teijän juttu" <3!Nään jo sieluni silmin teijät siinä kodissa,sielä rinteessä ja peltojen laidalla :).
  Pidän peukkuja sen puolesta ja asioiden pikaisen järjestymisen puolesta!!!

  VastaaPoista
 6. Jännä tuo suihku yläkerrassa :) En tiedä, jakaako se yleisesti mielipiteitä mutta me ei siis olla ollenkaan koettu sitä tarpeelliseksi :D Alakerrassa on kuitenkin kaksi suihkua ja en muista, että olisin lapsuudenkodissa ikinä jonottanut suihkuun vaikka naisväkeä talossa olikin. Mieheni kotona on kaksi erillistä suihkua ja näistä toista ei ole käytetty juuri ollenkaan :) Meillä on myös haaveena ulkosauna, joten sinnehän pääsee sitten "ruuhkassa" pesulle.
  Mulle tärkeää on myös tuo säilytystila makkareissa, joten en hennoisi uhrata kaappeja suihkun takia :) Jossain pohjassa wc on vaatehuoneen vieressä mutta en halunnut niistäkään neliöistä luopua.
  Kikke, kiitos vielä teille :) Oli oikein mukavaa. Aattelinkin, että varmaan tunnistat teidän keittiön kehut :) Toivotaan, että nämä viimeiset päätökset tehtäisiin nopeammin kuin kaikki muu tähän asti!

  VastaaPoista
 7. Onnenhippuja, huomasinkin sun blogista, että meillä on melko samanlaiset suunnitelmat :) Kiva seurata teidänkin Kodin suunnittelua ja rakentamista! Ehkä joskus nähdään taloesittelyissä, kun näin vierekkäin asustellaan :)

  VastaaPoista
 8. Ihanalle näyttää talot kuvissa ja pohjat! Mäkin tykkää kovasti mansardikatoista :) Kyllä sitä yhdellä kylpyhuoneella pärjää, varsinkin jos tulee ulkosauna. Aika harvalla perheellä valitellaan suihkuvuoroista, mutta aina siitä, ettei kaappitilaa ole :D Mutta ihan hyvä pointti.

  Lotta

  VastaaPoista
 9. Todella kaunis talo!!
  Mitä suihkuihin tulee, niin kahden teinin ja yhden varhaisteinin äitinä puollan ehdottomasti kahta kylpyhuonetta. Meillä on saunan yhteydessä olevassa kylpyhuoneessa tällä hetkellä kaksi suihkua, mutta eihän nuo murkut sinne suostu yhtäaikaa menemään. Eli me sitten isännän kanssa juostaan suihkussa jossain välissä nopeasti tai aamulla kukonlaulun aikaan :). Uuteen taloomme tulee siis myös yläkerran kylppäriin suihku. Täällä kuvia www.kaurinlaaksotalo.vuodatus.net

  VastaaPoista

Olisi kiva, jos jättäisit viestin käynnistäsi :)